Congelatorul nu face gheață [Soluții dovedite]

Aveți problema unui congelator care nu face gheață? Nu sunteți singuri, dar există modalități de a rezolva problema, așa cum discutăm în acest articol.

Congelatorul nu face gheață suficient de repede – Ce trebuie făcut

Procedați după cum urmează dacă observați că congelatorul nu produce gheață suficient de repede:

1. Încărcați congelatorul

Asigurați-vă că congelatorul este umplut cel puțin până la jumătate, nu mai puțin. De asemenea, păstrați-l umplut doar pe trei sferturi dacă trebuie să depășiți jumătatea. Asta deoarece menținerea congelatorului prea plin sau prea gol va afecta modul în care acesta îngheață. Iar dacă nu îngheață, mașina de făcut gheață nu va funcționa. Circulația adecvată a aerului rece va încuraja mașina de făcut gheață să facă gheață suficient de repede.

2. Verificați setarea temperaturii

Asigurați-vă că temperatura congelatorului este setată la un nivel suficient de scăzut pentru a îngheța alimentele și pentru ca aparatul de gheață să funcționeze. Reglarea temperaturii la un punct cald va încetini producția de gheață și va afecta înghețarea articolelor.

În mod ideal, congelatorul ar trebui să fie întotdeauna setat la 0 grade Fahrenheit pentru o siguranță optimă a alimentelor și o producție rapidă de gheață. Dar îl puteți seta cu câteva grade mai sus dacă aveți motive pentru a nu-l seta prea jos. Cu toate acestea, nu trebuie să meargă mai sus de 5 grade Fahrenheit.

3. Rearanjarea articolelor

Inspectați conținutul congelatorului pentru a vedea dacă unul sau mai multe elemente împiedică brațul aparatului de gheață să se miște liber. Uneori, dacă puneți prea multe lucruri în congelator și prea aproape de aparatul de gheață împiedică funcțiile acestuia. Reduceți și rearanjați conținutul dacă acest lucru va îmbunătăți viteza mașinii de făcut gheață.

4. Reducerea deschiderii ușilor

Deschiderea și închiderea frecventă a ușii congelatorului va afecta temperatura de răcire. În timp, aparatul de gheață nu va avea suficient aer rece pentru a produce gheață suficient de repede. Producătorul de gheață nu este singurul conținut afectat al congelatorului; produsele alimentare nu vor îngheța așa cum ar trebui. Prin urmare, reduceți numărul de ori când deschideți ușa, mai ales în timpul producerii gheții. Țineți-o cât mai bine închisă.

5. Înlocuiți filtrul de apă

Verificați și înlocuiți filtrul de apă dacă nimic altceva nu pare să rezolve problema. Un filtru care ar fi trebuit să fie schimbat este de obicei înfundat cu impurități care încetinesc fluxul de apă. Veți găsi carcasa filtrului de apă în frigider; filtrul va îngheța dacă se află în congelator. Înlocuiți-l cu tipul corect pentru unitate; majoritatea mărcilor au filtre specifice. După aceea, faceți să curgă apă din dozator sau direct din conducta de apă pentru a elimina aerul din sistem.

Congelatorul nu face gheață după întreruperea alimentării – Rezolvat

Este posibil să fie nevoie să lăsați congelatorul să se răcească suficient și să înghețe înainte de a face gheață. După o pană de curent, este posibil să dureze ceva timp până când congelatorul funcționează și se răcește. Dar dacă congelatorul nu începe să facă gheață după aproximativ două ore, înseamnă că nu primește energie electrică.

Verificați întrerupătorul de circuit pentru a vedea dacă s-a declanșat în timpul întreruperii, dacă nimic altceva nu pare să funcționeze în congelator. Porniți întrerupătorul dacă este oprit sau resetați-l. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, asigurați-vă că nu există nicio siguranță arsă în cutia de întrerupătoare. Este posibil să aveți nevoie de un electrician pentru a verifica această parte.

Dar dacă nu întrerupătorul de circuit este problema, verificați priza de perete. În mod obișnuit, un congelator are nevoie de priza sa și nu o poate împărți cu un alt aparat. În caz contrar, nu va exista suficientă putere de ieșire pentru aparate. Evitați să folosiți prelungitoare pentru un frigider sau congelator. Conectați un alt aparat la priză și, dacă acesta se aprinde, este posibil ca problema să fie priza. Luați în considerare înlocuirea acesteia. Dar dacă este vorba de o priză GFCI, apăsați butonul de resetare și încercați din nou congelatorul.

Dacă toate cele de mai sus sunt în ordine, asigurați-vă că brațul de sondare este în poziția On, adică în jos. Este posibil ca aparatul dumneavoastră de gheață să fie de tipul cu un cablu de alimentare care se conectează la partea din spate a congelatorului. Asigurați-vă că acest cablu este în întregime în priză. În continuare, verificați tubul de umplere din spatele congelatorului. Este posibil ca gheața să îl înfundă și va trebui să topiți gheața cu un uscător de păr.

În cele din urmă, asigurați-vă că temperatura congelatorului este suficient de scăzută pentru ca aparatul de gheață să funcționeze. Reglați-o la 0 grade Fahrenheit sau la -18 grade Celsius dacă este mai mare de atât. Apoi, lăsați congelatorul aproximativ 24 de ore să funcționeze și să îmbunătățească producția de gheață. Dacă niciuna dintre măsurile de mai sus nu funcționează, aparatul dumneavoastră de gheață are nevoie de service. Luați în considerare angajarea unui agent de service pentru această treabă.

Congelatorul nu face gheață, dar apa funcționează – Soluție rapidă

Verificați tubul de umplere din partea din spate a congelatorului care alimentează cu apă aparatul de gheață. Este posibil să fie înfundat cu gheață și, în acest caz, folosiți un uscător de păr pentru a topi gheața. Apoi, asigurați-vă că temperatura congelatorului nu este prea scăzută. Menținerea congelatorului la o temperatură prea scăzută va face ca tubul de umplere să înghețe frecvent.

În continuare, verificați conducta de apă; resturile sau gheața o pot bloca și pot împiedica apa să curgă. Scoateți-o din racordul său și suflați aer prin ea. Dacă aerul nu trece prin ea, înseamnă că este înfundată. Aruncați apă caldă în ea pentru a topi gheața sau pentru a împinge resturile afară. Asigurați-vă că linia nu este deteriorată; înlocuiți-o dacă este.

Aruncați o privire la supapa de admisie a apei dacă conducta de apă și tubul de umplere nu rezolvă problema. Este posibil ca depunerile minerale să îi afecteze funcționalitatea. Sau este posibil ca presiunea apei să fie prea mică pentru a o opera. În plus, supapa de admisie poate fi defectă, împiedicând fluxul de apă. Pentru a testa supapa, verificați dacă nu există murdărie care să o înfundă la intrare. Încercați să curățați supapa pentru a vedea dacă se îmbunătățește fluxul de apă.

Dacă curățarea supapei nu funcționează, verificați presiunea apei. Distribuiți apă din dozator, dacă unitatea dvs. are unul, sau direct din conducta de apă, dacă nu are. Dacă forța nu poate umple un pahar cu apă în zece secunde, presiunea apei este scăzută. Un filtru de apă vechi poate afecta presiunea, dar un sistem de filtrare a apei în casă poate, de asemenea, să scadă presiunea. În caz contrar, luați în considerare înlocuirea supapei de admisie a apei.

Congelatorul nu face destulă gheață – Ce trebuie să faceți

Verificați setarea termostatului din congelator. Este posibil ca acesta să fie prea cald, reducând aerul rece din congelator. Aparatul de gheață nu poate produce suficientă gheață dacă temperatura nu este suficient de scăzută. Reglați termostatul la un punct de mijloc, cinci fiind ideal. Folosiți un termometru pentru a verifica temperatura; lăsați-l în congelator timp de aproximativ 24 de ore. În acest fel, veți ști dacă este sau nu suficient de scăzută.

Asigurați-vă că filtrul de apă nu trebuie schimbat. Uneori, indicatorul filtrului vă va avertiza, dar alteori, este posibil să fie nevoie să determinați momentul înlocuirii. Nici un filtru de apă pentru frigider nu ar trebui să fie utilizat mai mult de șase luni, cu excepția cazului în care aveți apă curată în zona dvs. sau folosiți cu greu mașina de gheață și apa din unitate. Dacă schimbați filtrul, asigurați-vă că achiziționați unul folosind numărul de model al unității.

Filtrul de apă poate afecta cantitatea de apă care ajunge în mașina de gheață. Intrarea de apă nu se poate deschide pentru a furniza apă atunci când presiunea apei este prea scăzută, mai mică de 20psi. Așadar, verificați dacă supapa funcționează și furnizează suficientă apă la aparatul de gheață după înlocuirea filtrului de apă. Asigurați-vă că murdăria nu înfundă supapa și că aceasta se deschide pentru a umple aparatul de gheață. În caz contrar, este posibil să trebuiască să o înlocuiți.

Congelatorul nu face gheață – Cum se repară

Verificați următoarele și reparați-le pe cele defecte dacă congelatorul dvs. nu produce gheață:

1. Putere

În primul rând, asigurați-vă că congelatorul primește suficientă tensiune pentru a porni. Verificați întrerupătorul de circuit pentru a vedea dacă este pornit. Dacă este oprit, porniți-l și verificați dacă nu sunt siguranțe arse. Angajați serviciile unui electrician calificat dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru.

Dar dacă lumina internă a congelatorului este aprinsă, iar celelalte aparate din casă funcționează, atunci verificați butonul de pornire al mașinii de gheață, dacă are unul. Opriți-l și porniți-l din nou și așteptați ca lamelele să se rotească. Dacă aparatul de gheață nu are un buton de pornire, comutați brațul palpatorului în sus și în jos, în poziția Pornit. Apoi, așteptați ca aparatul de gheață să înceapă să funcționeze.

O altă parte care trebuie verificată este cablul de alimentare. Unele mașini de făcut gheață au cabluri de alimentare care se conectează la partea din spate a congelatorului. Dacă aparatul dvs. de gheață are acest cablu, asigurați-vă că îl conectați complet în priză. Apoi, verificați cablul de alimentare al congelatorului sau al frigiderului. Acesta trebuie să fie conectat complet la o priză de perete dedicată, iar priza trebuie să funcționeze.

2. Temperatura congelatorului

Următorul lucru care trebuie verificat și reparat este temperatura internă. Dacă sursa de alimentare este la locul ei, asigurați-vă că temperatura congelatorului nu depășește 5 grade Fahrenheit. În mod ideal, un congelator ar trebui să fie la 0 grade sau puțin mai jos pentru ca aparatul de gheață să funcționeze.

Uneori, temperatura setată poate indica setarea corectă, dar congelatorul nu se răcește așa cum ar trebui. Folosiți un termometru pentru a o verifica; plasați unul în congelator și închideți ușa timp de aproximativ 24 de ore. Reglați temperatura setată la un punct mai mic dacă termometrul indică o valoare ridicată. Apoi, lăsați congelatorul încă 24 de ore să se adapteze la setarea respectivă.

3. Supapa de alimentare cu apă

Verificați supapa de apă care alimentează frigiderul cu apă de la sursa principală. Uneori, este posibil să o închideți din greșeală sau să o lăsați doar parțial deschisă. În acest caz, debitul de apă va fi restricționat și aparatul de gheață nu va funcționa corespunzător. Opriți și porniți supapa, asigurându-vă că este deschisă până la capăt. Dacă forța este mare, o puteți închide puțin.

4. Tub de umplere

Deconectați congelatorul de la curentul electric și opriți alimentarea cu apă. Apoi, găsiți tubul de umplere în partea din spate a congelatorului, chiar în spatele aparatului de gheață. Verificați dacă un fragment de gheață îl obstrucționează. Acest lucru va explica lipsa apei și lipsa de funcționalitate a aparatului de gheață.

Puteți dezgheța manual congelatorul lăsându-l deconectat și deschizând ușa pentru a dezgheța tubul înghețat. De asemenea, puteți utiliza un uscător de păr pentru a dizolva gheața și a elibera tubul. Dar aveți grijă dacă folosiți un uscător pentru a nu deteriora nicio piesă din plastic cu căldura.

În plus, asigurați-vă că paharul de umplere și tubul se aliniază unul cu celălalt. Împingeți-le la loc, astfel încât apa să poată umple forma de gheață la începutul unui ciclu de fabricare a gheții.

5. Întrerupător de ușă

Găsiți comutatorul pe modelul de congelator sau de frigider. Unele îl au în partea de sus a ușii, în timp ce altele îl au pe rama laterală din interiorul unității. Când închideți ușa, împingeți comutatorul înăuntru pentru a stinge lumina internă. Dar, la unele modele, întrerupătorul controlează și funcțiile aparatului de gheață. Producătorul congelatorului vă va anunța dacă modelul dvs. funcționează în acest mod.

Deschideți ușa și apăsați comutatorul de câteva ori, dacă acesta funcționează în acest fel. Lumina internă ar trebui să răspundă la întrerupător prin stingere și reaprindere. Acest lucru vă indică faptul că întrerupătorul funcționează. Dar dacă lumina nu răspunde sau răspunde neregulat, înlocuiți întrerupătorul pentru ca mașina de gheață să funcționeze din nou.

6. Supapă de admisie a apei

Înainte de a testa supapa de admisie, deconectați unitatea de la priza de perete și opriți alimentarea cu apă la supapa de alimentare. Apoi, deplasați congelatorul de pe perete pentru a găsi supapa în partea din spate jos a unității. Va trebui să îndepărtați panoul de acces din partea din spate din partea inferioară pentru a avea acces la supapă.

În continuare, inspectați conexiunile pentru a vă asigura că niciuna nu este slăbită. Strângeți conexiunile slăbite sau înlocuiți fitingurile deteriorate. Asigurați-vă că supapa nu are nicio deteriorare pe ea; în caz contrar, trebuie să o înlocuiți. Verificați presiunea apei dacă supapa pare să fie în stare bună de funcționare. Presiunea trebuie să fie de cel puțin 20psi pentru ca supapa să funcționeze. Dacă este prea mică sau prea mare, supapa de admisie nu va funcționa în mod corespunzător.

Distribuiți apă din conducta de apă sau din dozator, dacă unitatea dvs. are unul. În mod normal, ar trebui să obțineți un pahar plin de apă în zece secunde dacă presiunea este suficientă. Dar dacă nu obțineți această cantitate în timp util, reparați presiunea apei. Este posibil să aveți nevoie de serviciile unui instalator pentru a remedia problema presiunii apei.

Înlocuirea filtrului de apă poate rezolva, de asemenea, problemele de presiune a apei dacă filtrul trebuie înlocuit. Străduiți-vă să folosiți tipul corect de filtru de fiecare dată când îl înlocuiți. Dar dacă locuința dvs. utilizează un sistem de filtrare a apei prin osmoză inversă, este posibil ca acesta să reducă presiunea apei. În acest caz, executați o conductă de apă separată la mașina de făcut gheață și folosiți tipul standard de filtru pentru frigider.

Dacă supapa continuă să funcționeze defectuos chiar dacă toate cele de mai sus sunt puse în aplicare, verificați filtrul din interiorul supapei. Este posibil ca acesta să fie înfundat cu o mulțime de resturi filtrate din apă. Scoateți filtrul mic și înmuiați-l timp de câteva minute într-o soluție de apă și oțet. După aceea, spălați-l bine și clătiți-l. Apoi, uscați-l înainte de a-l înlocui.

Efectuați un test de continuitate pe supapa ineptă dacă curățarea filtrului nu rezolvă problema. Îndepărtați șurubul care fixează supapa de rama congelatorului și demontați supapa. Luați un multimetru și setați-l la R X 1. Apoi, atingeți cu sondele bobina solenoidală a supapei. Ar trebui să obțineți între 200 și 500 ohmi ca citire pe aparat. Înlocuiți supapa de admisie dacă acul de pe contor nu se mișcă sau dacă citirea nu corespunde acestor cifre.

7. Aparat de gheață

În cele din urmă, este posibil ca aparatul de gheață să fie defect. Dacă nu funcționează nimic altceva, luați în considerare înlocuirea întregului ansamblu. De obicei, nu este o înlocuire costisitoare, dar o puteți evita dacă efectuați verificări regulate de întreținere a aparatului de gheață și a congelatorului. În acest fel, veți observa și repara defecțiunile și erorile înainte ca acestea să se maturizeze și să devină probleme grave.

Congelator cu scurgeri și nu face gheață – Rezolvat

Trebuie să aflați de unde provine scurgerea pentru a o putea repara definitiv. Uneori, scurgerea provine de undeva din jurul aparatului de gheață, ceea ce face să pară că aparatul de gheață are scurgeri. Deconectați frigiderul de la curentul electric și închideți robinetul de închidere a apei. Verificați dacă supapa prezintă scurgeri; în caz afirmativ, angajați un instalator pentru reparații.

În continuare, verificați dacă există scurgeri la conexiunile conductei de apă. Este posibil ca racordurile să fie slăbite, necesitând doar o ușoară strângere. Apoi, verificați dacă linia de apă este deteriorată. Este posibil ca un obiect greu, cum ar fi congelatorul însuși, să se fi sprijinit pe ea, sau conducta de apă să aibă îndoituri care au deteriorat-o. Oricare ar fi cazul, înlocuiți conducta de apă dacă prezintă scurgeri.

De asemenea, verificați scurgerea de dezgheț din interiorul congelatorului. Atunci când scurgerea este acoperită cu un strat de gheață și apa nu se scurge, aceasta se va scurge prin alte canale. Uneori, canalul poate arăta ca și cum ar proveni de la aparatul de gheață. Așadar, asigurați-vă că scurgerea este liberă de resturi și gheață.

Dacă sunteți sigur că scurgerea provine de la aparatul de gheață, verificați dacă există fisuri pe acesta. Asigurați-vă că racordurile de pe supapa de admisie a apei sunt strânse și sigure. Înlocuiți țevile și pompele uzate, asigurându-vă că sunt instalate corect.

Verificați alinierea corectă a paharului de umplere și a tubului. Dacă paharul și tubul nu sunt aliniate, apa se va turna în afara formei de gheață și se va scurge din aparatul de gheață. Coborâți temperatura congelatorului la punctul corespunzător pentru ca aparatul de gheață să poată funcționa. În caz contrar, apa va sta în gheață necongelată și, în cele din urmă, se va scurge afară.

Un blocaj de gheață în interiorul mașinii de făcut gheață poate face ca lamele de ejecție să se lipească și să înghețe în gheață. Cu timpul, gheața se va topi și se va scurge, apoi va îngheța din nou. Aparatul de gheață va continua să se scurgă până când veți elibera lamele și veți face ca ciclul să funcționeze din nou fără probleme.

În cele din urmă, este posibil ca congelatorul să nu fie la nivel. Un congelator sau un frigider dezechilibrat provoacă mai multe erori și defecțiuni, inclusiv o scurgere a aparatului de gheață. Așezați o nivelă laser sau o bulă de aer deasupra congelatorului și verificați nivelarea. Dacă nivelarea este incorectă, rotiți șuruburile de reglare de pe picioare până când obțineți nivelul corespunzător.

Congelator adânc nu face gheață – Cum se repară

Următoarele sunt modalități de a repara un congelator care nu îngheață:

1. Verificați releul de pornire

Scoateți congelatorul din priză și mutați-l puțin mai departe de pereții din jur. Găsiți compresorul în partea din spate jos a congelatorului și demontați micul dispozitiv de pe el; acesta este releul. Releul este fixat pe partea laterală a compresorului.

Există două moduri de a testa releul de pornire al unui compresor. Unul este testul de scuturare și zornăit, iar cel de-al doilea este testul cu multimetrul. Când demontați releul, scuturați-l și vedeți dacă se zdruncină. Dacă o face, releul este defect și trebuie înlocuit.

Este posibil ca unele relee să necesite un al doilea test, testul multimetrului. Așadar, luați un multimetru și efectuați un test de continuitate dacă releul nu zornăie. Înlocuiți releul dacă multimetrul nu arată continuitate de la acesta.

2. Verificați capacul

Asigurați-vă că capacul se închide și se etanșează bine. Murdăria de pe garnitură sau o garnitură uzată va împiedica capacul să se închidă ermetic. Curățați garnitura cu apă caldă cu săpun dacă este murdară și uscați-o bine după aceea. Dacă garnitura este slăbită, este destul de ușor să o reparați cu o șurubelniță mică cu lama plată.

Dar dacă garnitura este uzată, nu mai poate etanșa deloc. Aerul rece va continua să iasă, reducând astfel capacitatea de congelare a congelatorului. Așezați o bancnotă de un dolar sau o foaie subțire de hârtie între capac și ramă, apoi închideți capacul. Dacă puteți scoate bancnota sau bucata de hârtie, înlocuiți garnitura.

Reduceți numărul de ori de câte ori deschideți capacul congelatorului dacă nu se aplică problema garniturii. De asemenea, închideți capacul cât mai repede posibil după ce ați folosit congelatorul; evitați să-l țineți deschis prea mult timp. În acest fel, compromiteți temperatura internă.

Rearanjați obiectele pentru a le împiedica să ridice capacul chiar și puțin. Este posibil să nu aveți prea multe articole în congelator, dar o aranjare necorespunzătoare afectează capacitatea de congelare. Străduiți-vă să păstrați congelatorul plin pe trei sferturi pentru o răcire optimă

3. Verificați setarea temperaturii

Asigurați-vă că temperatura congelatorului este suficient de scăzută pentru a transporta aparatul de gheață. Uneori, mutați din greșeală cadranul într-un punct mai cald. Așadar, mențineți-l la o temperatură cât mai mică de 0 grade Fahrenheit; aceasta este setarea de temperatură recomandată pentru siguranța alimentelor. Aceeași temperatură va îngheța apa din mașina de făcut gheață. Rețineți că un aparat de gheață nu își generează propria temperatură; acesta se bazează pe cea a congelatorului pentru producerea gheții.

Este posibil ca termostatul să nu funcționeze corect. Rotiți cadranul la un punct mai cald, care este un număr mai mic, și așteptați ca compresorul să se oprească. Dacă compresorul continuă să funcționeze, este probabil ca termostatul să fie defect. Înlocuiți-l.

Dar dacă setarea temperaturii este corectă, dar congelatorul nu îngheață, este posibil ca problema să fie cauzată de altceva. Cu toate acestea, plasați un termometru în congelator timp de câteva ore; acesta ar trebui să indice 0 grade pentru a corespunde cu setarea. În caz contrar, verificați alți factori posibili care cauzează creșterea temperaturii.

4. Verificați locația

Poziționarea congelatorului în calea directă a razelor solare sau a altor surse de căldură afectează capacitatea de răcire a acestuia. Este destul de ușor să mutați un congelator adânc, cu excepția cazului în care nu aveți suficient spațiu. Dacă puteți, mutați-l într-o altă parte a casei cu o temperatură mai bună a camerei. Dar dacă nu puteți, reglați temperatura setată la un punct mai mic pentru a se adapta la căldură. Apoi, găsiți o modalitate de a proteja congelatorul de căldură.

5. Verificați serpentinele condensatorului

Unele congelatoare au serpentine de condensare în interiorul pereților lor. Dacă modelul dvs. are, nu le puteți verifica; acestea nu trebuie curățate. Dar dacă serpentinele sunt vizibile, aspirați murdăria și alte resturi de pe ele. Lăsați-le cât mai curate posibil. Asigurați-vă că compresorul și ventilatorul condensatorului sunt curate și funcționează. În plus, creați suficient spațiu în jurul congelatorului pentru o circulație optimizată a aerului; căldura afectează capacitatea de răcire a congelatorului.

6. Verificați conținutul

Aranjați conținutul congelatorului astfel încât să nu împiedice circulația aerului rece. Evitați să împachetați congelatorul prea strâns și nici nu-l lăsați prea gol. Supraîncărcarea congelatorului poate bloca orificiile de aerisire prin care intră aerul rece și poate face ca unele articole să înghețe, în timp ce altele nu.

În plus, încercați să lăsați alimentele fierbinți să se răcească înainte de a le depozita în congelator. Alimentele fierbinți au nevoie de timp pentru a se răci și a se congela, mai ales atunci când sunt din belșug. Cu cât durează mai mult să se răcească, cu atât mai mult afectează congelatorul. În plus, este posibil să se formeze condens care se transformă în îngheț atunci când este înghețat. Înghețul afectează cât de bine îngheață congelatorul.

7. Verificați nivelul de agent frigorific

Agentul frigorific poate fi insuficient pentru a rula ciclul de răcire. Cu toate acestea, este posibil să nu vă puteți da seama dacă nu sunteți instruit să verificați. Prin urmare, este esențial să angajați un tehnician profesionist care să verifice nivelul de refrigerant și să vă sfătuiască în consecință.

8. Verificați compresorul

În mod similar, este posibil să nu aveți expertiza necesară pentru a testa un compresor de congelator. Dar vă puteți da seama când un compresor se defectează printr-un zgomot puternic sau o funcționare constantă. Angajați serviciile unui tehnician calificat pentru a determina dacă aveți sau nu nevoie de un compresor sau de un congelator nou.

Congelatorul nu face gheață sau apă – Soluție rapidă

Dacă constatați că congelatorul nu produce gheață sau apă, verificați și remediați oricare dintre următoarele:

1. Supapă de închidere

Verificați dacă supapa principală de alimentare cu apă este deschisă. O veți găsi sub chiuvetă sau pe perete, în partea din spate a unității. Opriți-o și porniți-o din nou și verificați dacă congelatorul are apă. Angajați un instalator pentru a afla dacă supapa are nevoie de o înlocuire.

2. Supapă de intrare a apei

Asigurați-vă că supapa este deschisă. Uneori, o închideți sau o lăsați doar parțial deschisă. Aceasta nu poate furniza apă adecvată către congelator sau frigider dacă nu este complet deschisă. Este posibil să doriți să o închideți și să o porniți, asigurându-vă că de data aceasta o deschideți complet.

Este posibil ca presiunea apei să afecteze și ea supapa. O presiune mai mică de 20 sau 30psi nu va deschide supapa, astfel încât congelatorul nu va avea apă. Din nou, este posibil să aveți nevoie de serviciile unui instalator pentru a determina dacă presiunea este sau nu suficientă. Dar un filtru de apă vechi afectează presiunea apei, la fel ca și un sistem de filtrare a apei în casă. Înlocuiți filtrul de apă dacă este mai vechi de șase luni de utilizare.

Dacă în zona dvs. există apă dură, trebuie să știți că depunerile din apă vor înfundă supapa în cazul unei utilizări constante. Depozitele vor împiedica funcționarea supapei, astfel încât nu va exista nicio alimentare cu apă. Examinați supapa și înlocuiți-o dacă este înfundată cu prea multă murdărie.

Cu toate acestea, testați bobina solenoidului cu ajutorul unui multimetru dacă nu se aplică niciuna dintre situațiile de mai sus. Acest lucru este pentru a afla dacă supapa primește suficientă energie pentru a funcționa. Înlocuiți supapa de admisie dacă primește energie, dar nu funcționează.

3. Linia de apă

Este posibil ca gheața sau resturile să blocheze conducta de apă, împiedicând apa să ajungă la aparatul de gheață sau la distribuitorul de apă. Verificați conducta și dizolvați orice obstrucție de gheață cu apă caldă sau cu un uscător. Spălați resturile cu apă caldă și asigurați-vă că linia nu este îndoită sau deteriorată. Îndreptați-o dacă este îndoită, dar înlocuiți-o dacă este deteriorată.

4. Ușa

Câteva frigidere cu congelator dezactivează distribuitoarele de apă și gheață dacă ușile sunt chiar și ușor deschise. Unitățile funcționează cu un senzor care dezactivează funcțiile distribuitorului de apă și ale aparatului de gheață. Dacă se aplică la congelatorul dumneavoastră, asigurați-vă că închideți bine ușa. Poate fi util să deschideți ușa congelatorului și să o închideți din nou, pentru a fi siguri. După aceea, verificați din nou dozatorul și aparatul de gheață.

5. Blocare

Funcția de blocare poate dezactiva distribuitoarele de apă și gheață. Multe modele au această funcție, iar dacă modelul dvs. o are, este esențial să o verificați. Funcția de blocare arată ca o pictogramă cu o cheie pe panoul de control. Aceasta este activă dacă pictograma este aprinsă. Țineți-o apăsată timp de aproximativ trei secunde pentru a o dezactiva și pentru ca apa și gheața să funcționeze din nou.

Congelatorul nu îngheață sau nu face gheață – Ce trebuie făcut

Verificați următoarele dacă constatați că congelatorul dumneavoastră nu îngheață sau nu produce gheață:

  • Tub de umplere
  • Supapă de admisie a apei
  • Filtru de apă
  • Setarea temperaturii
  • Producător de gheață
  • Conținut
  • Ușa
  • Serpentine de evaporator
  • Bobine de condensator
  • Ventilator evaporator
  • Ventilator condensator
  • Releu de pornire
  • Termostat
  • Compresor
  • Agent frigorific
  • Tablou de comandă

Recapitulare

Repararea unui aparat de gheață care nu funcționează bine este de obicei ușoară. Același lucru este valabil și pentru un congelator care nu produce gheață. Cu excepția cazului în care nu aveți abilitățile necesare sau dacă pașii de reparare sunt prea complecși, veți găsi pași pentru a depana și repara fiecare componentă defectă.

Cu toate acestea, contactați marca producătoare pentru asistență și servicii suplimentare dacă aveți încă o garanție activă. Dar dacă faceți singur reparațiile, opriți congelatorul și asigurați-vă că păstrați alimentele perisabile congelate.

Lasă un comentariu