Acest articol analizează un congelator LG care nu îngheață, precum și frigiderele și mașinile de gheață LG care nu se răcesc sau nu îngheață. Aflați cum să le reparați.
Congelatorul LG nu îngheață după întreruperea alimentării cu energie electrică
Dacă vă dați seama că congelatorul LG nu îngheață după o pană de curent, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați priza de perete la care este conectat. Verificați dacă aceasta funcționează în continuare și dacă alimentarea cu tensiune este încă la nivelul necesar.
Apoi, verificați cablul de alimentare al congelatorului sau al frigiderului, în cazul în care congelatorul dvs. este atașat la un frigider. Acest lucru este necesar mai ales dacă a existat o supratensiune. S-ar putea ca cablul de alimentare să fie ars. Dar dacă totul este în regulă, asigurați-vă că cablul este conectat corect la priza de perete.
După ce ați verificat toate acestea și sunt în stare de funcționare, scoateți aparatul din priză sau închideți întrerupătorul de circuit care îl alimentează. Lăsați unitatea fără curent timp de aproximativ 30 de secunde înainte de a o conecta din nou la priză sau de a porni întrerupătorul de circuit. Acest proces resetează congelatorul sau frigiderul.
Acordați-i timp unității pentru ca compresorul să se stabilizeze și unitatea să înceapă să se răcească; acest lucru se va întâmpla între 24 și 48 de ore. Cu toate acestea, dacă congelatorul tot nu începe să înghețe după 48 de ore, atunci știți că există o problemă cu alimentarea cu energie electrică și va fi nevoie de un serviciu de reparații profesionist.
Este important de reținut aici că, după o pană de curent, un congelator sau un frigider are nevoie de aproximativ 24 până la 48 de ore pentru ca temperatura să se normalizeze. Așadar, asigurați-vă că acordați acest timp unității înainte de a începe oricare dintre pașii detaliați mai sus.
Frigiderul LG funcționează, dar nu răcește sau îngheață – Ce trebuie să faceți
Frigiderul dumneavoastră LG funcționează, dar nu răcește sau nu îngheață? Iată care sunt părțile unității care trebuie verificate pentru defecțiuni:
1. Motorul ventilatorului evaporatorului
Pentru a ști dacă motorul ventilatorului este defect, încercați să rotiți paletele cu mâinile. Dacă paletele nu se rotesc bine, atunci motorul este defect și trebuie înlocuit. De asemenea, dacă motorul este zgomotos, ceva este în neregulă și motorul trebuie înlocuit.
Cu toate acestea, dacă motorul ventilatorului nu funcționează, testați continuitatea acestuia cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul ventilatorului evaporatorului.
Dacă motorul ventilatorului evaporatorului este defect, ventilatorul nu va putea să facă să circule aerul rece în frigider. Așadar, unitatea nu se va răci.
2. Serpentinele condensatorului
Mutați frigiderul pentru a avea acces la bobinele condensatorului de sub el. Verificați dacă acestea sunt murdare. Dacă sunt, curățați-le folosind partea cu perie moale a aspiratorului, dacă acesta are una. Ștergeți fiecare fir de praf, astfel încât bobinele să poată funcționa în mod optim. Acestea nu vor putea disipa căldura, ceea ce face ca frigiderul să fie mai puțin capabil să mențină temperatura potrivită.
3. Motorul ventilatorului condensatorului
Încercați să rotiți paletele ventilatorului condensatorului pentru a verifica motorul. Dacă paletele se rotesc liber, atunci este probabil ca motorul să funcționeze bine. Dar dacă nu se rotesc liber, este probabil ca motorul să fie defect. Pentru a fi sigur, testați continuitatea motorului ventilatorului cu un multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul.
Ventilatorul condensatorului trage aerul prin serpentinele condensatorului pentru a răci compresorul. Așadar, frigiderul nu se va răci dacă ventilatorul nu funcționează și compresorul se încălzește.
4. Releu de pornire
Pentru a afla dacă releul de pornire este defect, testați continuitatea între bornele de pornire și de funcționare cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți releul cât mai curând posibil. În plus, dacă simțiți vreun miros de arsură pe releu, înlocuiți-l.
Compresorul va avea dificultăți în a funcționa dacă releul de pornire este defect. Chiar dacă compresorul funcționează, este posibil ca acesta să funcționeze doar intermitent.
5. Termistor
Cu un multimetru, testați termistorul (senzorul de control al temperaturii). Dacă acesta funcționează bine, rezistența sa se va modifica odată cu temperatura frigiderului. Dar dacă rezistența nu se schimbă și nu există continuitate, înlocuiți termistorul.
Termistorul citește temperatura aerului și trimite citirile către placa de control. La rândul său, placa reglează alimentarea ventilatorului evaporatorului și a compresorului pentru ca acestea să funcționeze. Dar dacă termistorul este defect, citirile vor fi greșite. În consecință, placa de control nu va trimite energie atunci când este nevoie, iar ventilatorul și compresorul nu vor funcționa atunci când este necesar. Prin urmare, frigiderul nu se va răci.
6. Termostat de control al temperaturii
Verificați termostatul, rotindu-l de la cea mai joasă setare până la cea mai înaltă temperatură. Dacă auziți un clic când ajunge la cea mai înaltă setare, atunci termostatul este în stare bună de funcționare. Dar dacă nu auziți un clic, testați termostatul folosind un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă multimetrul nu indică continuitate la nicio setare de temperatură, înlocuiți termostatul.
Termostatul de control al temperaturii are sarcina de a trimite tensiune la compresor și la motoarele ventilatorului. Sistemul de refrigerare nu va funcționa dacă motoarele compresorului și ale ventilatorului nu funcționează, iar acestea, la rândul lor, nu vor funcționa dacă termostatul este defect.
7. Condensator de pornire
Testați condensatorul de pornire cu ajutorul unui multimetru. Verificați dacă are continuitate. Dacă nu există continuitate, înlocuiți condensatorul.
Condensatorul permite pornirea compresorului. Prin urmare, există o mare probabilitate ca compresorul să nu pornească deloc dacă condensatorul de pornire este defect.
Puteți verifica, de asemenea, placa de control al temperaturii, compresorul sau placa de control principală dacă niciuna dintre piesele de mai sus nu este defectă. Deși este rar ca oricare dintre aceste 3 părți să devină defecte, este totuși posibil. Dar lăsați un tehnician calificat în domeniul frigiderelor să arunce o privire la frigider, să determine care este adevărata defecțiune și să o remedieze.
De asemenea, este important să rețineți aici că acești pași se aplică tuturor modelelor de frigidere LG. Așadar, indiferent dacă aveți un model side-by-side, un model cu congelator inferior, un model cu ușă franceză, un model cu congelator superior sau un mini-refrigider, puteți remedia problema de răcire și congelare urmând pașii de mai sus.
Congelatorul LG nu îngheață – Cum se repară
Iată ce trebuie să verificați pentru a remedia problema congelatorului LG care nu îngheață:
1. Releu de pornire
Pentru a verifica releul de pornire, detașați-l de compresor și testați-l între bornele de pornire și de funcționare pentru continuitate. Dacă nu există continuitate sau dacă releul are miros de ars, înlocuiți-l cât mai curând posibil.
Este posibil ca compresorul să nu funcționeze dacă releul de pornire este defect. Iar dacă funcționează, va funcționa la intervale de timp.
2. Motorul ventilatorului evaporatorului
Verificați ventilatorul ventilatorului evaporatorului deschizând ușa congelatorului și apăsând întrerupătorul ușii. După ce ați deschis ușa congelatorului și ventilatorul tot nu funcționează, înlocuiți motorul ventilatorului.
Ventilatorul evaporatorului este responsabil pentru circulația aerului rece în congelator. Dacă acesta este defect, nu va exista aer rece în congelator. Așadar, acesta nu poate îngheța.
3. Serpentinele condensatorului
Congelatorul dumneavoastră LG ar putea avea bobinele condensatorului în pereții congelatorului. Dacă acesta este cazul, atunci nu trebuie să faceți nimic în privința lor. Dar dacă acestea se află în spatele sau sub congelator, verificați dacă sunt murdare. Curățați-le bine dacă sunt și repetați procesul de curățare la fiecare 6 luni.
Serpentinele condensatorului ajută la reducerea căldurii pe care agentul frigorific o transportă către congelator. În acest fel, capacitatea de răcire a unității nu este redusă.
4. Motorul ventilatorului condensatorului
Verificați paletele ventilatorului pentru a vedea dacă se învârt bine. Dacă nu o fac, atunci știți că rulmenții motorului sunt uzați, așa că motorul trebuie înlocuit.
Dar dacă lamele se învârt bine, testați continuitatea motorului cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul ventilatorului.
Un motor defect al ventilatorului condensatorului nu va permite ventilatorului să tragă aerul prin condensator și peste bobinele acestuia. Dacă ventilatorul nu poate face acest lucru, unitatea nu se va răci.
5. Serpentine de evaporator
Serpentinele sunt de obicei amplasate în spatele peretelui interior din spate al congelatorului. Scoateți-l și verificați dacă serpentinele au gheață sau îngheț pe ele. Dacă da, va trebui să le dezghețați manual. Folosiți un uscător de păr sau închideți panoul și scoateți din priză congelatorul pentru ca acesta să poată dezgheța manual.
Cu toate acestea, dacă serpentinele au îngheț pe ele, înseamnă că sistemul de dezghețare este defect. Asta în cazul în care congelatorul LG are un sistem de dezghețare automată. Verificați componentele – temporizatorul de dezghețare, încălzitorul de dezghețare, termostatul de dezghețare – pentru a vedea dacă vreuna dintre ele are o defecțiune. Înlocuiți piesa defectă.
6. Termostat de control al temperaturii
Rotiți termostatul de control al temperaturii de la punctul cel mai mic la cel mai mare și așteptați să auziți un clic. Dacă auziți clicul, atunci termostatul este în stare bună de funcționare. Dar dacă nu auziți, testați continuitatea termostatului cu un multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți termostatul.
Cu toate acestea, dacă piesele de mai sus funcționează bine și totuși congelatorul LG nu îngheață, verificați placa de control principală, placa de control și afișare a utilizatorului, compresorul sau sistemul etanș. Veți avea nevoie de serviciile unui tehnician calificat de frigidere pentru a verifica cu exactitate oricare dintre aceste piese și pentru a repara orice piesă defectă.
Notă: Acești pași funcționează pentru toate modelele de frigidere LG, inclusiv pentru frigidere side-by-side, frigidere cu ușă franceză și frigidere congelatoare.
Mașina de gheață a frigiderului LG nu îngheață – Soluție rapidă
Procedați după cum urmează dacă aparatul de gheață al frigiderului LG nu îngheață apa sau nu produce gheață:
1. Verificați temperatura
Temperatura în interiorul unității trebuie să fie de -4 grade Fahrenheit. Aparatul de gheață nu va îngheța sau nu va produce gheață dacă temperatura este mai mare decât aceasta. Așadar, reglați temperatura în consecință.
2. Verificați cantitatea de apă
Apa din aparatul de gheață poate determina dacă acesta îngheață sau produce gheață. Apa trebuie să fie la linia de apă pentru ca gheața să se formeze. Dacă apa se află sub linia de umplere a apei, mașina de gheață nu va avea suficientă apă pentru a face gheață. Iar dacă apa este deasupra liniei de umplere a apei, este prea multă apă pentru ca mașina de făcut gheață să facă gheață.
3. Verificați alimentarea cu apă
Asigurați-vă că linia de apă care alimentează aparatul de gheață de la robinetul casei este conectată corect. Pentru a verifica acest lucru, încercați să distribuiți apă într-o cană. Dacă aceasta curge liber, atunci conducta de apă este conectată corect. Dar dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci ceva este în neregulă cu conducta de apă.
4. Verificați supapa de admisie a apei
Testați supapa de admisie a apei cu un multimetru. Solenoidul ar trebui să prezinte continuitate, dar dacă nu, înlocuiți supapa.
Este important să rețineți că majoritatea frigiderelor LG au două supape de admisie a apei. Cea principală se află în partea din spate a unității, în timp ce cea de-a doua se află pe ușa din stânga. Cea secundară este pentru aparatul de gheață.
5. Verificați filtrul de apă
Dacă filtrul de apă este înfundat, apa nu va curge bine în aparatul de gheață. În consecință, aparatul de gheață nu va putea îngheța.
Prin urmare, înlocuiți filtrul de apă și asigurați-vă că îl înlocuiți la fiecare 6 luni.
6. Verificați presiunea apei
Presiunea slabă a apei va afecta capacitatea de congelare a aparatului de gheață. Asigurați-vă că presiunea apei din casă este de până la 20psi.
7. Verificați aparatul de gheață
Un aparat de gheață defect nu va putea produce gheață. Verificați dacă are scurgeri. Dacă da, va trebui să înlocuiți întregul ansamblu al aparatului de gheață. Găsirea pieselor individuale pentru un aparat de gheață este de obicei dificilă.
Pentru toate piesele enumerate mai sus, este important să apelați la un tehnician calificat în domeniul frigiderelor pentru a le verifica. Acest lucru se datorează faptului că unele dintre ele sunt prea complicate și complexe. Așadar, încercarea de a le repara singur ar putea provoca mai multe daune.
Notă importantă
Înainte de a începe să diagnosticați motivul pentru care congelatorul LG nu îngheață, scoateți-l întotdeauna din priză. Același lucru este valabil și pentru frigider. Este primul pas în siguranță, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru unitate.
Iar dacă repararea unității se dovedește dificilă, contactați centrul de asistență LG sau apelați la un agent profesionist de reparații frigidere pentru asistență.