Congelatorul Miele nu îngheață [Cum se repară]

Te-ai întrebat cum să repari un congelator Miele care nu îngheață? Ați ajuns la locul potrivit.

Congelatorul Miele nu îngheață – Soluție rapidă

În cazul în care congelatorul Miele nu îngheață, există câteva remedii simple care pot rezolva problema:

1. Sigiliul ușii

O garnitură de etanșare a ușii uzată, ruptă sau care prezintă scurgeri va compromite aerul rece din congelator. Aerul cald din exterior se va infiltra cu ușurință în congelator și va reduce răcoarea din interior. Cu timpul, congelatorul nu se va răci sau îngheța așa cum ar trebui.

Prin urmare, verificați etanșarea ușii congelatorului. Înlocuiți-o dacă observați vreo fisură sau slăbiciune. În plus, dacă este murdară, curățați-o folosind apă caldă și săpun blând. O acumulare de murdărie va face ca aceasta să nu se etanșeze bine.

2. Circulația aerului

Circulația adecvată a aerului rece va permite congelatorului să se răcească și să înghețe mai repede decât în cazul unei circulații deficitare. Iar faptul de a avea obiecte prea aproape de ventilatorul congelatorului afectează acest lucru.

Așadar, rearanjați obiectele din congelator pentru a asigura o mai bună circulație a aerului. Lăsați loc pentru ca ventilatorul să sufle și pentru ca aerul să circule. Oricât de simplu ar părea acest lucru, ajută la capacitatea de răcire a congelatorului.

3. Temperatura congelatorului

Asigurați-vă că setarea temperaturii congelatorului este la punctul de răcire potrivit. În mod obișnuit, 0 grade Fahrenheit este punctul corect pentru un congelator, dar dacă trebuie să îl ridicați mai sus, nu trebuie să depășească 10 grade Fahrenheit.

Congelatorul nu se va răci corespunzător sau nu se va răci deloc dacă setarea temperaturii este mai mare decât punctul recomandat. Așadar, reglați-o în mod corespunzător și dați congelatorului timp să se răcească.

4. Congelator Conținut

Faptul de a avea prea multe articole în congelator poate contribui, de asemenea, la lipsa de congelare. Nu va exista suficient spațiu pentru ca aerul să se deplaseze în jurul congelatorului și să înghețe tot ceea ce trebuie înghețat. Nu umpleți prea mult congelatorul și nu puneți alimente fierbinți în el. Creați spațiu între produsele alimentare și lăsați alimentele fierbinți să se răcească înainte de a le depozita.

Cu toate acestea, dacă toate cele de mai sus sunt puse în aplicare și congelatorul tot nu îngheață, mai jos sunt prezentate părțile congelatorului pe care trebuie să le depanați pentru a găsi cauza problemei:

5. Termostat de control al temperaturii

Dacă termostatul de control al temperaturii este în stare bună de funcționare, ar trebui să auziți un clic atunci când îl rotiți de la temperatura cea mai ridicată la cea mai scăzută. Așadar, dacă nu auziți acel clic, există posibilitatea ca termostatul să fie defect. Pentru a fi sigur, testați-l pentru continuitate folosind un multimetru. Dacă nu există continuitate la nicio setare de temperatură, înlocuiți termostatul.

Sistemul frigorific al congelatorului nu va putea funcționa eficient dacă motorul ventilatorului condensatorului, compresorul și motorul ventilatorului evaporatorului nu funcționează. Iar acestea nu pot funcționa fără a primi tensiune trimisă către ele de către termostat. Un termostat defect nu poate trimite tensiune, astfel încât congelatorul nu se va răci sau îngheța.

6. Serpentinele condensatorului

Verificați dacă serpentinele condensatorului sunt vizibile sub congelator sau în spatele acestuia. Dacă nu sunt, atunci acestea se află în interiorul pereților congelatorului. Așadar, nu trebuie să le curățați. Dar dacă sunt vizibile, curățați-le, deoarece este posibil să fie murdare.

Serpentinele condensatorului cu murdărie pe ele nu pot disipa eficient căldura din congelator. Acest lucru, la rândul său, reduce capacitatea congelatorului de a răci sau îngheța. Asigurați-vă că curățați serpentinele la fiecare 6 până la 12 luni pentru a le menține eficiente.

7. Releu de pornire

Pentru a afla dacă releul de pornire este defect, opriți congelatorul prin deconectarea acestuia și apoi detașați releul de pe partea laterală a compresorului. Testați-l între prizele sale de pornire și de funcționare pentru continuitate. Dacă nu există continuitate, înlocuiți releul de pornire. În plus, dacă simțiți vreun miros de arsură care provine de la acesta, înlocuiți releul.

Releul de pornire furnizează compresorului puterea de care are nevoie pentru a funcționa. Dacă releul este defect sau defectuos, este posibil ca compresorul să nu funcționeze sau să funcționeze, dar nu atât de eficient pe cât este necesar.

8. Motorul ventilatorului evaporatorului

Deschiderea ușii congelatorului va face ca ventilatorul evaporatorului să nu mai funcționeze. Dar activarea manuală a întrerupătorului ușii va face ca ventilatorul să funcționeze din nou. Asta chiar dacă ușa congelatorului este încă deschisă. Dacă faceți acest lucru și nu auziți motorul ventilatorului funcționând, atunci să știți că ceva nu este în regulă cu acesta. Acesta ar trebui înlocuit.

Nu va exista aer rece în congelator fără ventilatorul evaporatorului. Aerul rece pe care îl simțiți atunci când deschideți ușa congelatorului este circulat de ventilator. Așadar, dacă motorul este defect, ventilatorul nu va funcționa și congelatorul nu se va răci.

9. Motorul ventilatorului condensatorului

Testați funcționalitatea motorului ventilatorului condensatorului prin verificarea paletelor ventilatorului. Dacă există vreun obiect extern care le împiedică să se rotească liber, scoateți-l și curățați lamelele.

Dar dacă nu există un astfel de obiect, încercați să rotiți lamele cu mâinile. Rigiditatea înseamnă că rulmenții motorului sunt uzați și că motorul trebuie înlocuit.

Cu toate acestea, dacă paletele se învârt fără probleme, testați motorul ventilatorului cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul cât mai curând posibil.

Un motor al ventilatorului condensatorului care nu funcționează corespunzător nu va permite ventilatorului să tragă aer prin condensator. Acest lucru, la rândul său, va face ca unitatea să nu se poată răci așa cum ar trebui.

10. Serpentine de evaporator

Serpentinele evaporatorului ar putea fi murdare sau înghețate. Dacă sunt murdare, trebuie să le curățați temeinic. Serpentinele se găsesc în spatele panoului interior din spate al congelatorului. Dar dacă au o acumulare de gheață pe ele, trebuie să dezghețați gheața cu o sursă sigură de căldură, cum ar fi un uscător de păr.

Cu toate acestea, cel mai bun mod de a dezgheța gheața este dezghețarea manuală a congelatorului. Acest lucru va însemna să scoateți tot ce se află în congelator, în special produsele perisabile, și să le depozitați într-un alt congelator sau într-o ladă frigorifică.

Lăsați congelatorul scos din priză pentru câteva ore. Numărul de ore în care îl lăsați scos din priză va depinde de cantitatea de gheață de pe serpentine și din congelator. Când este complet dezghețat, conectați din nou congelatorul la priză și lăsați-l câteva ore să se răcească suficient pentru a putea depozita din nou alimente.

Acest lucru indică faptul că altceva este în neregulă cu congelatorul. Gheața nu ar trebui să se acumuleze pe serpentinele evaporatorului. Deci, dacă se formează, ar trebui să verificați încălzitorul de dezghețare. Testați-l pentru continuitate folosind un multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți încălzitorul.

Dar dacă există continuitate, verificați temporizatorul de dezghețare. Rotiți-l în sens invers acelor de ceasornic cu o șurubelniță până când auziți încălzirea pornind. Dacă se întâmplă acest lucru, temporizatorul este defect și trebuie înlocuit. Nu trebuie să îl mișcați manual înainte de a intra în modul de dezghețare; ar trebui să fie automat.

Dacă temporizatorul și încălzitorul funcționează bine, atunci problema ar putea fi la termostatul de dezghețare. Un termostat de dezghețare defect nu va permite încălzitorului de dezghețare să intre în modul de dezghețare pentru a încălzi serpentinele de răcire atunci când termostatul simte că acestea s-au răcit suficient.

Serpentinele de evaporare se asigură că agentul frigorific se evaporă în vapori și îl răcește înainte de a ajunge la serpentinele condensatorului, unde se condensează în lichid. Dacă serpentinele evaporatorului rămân înghețate, acestea nu-și vor putea îndeplini sarcina de răcire. Ca urmare, unitatea se va încălzi.

Alte părți care trebuie verificate

În cazul în care niciuna dintre piesele de mai sus nu prezintă o defecțiune care ar putea duce la faptul că congelatorul Miele nu îngheață, puteți verifica placa de comandă principală, placa de comandă și afișaj pentru utilizator sau compresorul. De câteva ori, una dintre aceste piese se defectează și face ca congelatorul să nu mai înghețe.

De asemenea, puteți verifica dacă există scurgeri în sistemul etanș al congelatorului. Veți avea nevoie de serviciile unui tehnician profesionist în frigidere pentru a determina acest lucru. Iar dacă există o scurgere, singura soluție este să cumpărați un congelator nou.

Acesta este punctul în care vă anunțăm că, indiferent de tipul de congelator Miele pe care îl aveți, puteți remedia orice problemă de lipsă de îngheț pe care o poate avea, urmând pașii detaliați în acest articol.

Notă importantă

Contactați întotdeauna un tehnician pentru a vă verifica congelatorul sau frigiderul atunci când acesta prezintă orice fel de problemă. Acest lucru este necesar mai ales dacă ați făcut tot ce știți să faceți și problema persistă. De asemenea, puteți contacta centrul de service Miele și solicita asistență. Făcând acest lucru veți economisi timp și bani, mai ales dacă congelatorul Miele are încă o garanție activă.

În plus față de cele de mai sus, nu uitați să scoateți unitatea din priză înainte de a o depana sau de a o repara. Dacă nu puteți ajunge la priza de perete, închideți întrerupătorul de circuit care controlează unitatea. Este o măsură de siguranță prioritară, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru unitate.