Congelatorul Samsung a încetat să mai înghețe [Cum se repară]

Dacă congelatorul dvs. Samsung a încetat să mai înghețe, veți găsi acest articol util pentru a găsi cauza problemei și pentru a o remedia definitiv.

De ce congelatorul meu Samsung a încetat să mai înghețe?

Iată care sunt motivele pentru care congelatorul dvs. Samsung a încetat să mai înghețe:

1. Serpentine de condensare murdare

Dacă serpentinele condensatorului sunt murdare, acestea vor afecta modul în care îngheață congelatorul. Iar dacă acestea sunt semnificativ murdare, capacitatea de răcire a congelatorului va fi mult inhibată.

Acest lucru se datorează faptului că serpentinele sunt responsabile pentru eliminarea căldurii din refrigerant sau gaz în timp ce acesta trece spre congelator. Acum, dacă serpentinele sunt murdare, nu pot elimina căldura. Ca urmare, agentul frigorific va transporta căldura și va afecta temperatura din congelator. Dacă acest lucru continuă să se întâmple, congelatorul va înceta să mai înghețe complet.

2. Serpentine de evaporator înghețate

Evaporatorul sau serpentinele de răcire se află în spatele peretelui interior din spate al congelatorului. Acestea sunt responsabile pentru răcirea aerului care se răspândește în interiorul congelatorului și ajunge în secțiunea frigiderului.

Dacă se formează gheață sau îngheț pe ele, acestea nu vor putea răci aerul pentru unitate. Ca urmare, congelatorul nu va avea aer rece cu care să lucreze, ceea ce face ca acesta să nu mai înghețe.

3. Ventilator de evaporator defect

Motorul evaporatorului controlează modul în care funcționează ventilatorul. Iar ventilatorul are datoria de a răspândi aerul rece în unitate.

Deci, dacă motorul este defect sau lamelele sunt oarecum împiedicate, aerul rece nu se va răspândi. Acest lucru va face ca congelatorul să nu înghețe deloc.

4. Releu de pornire defect

Releul de pornire este o componentă mică care se atașează la partea laterală a compresorului. Sarcina sa este de a ajuta compresorul să pornească și să funcționeze.

Releul poate arde sau se poate deteriora fără a afecta compresorul. Iar dacă acesta este cazul, compresorul va funcționa cu greu. Dacă compresorul nu funcționează, congelatorul nu va funcționa deloc.

5. Compresor defect

Deși nu este un eveniment obișnuit, compresorul ar putea fi deteriorat. Acesta nu va mai bâzâi și va fi rece; dacă ascultați, va fi liniște din partea lui. Iar unitatea nu poate funcționa fără compresor.

6. Cablu de alimentare deteriorat

De asemenea, cablul de alimentare se poate arde sau deteriora, mai ales dacă a existat o pană de curent sau supratensiuni. De asemenea, este posibil ca cablul de alimentare să nu fie conectat corect la priză sau să se fi deplasat la un moment dat.

În plus, este posibil ca priza de perete să fie deteriorată, astfel încât congelatorul să nu aibă curent sau tensiune cu care să poată funcționa.

Alte motive pentru care congelatorul dvs. Samsung a încetat să mai înghețe sunt:

7. Etanșare slabă a ușii

Etanșarea ușii este cea care menține aerul rece în interiorul congelatorului prin compresie. De asemenea, împiedică intrarea aerului umed sau cald în congelator.

Dacă acesta este slab, slăbit sau chiar murdar, temperatura congelatorului va fi compromisă. În timp, acesta nu va mai îngheța corespunzător.

8. Setarea incorectă a temperaturii

Setarea temperaturii congelatorului la o valoare mai mare sau chiar mai mică decât cea recomandată afectează capacitatea de congelare a acestuia.

Setarea recomandată pentru un congelator Samsung este de 0 grade Fahrenheit. Dacă trebuie să o luați mai sus, nu trebuie să depășească 10 grade Fahrenheit. Orice valoare mai mare de atât va cauza probleme de îngheț.

9. Circulația slabă a aerului

Dacă puneți prea multe obiecte în congelator, aerul rece care intră în el nu va avea cum să se răspândească liber și ușor. Acesta va fi restricționat. Ceea ce veți constata este că multe articole nu sunt atât de reci pe cât ar trebui să fie, în timp ce altele sunt peste limita de îngheț.

10. Locație

Amplasarea congelatorului afectează, de asemenea, capacitatea de congelare a acestuia. Dacă acesta se află într-o cameră sau într-o zonă slab ventilată, ar genera prea multă căldură și ar submina răcirea.

În aceeași ordine de idei, apropierea unei surse de căldură îl afectează. Căldura generată de congelator, combinată cu cea de la sursa de căldură, va inhiba foarte mult capacitatea unității de a îngheța.

Congelatorul meu Samsung a încetat să mai înghețe – Soluție rapidă

Iată cum să vă reparați congelatorul Samsung dacă nu mai îngheață:

1. Curățați serpentinele condensatorului

Inspectați bobinele condensatorului pentru a vedea dacă sunt murdare. De obicei, sunt, mai ales dacă nu le-ați curățat niciodată.

Luați o perie pentru condensator sau atașați o perie la un aspirator și curățați bobinele. De obicei, le veți găsi în spatele sau sub unitate. Asigurați-vă că prindeți fiecare fir de praf și măturați-l, astfel încât să nu se reatașeze la bobine.

În cazul în care există o zonă unsuroasă, ștergeți-o cu un prosop cu săpun. Repetați această rutină de curățare o dată sau de două ori pe an.

2. Dezghețați serpentinele evaporatorului

Deschideți panoul din spate din interiorul congelatorului și verificați dacă bobinele au gheață pe ele. În caz afirmativ, dezghețați manual congelatorul.

Scoateți alimentele din ea și depozitați-o într-un frigider cu gheață sau într-un alt congelator. Dacă puteți, îndepărtați rafturile și coșurile de gunoi. Acest lucru ajută la accelerarea procesului de dezghețare și la curățarea congelatorului după dezghețare.

Acum, scoateți din priză congelatorul sau frigiderul congelator, oricare aveți. Lăsați ușile deschise și așezați prosoape pe podea în jurul unității. Lăsați-o câteva ore să se dezghețe; acest lucru va afecta și gheața de pe serpentine.

După dezghețare, curățați bine congelatorul, îndepărtând orice urmă de umiditate. Verificați serpentinele pentru a vedea dacă toată gheața s-a dezghețat. Apoi, înlocuiți rafturile și coșurile. Conectați din nou unitatea la priză și lăsați-o câteva ore să ajungă la o temperatură rece. Când acest lucru se întâmplă, puneți alimentele înapoi în ea.

Am dori să subliniem aici că este posibil ca ceva să fie în neregulă cu sistemul de dezghețare. Acesta este primul motiv pentru care se va acumula gheață pe serpentinele evaporatorului. Așadar, este necesar să testați fiecare componentă a sistemului de dezghețare și să o înlocuiți pe cea care funcționează defectuos.

3. Înlocuiți ventilatorul evaporatorului

Deschideți ușa congelatorului și activați întrerupătorul ușii. Făcând acest lucru ar trebui să pornească din nou motorul ventilatorului evaporatorului. Acest lucru se datorează faptului că se oprește din funcționare atunci când deschideți ușa.

Dacă nu începe să funcționeze din nou, înlocuiți motorul sau ansamblul ventilatorului.

Scoateți panoul din spate din interiorul congelatorului pentru a avea acces la ventilator. Scoateți-l și puneți unul nou în locul său. Dacă motorul este defect în timp ce toate celelalte piese sunt bune, înlocuiți doar motorul.

4. Înlocuiți releul de pornire

Detașați releul de pornire deteriorat de pe partea laterală a compresorului. Scuturați-l pentru a vedea dacă se zdruncină. Dacă o face, înseamnă că este deteriorat. Dar dacă nu, verificați dacă există continuitate între cele două terminale. Dacă nu există continuitate, înlocuiți-l. Iar dacă de la el iese un miros de arsură, înlocuiți releul.

Pur și simplu atașați-l pe cel nou în locul celui vechi. Testați-o lăsând congelatorul să funcționeze câteva ore pentru a vedea dacă îngheață.

5. Modificarea compresorului

Nu puteți face acest lucru de unul singur, cu excepția cazului în care sunteți autorizat să o faceți. În caz contrar, găsiți un agent cu certificarea corespunzătoare sau contactați Samsung pentru a solicita serviciul.

6. Schimbați cablul de alimentare

În cazul în care cablul miroase a ars, probabil că este ars și trebuie înlocuit. Iar dacă conectați un alt aparat la priza de perete și acesta funcționează, cablul trebuie înlocuit.

7. Înlocuiți garnitura de etanșare a ușii

Încercați să scoateți o bancnotă de un dolar după ce ați închis ușa congelatorului. În mod normal, nu puteți face acest lucru dacă compresia garniturii funcționează în mod optim. Dar dacă bancnota iese, înlocuiți garnitura, deoarece aceasta este foarte slabă.

Cumpărați o garnitură de ușă compatibilă pentru congelator, îndepărtați-o pe cea veche și puneți-o pe cea nouă în locul ei. Dacă nu puteți face acest lucru singur, solicitați unui agent de reparații să o schimbe pentru dumneavoastră.

8. Reglarea setărilor

Reduceți setarea de temperatură pentru congelator dacă aceasta este mai mare de 0 grade Fahrenheit. Acest lucru îl va ajuta să se răcească mai repede. Dacă constatați că într-adevăr se răcește după câteva ore, puteți accelera procesul activând funcția Power Freeze.

9. Aranjarea corectă a articolului

Așezați obiectele în congelator astfel încât aerul rece să poată circula liber. Nu-l supraaglomerat, astfel încât fiecare articol să poată îngheța și unitatea să nu fie nevoită să se suprasolicite.

10. Mutarea congelatorului

Mutați congelatorul sau frigiderul-congelator în altă parte a casei dacă este lovit de o sursă de căldură sau de lumina soarelui. Dacă nu îl puteți muta, încercați să reduceți temperatura și vedeți dacă se rezolvă problema.

Recapitulare

Dacă congelatorul dvs. Samsung nu mai îngheață din senin, v-ar putea costa sute de dolari în alimente pierdute. Așadar, este important să găsiți rapid o soluție.

Contactați Samsung pentru a raporta problema dacă toți pașii de mai sus nu rezolvă problema de înghețare.

Ca alternativă, discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri de frigidere, care au expertiza necesară pentru a găsi cauza și a vă ajuta să o remediați.

Deconectați congelatorul de la curentul electric atunci când înlocuiți unele piese. Este necesar să faceți acest lucru pentru a evita electrocutarea. Și purtați mănuși de lucru din cauciuc, dacă aveți o pereche bună, ca un strat suplimentar de protecție.