Congelatorul Indesit nu îngheață [Soluție rapidă]

Aveți un congelator Indesit care nu îngheață? Citiți acest articol pentru a afla cum să remediați rapid această problemă.

Congelatorul Indesit nu îngheață – Cum se repară

Procedați după cum urmează dacă congelatorul Indesit nu îngheață:

1. Verificați releul de pornire

Releul de pornire de pe compresorul unui congelator îi permite acestuia să pornească și să funcționeze cu succes. Dacă releul este defect, este posibil ca compresorul să nu funcționeze deloc. Chiar dacă funcționează, nu va funcționa fără probleme.

Detașați releul de pornire de pe partea laterală a compresorului și testați-l cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Așezați multimetrul între cele două prize de borne. Dacă nu există continuitate, înlocuiți releul. Iar dacă releul are un miros de ars, înlocuiți-l.

2. Verificați serpentinele condensatorului

Serpentinele au rolul de a elibera căldura din unitate, astfel încât aceasta să nu fie nevoită să depună eforturi suplimentare pentru a rămâne rece. Dar dacă serpentinele condensatorului sunt murdare, acestea nu pot elibera căldura. Ca urmare, unitatea va purta căldura și se va răci cu greu.

Inspectați bobinele condensatorului congelatorului. Unele le au în partea din spate a unității sau sub unitate. Altele le au în interiorul peretelui congelatorului. Dacă bobinele congelatorului dvs. sunt vizibile, verificați dacă sunt murdare. Curățați-le cu un aspirator cu cap de perie. Asigurați-vă că repetați procesul de curățare la fiecare 6 luni.

3. Verificați motorul ventilatorului evaporatorului

Ventilatorul duce aerul peste serpentinele evaporatorului (de răcire) pentru a-l răci. Apoi, el transportă acest aer în congelator. Acesta este aerul rece pe care îl simțiți atunci când deschideți ușa și care răcește și îngheață congelatorul. Așadar, dacă motorul ventilatorului este defect, congelatorul nu va îngheța.

Pentru a determina dacă motorul este defect, deschideți ușa congelatorului și activați întrerupătorul ușii apăsându-l cu mâna. De obicei, motorul se oprește din funcționare atunci când deschideți ușa congelatorului. Dar când activați comutatorul de la ușă, acesta începe să funcționeze din nou.

Cu toate acestea, dacă nu pornește din nou după ce apăsați comutatorul, motorul este defect și trebuie înlocuit.

4. Verificați serpentinele evaporatorului

Deșurubați panoul interior din spate al congelatorului și scoateți-l din drum pentru a expune serpentinele evaporatorului. Dacă există o acumulare de gheață pe ele, atunci ceva nu este în regulă cu sistemul de dezghețare. Dar pentru a vă ocupa de problemă pentru moment, dezghețați manual congelatorul.

Goliți congelatorul de tot. Depozitați cele care trebuie să rămână congelate într-un alt congelator sau într-o ladă frigorifică. Scoateți din priză congelatorul, așezați o tavă la marginea de jos și prosoape în jurul ei pentru a colecta apa care se scurge.

Lăsați ușa congelatorului deschisă timp de aproximativ 24 de ore pentru ca acesta să se dezghețe complet și rapid. După 24 de ore sau când se dezgheață complet, curățați congelatorul și ștergeți apa vărsată. Uscați interiorul congelatorului până când acesta este complet uscat. Apoi, închideți ușa și conectați-l din nou la priză. Setați temperatura și lăsați congelatorul să se răcească înainte de a depozita alimente în el.

Următorul videoclip demonstrează cum se dezgheață un frigider-congelator Indesit…

În cazul sistemului de dezghețare, testați diferitele componente pentru a găsi cea care este defectă. De multe ori, piesa defectă este încălzitorul de dezghețare. Dar pentru a acoperi toate bazele, testați termostatul de dezghețare și temporizatorul de dezghețare. Schimbați componenta care este defectă, astfel încât să nu mai trebuiască să dezghețați manual congelatorul de fiecare dată când serpentinele au gheață pe ele.

5. Motorul ventilatorului condensatorului

Ventilatorul preia aerul prin condensator pentru a-l trece peste bobine. Dacă motorul ventilatorului nu funcționează așa cum ar trebui, atunci ventilatorul nu-și poate face datoria și unitatea nu se va răci corespunzător.

Rotiți cu mâna paletele ventilatorului pentru a vedea dacă se rotesc bine. Dacă nu o fac, atunci rulmenții motorului sunt uzați, astfel încât motorul trebuie înlocuit pentru ca ventilatorul să funcționeze. Dar dacă paletele se învârt bine și nimic extern nu le împiedică să se învârtă, testați motorul cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul.

6. Verificați termostatul de control al temperaturii

Sistemul de refrigerare nu va funcționa dacă motoarele ventilatoarelor și compresorul nu primesc tensiunea necesară pentru a funcționa. Iar acestea nu vor primi tensiunea necesară dacă termostatul este defect. Dacă refrigerantul nu funcționează, congelatorul nu are cum să se răcească sau să înghețe.

Pentru a verifica termostatul, rotiți-l de la cea mai joasă temperatură la cea mai ridicată. Așteptați să auziți un clic audibil. Dacă se aude acest clic, probabil că termostatul este în regulă. Dar dacă nu se aude clicul, atunci testați termostatul folosind un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate, la orice setare de temperatură, înlocuiți termostatul.

Rareori se întâmplă ca placa de control principală sau compresorul să prezinte o defecțiune, dar atunci când se întâmplă acest lucru, se poate întâmpla ca congelatorul să nu mai înghețe. Același lucru este valabil și în cazul plăcii de control al utilizatorului și al plăcii de afișare.

Prin urmare, dacă constatați că toate celelalte piese sunt în stare bună de funcționare, verificați aceste ultime 3 piese.

Cu toate acestea, dacă totul pare a fi în regulă cu congelatorul, dar acesta nu îngheață, verificați sistemul etanș. Acest lucru este valabil mai ales dacă o parte a serpentinelor evaporatorului are îngheț pe ele sau dacă un raft din interiorul congelatorului nu îngheață. În cazul unei scurgeri în sistemul etanș, cumpărarea unui nou congelator este, de obicei, o soluție rentabilă. Dar lăsați-l pe oricare dintre tehnicienii noștri calificați în domeniul frigiderelor să vă ajute să determinați acest lucru. Discutați cu noi pe chat.

Informații suplimentare

Există câteva lucruri ușoare pe care trebuie să le faceți mai întâi înainte de a depana părți ale congelatorului. Verificați dacă garnitura de etanșare sau garnitura ușii este deteriorată. Dacă aceasta este uzată sau ruptă, congelatorul nu va îngheța din cauza aerului cald care compromite aerul rece din el.

De asemenea, verificați setarea temperaturii. Dacă o setați mai mare decât punctul recomandat înseamnă că congelatorul nu va îngheța sau ar putea îngheța, dar nu în mod corespunzător.

Asigură-te că nu supraaglomerezi congelatorul, astfel încât să existe o circulație liberă a aerului. Păstrarea articolelor prea apropiate una de alta împiedică acest lucru. Iar acest lucru afectează cât de bine funcționează congelatorul.

În plus, asigurați-vă că congelatorul este alimentat corespunzător. Dacă nu există suficientă tensiune sau dacă cablul de alimentare este deteriorat, congelatorul nu va funcționa. Nu uitați să îl conectați la propria priză de perete; nu folosiți un prelungitor pentru conectare.

Memento

Scoateți din priză congelatorul înainte de a depana sau repara dacă congelatorul Indesit nu îngheață. Făcând acest lucru, vă protejați de șocuri electrice și vă protejați congelatorul de deteriorări.