În acest articol, vom discuta despre cum să reparăm un congelator Samsung care nu îngheață așa cum ar trebui. Dacă ați avut probleme cu acest lucru, ați ajuns la locul potrivit.
Congelatorul Samsung nu îngheață – Ce trebuie să verificați
Dacă congelatorul dvs. Samsung nu îngheață așa cum ar trebui deși funcționează, verificați următoarele:
Motorul ventilatorului evaporatorului
Verificați motorul ventilatorului evaporatorului prin testarea continuității între înfășurări. Dacă nu există continuitate sau dacă motorul face un zgomot ciudat, înlocuiți motorul ventilatorului.
Ventilatorul evaporatorului este responsabil pentru aspirarea aerului peste serpentinele evaporatorului și pentru circulația aerului în tot congelatorul. Dacă ventilatorul este defect, acesta nu poate circula aerul, astfel încât congelatorul nu se va răci atât de mult pe cât ar trebui.
Frost
Verificați părțile laterale ale congelatorului pentru a vedea dacă există îngheț pe ele. Dacă da, atunci este posibil să existe îngheț pe serpentinele evaporatorului. Iar dacă există îngheț pe serpentine, acestea nu vor putea să circule aerul rece în congelator.
Pentru a vă asigura că bobinele au o acumulare de îngheț pe ele, deschideți panoul interior din spate al congelatorului; veți vedea bobinele. Deci, dacă există îngheț pe ele, va trebui să dezghețați manual congelatorul.
Acum, dacă congelatorul are un sistem de dezghețare automată și totuși s-a format îngheț pe bobine, atunci una sau mai multe componente ale sistemului de dezghețare sunt defecte. Contactați un profesionist pentru a arunca o privire, a determina care piesă cauzează problema și a o repara.
Setarea
Verificați setarea temperaturii congelatorului pentru a vă asigura că este setată la punctul cel mai rece. Dacă nu sunteți sigur care este punctul cel mai rece, consultați manualul de utilizare.
Cu toate acestea, dacă congelatorul dvs. are un cadran manual, punctul cel mai rece este cel mai mare număr, iar punctul cel mai cald este cel mai mic număr.
Iar dacă congelatorul dvs. are un control digital al temperaturii, cu cât numărul este mai mare, cu atât temperatura din congelator este mai ridicată.
Compresor
Dacă compresorul zumzăie, atunci nu este cauza lipsei de îngheț în congelator. Dar dacă nu bâzâie, scoateți unitatea din priză și conectați-o din nou. Acest lucru ar trebui să reseteze compresorul și să îi permită să se reîncarce. Dar dacă făcând acest lucru nu face ca compresorul să funcționeze din nou, trebuie să contactați un agent de reparații frigidere pentru a vă ajuta să îl reparați.
Bobine de condensator
Verificați bobinele condensatorului din spatele unității pentru a vedea dacă sunt murdare. Curățați-le cu capul cu perie moale al aspiratorului dumneavoastră. Apoi, ștergeți praful de orice murdărie rămasă cu o cârpă moale. Repetați acest proces la fiecare 3-6 luni.
Serpentinele murdare ale condensatorului nu vor fi capabile să disipeze căldura din unitate. Acest lucru va reduce în cele din urmă capacitatea de răcire a congelatorului.
Circulația aerului
Congelatorul va putea îngheța numai dacă există o circulație adecvată a aerului. Iar aerul nu va circula corespunzător dacă există vreun obiect în congelator care blochează orificiile de aerisire și împiedică ventilatorul să împingă aerul.
Prin urmare, asigurați-vă că orificiile de aerisire sunt libere de orice obstacol. În plus, rearanjați conținutul congelatorului pentru a face mai mult loc pentru ca aerul să se miște și să răcească compartimentul.
Conținut
Dacă congelatorul conține prea multe articole, aerul rece nu se va deplasa eficient. Reduceți conținutul congelatorului pentru ca aerul să poată circula mai bine și pentru ca acesta să înghețe mai repede și mai bine.
Sigiliu
Verificați garnitura din jurul ușii congelatorului pentru a vedea dacă este uzată sau dacă prezintă scurgeri. Acest lucru este valabil mai ales dacă congelatorul a lucrat câțiva ani.
Închideți bine ușa congelatorului și pipăiți în jurul ei pentru a vedea dacă simțiți cum iese aer rece. Dacă puteți, atunci știți că garnitura ușii este defectă.
Dar dacă nu puteți, încercați trucul bancnotei de un dolar. Deschideți ușa și închideți-o din nou pe o bancnotă de un dolar. Apoi, încercați să scoateți bancnota fără să deschideți ușa. Dacă nu puteți, știți că sigiliul este încă bine etanșat. Totuși, dacă puteți, știți că este timpul să înlocuiți garnitura.
Congelatorul Samsung face zgomot și nu îngheață – Ce trebuie să faceți
Dacă congelatorul dvs. Samsung face zgomot și nu se răcește, ar putea fi rezultatul faptului că ventilatorul evaporatorului a înghețat și nu circulă bine.
Zgomotul pe care îl auziți este reprezentat de paletele ventilatorului care lovesc gheața. Și pentru că ventilatorul nu poate circula bine, nu va fi suficient aer rece pentru a face congelatorul să înghețe. Este important să dezghețați manual congelatorul pentru a elimina acumularea de gheață.
Pentru a-l dezgheța manual, deconectați congelatorul de la priza de perete dedicată. Apoi, scoateți tot conținutul congelatorului, care este perisabil, și depozitați-l într-un alt congelator sau într-o ladă frigorifică.
Așezați prosoapele în jurul marginii inferioare a congelatorului, astfel încât acestea să absoarbă gheața care se topește. De asemenea, așezați o tavă sau o tavă pentru a colecta apa.
Lăsați congelatorul cel puțin 24 de ore să se dezghețe complet. Aceasta pentru a fi sigur că gheața care s-a format pe ventilator se topește complet.
Conectați din nou congelatorul la priză și lăsați-l să se răcească timp de 2-3 ore pentru a putea depozita din nou alimente în el. După ce faceți toate acestea, zgomotul va dispărea, dar nu există nicio garanție că nu va reveni. Așadar, trebuie să verificați de ce se formează gheață pe ventilator și să remediați problema.
Dacă congelatorul dvs. ar trebui să se dezghețe automat, atunci componentele de dezghețare funcționează defectuos. Pentru a verifica cu exactitate care este cauza problemei, contactați un tehnician calificat în domeniul frigiderelor.
În plus față de cele de mai sus, zgomotul ar putea proveni de la compresor. Compresorul are tendința de a zăngăni atunci când este pe cale să se oprească. Pauza ar trebui să dureze aproximativ 10 secunde și compresorul pornește din nou.
Cu toate acestea, zgomotul nu este puternic. Deci, dacă este puternic și pauza este prea lungă, există o problemă cu compresorul. Și aceasta va afecta capacitatea de răcire a congelatorului. Veți avea nevoie de serviciile unui tehnician pentru a o repara.
Mașina de gheață din frigiderul Samsung nu îngheață – Soluții
Dacă aparatul de gheață al frigiderului Samsung nu îngheață, înseamnă că acesta nu este capabil să producă gheață. Există câțiva factori care pot afecta acest lucru:
Temperatura congelatorului este ridicată
Verificați temperatura congelatorului pentru a vedea dacă este sub 100 F sau -120 C. Dacă este așa, atunci nu temperatura este problema. Dar dacă temperatura este peste acest punct, mașina de gheață nu va îngheța suficient pentru a face gheață. În mod obișnuit, temperatura ar trebui să fie la 00 F sau -180 C.
Dacă nu ați setat dumneavoastră temperatura ridicată, reglați temperatura la punctul potrivit. Apoi, verificați dacă bobinele condensatorului sunt murdare. Curățați-le dacă sunt murdare.
În plus, verificați dacă bobinele evaporatorului au acumulări de îngheț. Dezghețați înghețul prin dezghețarea manuală a congelatorului. Dar acest lucru vă va spune, de asemenea, că una sau toate componentele sistemului de dezghețare a funcționat defectuos, dacă congelatorul dumneavoastră are un sistem de dezghețare automată.
Supapa de admisie a apei este defectă
O supapă de admisie a apei defectă nu va putea furniza suficientă apă la aparatul de gheață. De asemenea, dacă aceasta nu are suficientă presiune a apei, nu va putea trimite apă la aparatul de gheață. În consecință, mașina de gheață nu va putea produce gheață.
Așadar, dacă presiunea apei este de până la 20psi, testați puterea supapei. Dacă există putere și o presiune bună, dar totuși nu este suficientă apă pentru a face gheață, înlocuiți-o. Și dacă nu există putere în supapă, înlocuiți-o.
Mașina de gheață este defectă
Cauza pentru care aparatul de gheață nu îngheață suficient pentru a produce gheață ar putea fi faptul că aparatul de gheață a devenit defect. Dar, înainte de a-l înlocui, verificați conducta de apă, supapa de admisie a apei și ventilatorul pentru a vedea dacă sunt defecte. Dacă toate sunt în stare bună de funcționare, înlocuiți ansamblul aparatului de gheață. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea pieselor unui aparat de gheață nu sunt separate de aparatul de gheață în sine.
Presiunea apei este scăzută
Alimentarea cu apă a mașinii de făcut gheață provine, de obicei, din casa în care se află frigiderul. Dacă presiunea apei din casă este scăzută, aceasta va afecta apa pe care supapa de admisie o va furniza aparatului de gheață.
Presiunea apei care este mai mică de 20psi nu va fi suficientă pentru ca aparatul de gheață să producă gheață. Acest lucru se întâmplă rareori, dar verificați presiunea apei din casă. Dacă este mai mică de 20psi, contactați un instalator pentru a remedia problema și vedeți dacă se rezolvă problema cu producerea gheții.
Alte piese pe care le puteți verifica pentru defecțiuni sunt filtrul de apă, termostatul de mucegai al aparatului de gheață, întrerupătorul ușii, modulul aparatului de gheață, întrerupătorul aparatului de gheață și placa de control al nivelului de gheață.
Jumătatea superioară a congelatorului Samsung nu îngheață – Cum se repară
Iată care sunt posibilele motive pentru care jumătatea superioară a frigiderului tău Samsung nu îngheață:
Circulația slabă a aerului
Circulația slabă a aerului poate face ca jumătatea superioară a frigiderului să nu înghețe. În timp ce agentul frigorific al congelatorului circulă bine, aerul rece pe care îl produce nu se duce nicăieri. Acesta rămâne blocat în partea de jos. Prin urmare, jumătatea de jos îngheață bine.
Verificați orificiile de aerisire și îndepărtați orice element care le blochează. Și rearanjați obiectele din congelator pentru a asigura o mai bună circulație a aerului. Când se va îmbunătăți, jumătatea superioară va începe să se răcească și să înghețe ulterior.
Filtre de aer înfundate
Dacă filtrele de aer din gurile de ventilație ale congelatorului sunt înfundate cu murdărie, aceasta va afecta fluxul de aer în unitate. Cu timpul, fluxul de aer rece va deveni prea slab pentru a nu ajunge în diferite părți ale congelatorului. Prin urmare, înlocuiți filtrele de aer și vedeți dacă se va rezolva problema.
Ventilator de evaporator defect
Verificați dacă ventilatorul evaporatorului este înghețat sau dacă motorul ventilatorului a devenit defect. Puteți dezgheța gheața de pe lamele, dacă există. Dar dacă motorul este defect, trebuie să îl înlocuiți. Un ventilator de evaporator defect nu va fi capabil să facă să circule aerul rece din congelator.
Bobine de evaporator înghețate
Serpentinele înghețate nu vor mai putea disipa căldura de la agentul frigorific, deoarece acesta revine la o formă gazoasă. În consecință, agentul frigorific poate transporta căldura în congelator și poate determina reducerea capacității de răcire a acestuia.
Dezghețați manual congelatorul pentru a dezgheța gheața de pe serpentine. Iar dacă acestea sunt murdare, curățați-le cu o cârpă moale pentru ca acestea să poată funcționa eficient.
Recapitulare
Este rar să găsești un congelator Samsung care să nu înghețe. Cu toate acestea, atunci când se întâmplă acest lucru, știți hat există o parte defectă a frigiderului care trebuie înlocuită.
Uneori, este dificil să găsiți piesa defectă respectivă. Așadar, cea mai bună abordare este să contactați un tehnician calificat în domeniul frigiderelor care să facă treaba pentru dumneavoastră. Câțiva dolari în plus, dar ar putea economisi mult stres și timp.
În acest moment, dorim să vă reamintim că trebuie să scoateți frigiderul din priză înainte de a interveni pentru reparații. Chiar dacă doriți doar să verificați unele piese, este important să îl deconectați. Făcând acest lucru veți preveni accidentele sub formă de șocuri electrice și deteriorarea aparatului.
În plus față de cele de mai sus, dacă aveți mănuși de lucru care pot funcționa pentru repararea frigiderului, folosiți-le. Acestea servesc ca protecție suplimentară atunci când lucrați cu aparate electrice.