Congelatorul Samsung Se Dezgheață [Cum se repară]

Acest articol se referă la problema unui congelator Samsung care se dezgheață în mod regulat. Așadar, dacă aveți această problemă pe cap, ați ajuns la locul potrivit.

Congelatorul Samsung se dezgheață – Ce trebuie făcut

Dacă un congelator Samsung se dezgheață mereu, iată ce trebuie făcut:

  1. Verificați setarea temperaturii

Aruncați o privire la setarea temperaturii pentru congelator pentru a vedea dacă este cel puțin la 0 grade Fahrenheit. Dacă nu este, asigurați-vă că nu este mai mare de 5 grade Fahrenheit sau congelatorul nu va rămâne înghețat.

Reglați setarea până la un punct în care congelatorul are șansa de a menține o temperatură rece. Dacă toate celelalte părți ale unității funcționează bine, setarea corectă a temperaturii ar trebui să rezolve problema.

  1. Verificați sistemul de dezghețare

Începeți cu temporizatorul de dezghețare. Folosind o șurubelniță cu cap plat, rotiți temporizatorul în sensul acelor de ceasornic până când se aude un clic. Acest lucru arată că unitatea se află în ciclul de dezghețare.

Așteptați aproximativ 30 de minute pentru ca temporizatorul să iasă automat din modul de dezghețare. Dacă acest lucru nu se întâmplă, temporizatorul este defect și trebuie înlocuit.

Pentru a fi de două ori mai sigur, testați-l cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate, înlocuiți cronometrul.

Este posibil ca temporizatorul de dezghețare să fie blocat în modul de dezghețare, ceea ce face ca congelatorul să se dezghețe mereu. Înlocuirea acestuia rezolvă problema dacă celelalte componente sunt în stare bună de funcționare.

În continuare, verificați continuitatea în încălzitorul de dezgheț cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate în încălzitor, înlocuiți-l. Un încălzitor de dezghețare care funcționează defectuos ar putea menține serpentinele de răcire calde și incapabile să producă aer rece pentru congelator. Ca urmare, congelatorul nu va putea îngheța.

O altă componentă care trebuie verificată este placa de control a dezghețului. Punctele de lipit de pe placă ar putea fi arse sau ar putea exista alte deteriorări ale acesteia. Deoarece este responsabilă pentru controlul modului de dezghețare al unității, o defecțiune sau o deteriorare a acesteia ar putea menține unitatea în permanență dezghețată.

Pentru a acoperi toate bazele, puteți testa, de asemenea, senzorul de dezghețare și termostatul de dezghețare.

Un sistem de dezghețare defectuos este, probabil, cel mai probabil motiv pentru care congelatorul se dezgheață. Dacă oricare dintre componentele sistemului de dezghețare este defectă, aceasta va afecta capacitatea congelatorului de a rămâne înghețat sau rece.

  1. Verificați garnitura

Treceți mâna de-a lungul garniturii de etanșare pentru a vedea dacă simțiți aerul rece care iese din congelator. Aceasta este o modalitate de a afla dacă garnitura este slabă sau slăbită. Înlocuiți-o dacă puteți simți aer rece.

Dar o modalitate mai bună de a testa garnitura este să închideți ușa congelatorului pe o bancnotă de un dolar sau pe o bucată de hârtie. Dacă nu puteți scoate bancnota sau hârtia fără să deschideți ușa, înseamnă că garnitura funcționează bine. Cu toate acestea, dacă puteți să o scoateți, înlocuiți garnitura cât mai curând posibil.

În plus, curățați garnitura în mod regulat pentru a îndepărta murdăria, astfel încât aceasta să poată etanșa bine. Acumularea de murdărie îngreunează funcționarea corectă a garniturii.

O garnitură compromisă este un alt motiv puternic pentru care un congelator Samsung continuă să se dezghețe.

  1. Verificați serpentinele condensatorului

Serpentinele murdare nu vor elimina eficient căldura din congelator. Ca urmare, congelatorul va acumula căldură, ceea ce nu-i va permite să se răcească. Prin urmare, este important să curățați serpentinele o dată sau de două ori pe an. Asta cu excepția cazului în care acestea se află în interiorul pereților congelatorului.

  1. Verificați cablul de alimentare

Inspectați cablul de alimentare al congelatorului pentru a vă asigura că nu este deteriorat. Dacă este, acesta trebuie reparat. Dar dacă nu este deteriorat, verificați priza de perete la care este conectat. Este posibil să nu mai vină suficientă tensiune de la ea sau să nu mai funcționeze.

Conectați un alt aparat la priză pentru a vedea dacă funcționează. Acest lucru vă va spune care este problema. Așadar, dacă priza este defectă, mutați congelatorul într-o altă parte a casei cu o priză de perete care funcționează corect.

Nu conectați congelatorul la un cablu prelungitor. Acest lucru poate deteriora congelatorul sau poate reduce capacitatea sa de răcire.

  1. Verificarea nivelării

Asigurați-vă că unitatea este corect nivelată. O nivelare necorespunzătoare duce la multe probleme într-un congelator Samsung, inclusiv la răcire și decongelare. Prin urmare, consultați manualul unității pentru a vedea instrucțiunile privind modul în care se nivelează corect unitatea.

Dezghețarea unui frigider Samsung – Ghid rapid

Pentru a dezgheța un frigider Samsung, alegeți metoda pe care doriți să o utilizați.

  1. Dezghețare forțată

Puteți pune frigiderul în modul de dezghețare forțată pentru a-l dezgheța. Pentru a face acest lucru, apăsați o combinație de butoane. Combinația depinde de modelul de frigider Samsung pe care îl aveți.

Cu toate acestea, apăsarea simultană a butoanelor Economizor de energie și Frigider timp de aproximativ 8 secunde face ca acesta să intre în acest mod. De asemenea, funcționează și utilizarea combinată a butoanelor Congelator și Iluminare. Acest lucru va dura între 5 și 10 minute.

Acest videoclip arată cum să dezgheți un frigider Samsung…

  1. Dezghețarea manuală

Goliți frigiderul de toate alimentele și depozitați-le într-un alt frigider sau într-o ladă frigorifică cu pachete de gheață. Scoateți frigiderul din priză și așezați prosoape pe podea în jurul frigiderului pentru a absorbi apa. Deschideți ușa frigiderului și lăsați-o deschisă pe durata ciclului de dezghețare.

Este important de reținut aici că îndepărtarea rafturilor, coșurilor și rafturilor din frigider facilitează decongelarea și curățarea. Așadar, puteți folosi acest timp pentru a spăla rafturile, coșurile și rafturile frigiderului.

După ce gheața din frigider s-a dezghețat, curățați-o bine cu apă și săpun. Apoi, uscați-l complet și lăsați-l să se usuce la aer. Apoi, înlocuiți rafturile, rafturile și coșurile și conectați frigiderul la loc.

Va dura câteva ore până când unitatea se va răci suficient. Așa că, atunci când se răcește, înlocuiți alimentele pe care le-ați scos mai devreme.

Pentru a accelera procesul, puteți înmuia o cârpă sau un prosop în apă caldă și puteți freca ușor gheața de pe frigider. De asemenea, puteți plasa tigăi sau boluri cu apă fierbinte în interiorul frigiderului.

Notă: Multe modele de frigidere Samsung sunt fără îngheț, astfel încât nu este nevoie să fie dezghețate sau decongelate manual.

Notă rapidă

Știți când trebuie să deconectați frigiderul de la curent, astfel încât să nu existe o electrocutare accidentală. Dar dacă trebuie să folosiți energia electrică în timp ce îl reparați, procedați cu grijă.

Dacă nu sunteți sigur de remedierea problemei sau dacă niciunul dintre pașii de mai sus nu funcționează, contactați Samsung pentru a solicita service. Alternativ, discutați cu tehnicienii noștri, deoarece aceștia sunt întotdeauna disponibili pentru a vă ajuta.