Congelatorul Samsung continuă să se dezghețe [Cum se repară]

Dacă congelatorul Samsung continuă să se dezghețe, de obicei este ușor de reparat. Dar, uneori, cauza problemei este mai tehnică. Acest articol discută cum să o remediați.

Congelatorul Samsung continuă să se dezghețe – Soluții

Procedați după cum urmează dacă constatați că un congelator Samsung continuă să se dezghețe:

  1. Verificați garnitura de etanșare a ușii

Pentru a determina dacă garnitura trebuie înlocuită, deschideți ușa congelatorului și închideți-o pe o bancnotă de un dolar sau pe o bucată de hârtie. Apoi, încercați să o scoateți fără să deschideți ușa. Dacă puteți să o scoateți, înlocuiți garnitura, deoarece este slabă. Dar dacă nu o puteți scoate, sigiliul este încă în stare bună de funcționare.

În plus, curățați garnitura în cazul în care pe ea s-a acumulat murdărie. Amestecați puțin săpun blând în apă caldă și frecați ușor garnitura cu o cârpă. Asigurați-vă că repetați procesul de curățare în mod regulat pentru a menține sigiliul curat.

Luați în considerare înlocuirea garniturii de etanșare sau a garniturii de etanșare a ușii congelatorului dacă observați că acesta continuă să se dezghețe. Este probabil ca aceasta să fie slabă, slăbită, deteriorată. Iar o garnitură de ușă murdară nu poate etanșa corect, lăsând o mică fisură prin care aerul cald intră în congelator pentru a-i reduce capacitatea de răcire.

Notă importantă

Este important să se reglementeze frecvența cu care persoanele din casă deschid ușa congelatorului. Deschiderea frecventă a ușii lasă aerul rece să iasă, menținând astfel congelatorul într-un mod perpetuu dezghețat.

Prin urmare, decideți ce este necesar din congelator înainte de a deschide ușa, astfel încât să nu o țineți deschisă prea mult timp și să nu fiți nevoit să o deschideți frecvent.

  1. Verificați sistemul de dezghețare

Testați încălzitorul de dezghețare cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate, înlocuiți încălzitorul.

Acest lucru se datorează faptului că încălzitorul este responsabil pentru încălzirea serpentinelor evaporatorului, astfel încât acestea să nu înghețe. Dacă acesta este defect, serpentinele vor îngheța și nu va exista aer rece, ceea ce va face ca congelatorul să pară dezghețat.

Pentru temporizatorul de dezghețare, testați-l prin rotirea lentă în sens invers acelor de ceasornic până când temporizatorul face clic. Compresorul ar trebui să se oprească în timp ce încălzitorul de dezghețare se pornește pe măsură ce avansează în ciclul de dezghețare.

După aproximativ 30 de minute, temporizatorul ar trebui să iasă din ciclul de dezghețare și să trimită energie pentru ca alte componente să funcționeze. Dacă acest lucru nu se întâmplă, înlocuiți temporizatorul, deoarece este defect.

De asemenea, puteți verifica continuitatea acestuia cu ajutorul unui multimetru. Asta dacă nu sunteți sigur că ați urmat procesul anterior. Dacă nu există continuitate, înlocuiți temporizatorul.

În cazul termostatului de dezghețare, testați-l cu un multimetru pentru a verifica continuitatea acestuia. Dacă nu există continuitate nici măcar la cea mai joasă temperatură din intervalul de funcționare, înlocuiți termostatul.

Termostatul închide contactele pentru ca alimentarea cu energie electrică a încălzitorului de dezgheț să poată fi transmisă. În acest fel, încălzitorul poate încălzi serpentinele de răcire. Dar acest proces este întrerupt dacă termostatul este defect. Iar congelatorul poate continua să se dezghețe dacă încălzitorul nu se oprește.

Același lucru este valabil și pentru placa de control a dezghețului. Dacă aceasta funcționează defectuos, poate face ca sistemul să rămână în modul de dezghețare.

Sistemul de dezghețare al unui frigider sau al unui congelator este alcătuit, de obicei, dintr-un încălzitor de dezghețare, un temporizator de dezghețare, un termostat de dezghețare și o placă de comandă de dezghețare. Toate acestea trebuie să funcționeze în sincronizare pentru ca unitatea să poată avansa și ieși cu succes din ciclul de dezghețare.

  1. Verificați motorul ventilatorului evaporatorului

Activați comutatorul ușii congelatorului atunci când o deschideți pentru a verifica dacă motorul ventilatorului mai funcționează. Odată ce ușa congelatorului se deschide, ventilatorul se oprește deoarece motorul nu mai funcționează. Dar activarea întrerupătorului face ca motorul să funcționeze din nou, chiar și cu ușa încă deschisă.

Cu toate acestea, dacă activarea comutatorului nu face ca motorul să funcționeze atunci când ușa este deschisă, înseamnă că motorul este defect și trebuie înlocuit.

Dacă motorul ventilatorului este defect, congelatorul nu se va răci, părând că se dezgheață mereu, chiar dacă reduceți setarea temperaturii.

  1. Verificați serpentinele condensatorului

Curățați serpentinele condensatorului pentru a le menține eficiente. În plus, asigurați-vă că curățați serpentinele la fiecare șase luni. Dacă bobinele sunt murdare, acestea nu pot elibera căldură, reducând astfel capacitatea congelatorului de a rămâne rece.

Cu toate acestea, unele congelatoare au serpentinele de condensare înfășurate în jurul pereților interiori ai congelatoarelor. Dacă congelatorul dvs. este unul dintre acestea, serpentinele nu au nevoie de curățare.

  1. Verificați releul de pornire

Detașați releul de pornire de la compresor și testați-l între cele două prize terminale pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate între prize, înlocuiți releul. În plus, dacă releul are un miros de arsură sau zdrăngănește când este scuturat, înlocuiți-l deoarece este deteriorat.

Compresorul primește energie de la releul de pornire. Prin urmare, dacă releul este defect, compresorul nu va putea funcționa și congelatorul nu va îngheța corespunzător.

În plus față de piesele de mai sus, verificați termostatul de control al temperaturii, placa de control și afișaj pentru utilizator, compresorul și placa de control principală.

Acestea ar putea fi defecte și pot modifica ciclul de congelare al congelatorului. Așadar, depanați aceste componente și înlocuiți-le pe cele defecte.

Iar dacă nu le puteți depana, contactați un agent calificat de reparații frigidere pentru a veni, a verifica congelatorul și a remedia defecțiunea definitiv.

În cele din urmă, verificați sistemul etanș al congelatorului. S-ar putea să existe o scurgere. Pentru a determina acest lucru, verificați dacă o parte a evaporatorului are îngheț pe ea sau dacă un raft din congelator este singurul care îngheață.

Pentru a remedia acest lucru sau chiar pentru a înlocui compresorul, contactați doar un tehnician autorizat, deoarece aceasta este legea. Remediați scurgerea cât mai repede posibil, deoarece vaporii dăunează mediului și dumneavoastră.

Notă rapidă

Scoateți din priză congelatorul înainte de a rula diagnosticarea sau depanarea dacă un congelator Samsung continuă să se dezghețe. Acest lucru se datorează faptului că va trebui să scoateți și să înlocuiți unele piese și nu puteți avea curent electric care să curgă în timp ce faceți acest lucru. Faceți acest lucru pentru a evita electrocutarea.

Contactați centrul de asistență Samsung dacă aveți nevoie de asistență suplimentară, mai ales dacă congelatorul dvs. se află încă în garanție activă.