Congelatorul Electrolux nu îngheață [Soluție rapidă]

În acest articol, analizăm problema unui congelator Electrolux care nu îngheață și oferim soluții pentru aceasta.

Congelatorul Electrolux nu îngheață – Soluții

Dacă constatați că congelatorul Electrolux nu îngheață, următoarele sunt posibile cauze și soluții:

1. Motorul ventilatorului de evaporator defect

Pentru a verifica motorul ventilatorului evaporatorului, trebuie să activați manual întrerupătorul ușii. Acest lucru se datorează faptului că motorul nu va funcționa deloc dacă ușa congelatorului este deschisă și trebuie să deschideți ușa pentru a avea acces la ventilator. După activarea comutatorului, verificați motorul pentru a vedea dacă acesta funcționează. Dacă nu funcționează, înlocuiți motorul ventilatorului evaporatorului.

Ventilatorul evaporatorului face să circule aerul în congelator după ce îl trage peste serpentinele evaporatorului. Deci, dacă nu poate face acest lucru, nu va exista aer rece pentru a răci congelatorul, cu atât mai puțin pentru a-l îngheța.

2. Serpentine de evaporator înghețate

Îndepărtați panoul interior din spate al congelatorului pentru a vedea bobinele. Dezghețați înghețul de pe ele, dacă există, prin dezghețarea manuală a congelatorului.

Pentru a face acest lucru, înlocuiți panoul din spate al congelatorului și scoateți aparatul din priză. Scoateți tot ce se află în el și depozitați cele perisabile într-un alt loc răcoros. Așezați o tigaie sau o tavă la baza congelatorului și întindeți și cârpe sau prosoape. Acestea au rolul de a prinde apa care se formează din topirea gheții.

Lăsați ușa congelatorului deschisă pentru perioada de dezghețare. Acordați congelatorului cel puțin 24 de ore pentru a se dezgheța complet. Totuși, acest lucru depinde de cantitatea de îngheț acumulată în congelator.

Când înghețul sau gheața s-a dezghețat, înghețul de pe serpentinele evaporatorului s-a dezghețat și el. Dar acest lucru înseamnă că trebuie să verificați componentele sistemului de dezghețare pentru a vedea care dintre ele este defectă. Acest lucru este valabil, totuși, dacă congelatorul dumneavoastră Electrolux are un sistem de dezghețare automată. Dacă nu verificați componentele de dezghețare, înghețul se va acumula din nou pe serpentinele evaporatorului.

Dacă serpentinele evaporatorului au îngheț pe ele, acestea nu vor putea produce aer rece pentru ca serpentinele evaporatorului să se răspândească în congelator.

3. Bobine de condensator murdare

Verificați dacă serpentinele condensatorului din spatele sau de sub congelator sunt murdare. Dacă sunt murdare, curățați-le cu capul de perie al aspiratorului și îndepărtați praful în plus cu o cârpă de pânză. Acest lucru va permite bobinelor să disipeze căldura agentului frigorific, astfel încât să nu o transporte în congelator și să reducă răcirea acestuia.

4. Releu de pornire

În cazul în care aveți problema congelatorului Electrolux care nu îngheață, verificați releul de pornire. Detașați releul de pornire de la compresor, după ce ați scos din priză congelatorul. Verificați dacă există miros de arsură. Dacă există, releul este probabil defect. Dar dacă nu există niciun miros de arsură, asigurați-vă de două ori că releul funcționează în continuare, testându-l între prizele terminale de pornire și de funcționare cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți releul.

Este posibil ca compresorul să nu funcționeze dacă releul de pornire este defect. Acest lucru se datorează faptului că releul furnizează un impuls de putere pentru ca compresorul să poată funcționa. Iar dacă compresorul nu funcționează, congelatorul nu se va răci.

5. Termostat de control al temperaturii defect

Ascultați un clic al termostatului atunci când îl rotiți de la cel mai mic la cel mai mare. Dacă auziți clicul, înseamnă că termostatul este în regulă. Dar dacă nu auziți clicul de la termostat, atunci testați continuitatea acestuia. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți termostatul.

Sistemul de refrigerare, care răcește congelatorul, nu va funcționa dacă compresorul și motoarele ventilatorului nu sunt alimentate cu tensiune. Iar acestea nu vor primi tensiunea necesară dacă termostatul de control al temperaturii este defect.

5. Motorul ventilatorului condensatorului defect

Rotiți paletele ventilatorului condensatorului pentru a vedea dacă se rotesc liber. Dacă da, probabil că motorul ventilatorului nu este defect. Dar dacă nu se rotesc liber, testați motorul cu un multimetru pentru a vedea dacă există continuitate. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul ventilatorului.

Ventilatorul condensatorului este responsabil pentru răcirea serpentinelor condensatorului prin atragerea aerului peste ele. Dacă motorul este defect, ventilatorul nu va putea răci serpentinele și acest lucru va face ca unitatea să nu se răcească.

În cazul în care niciuna dintre piesele de mai sus nu este defectă sau defectuoasă, puteți verifica placa de comandă și afișaj pentru utilizator, compresorul, placa de comandă principală sau sistemul etanș. Una sau mai multe dintre aceste componente ar putea fi cauza lipsei de îngheț în congelator.

Cu toate acestea, ele nu reprezintă deloc cauza problemei și, de multe ori, sunt diagnosticate greșit. Verificarea și înlocuirea lor nu este ieftină, iar dacă diagnosticul este greșit, vă poate costa mult mai mult. Așadar, este important să vă asigurați că sunt defecte înainte de a le schimba.

Electrolux Ice Maker nu îngheață – Cum se repară

Aruncați o privire la următoarele dacă mașina de gheață din frigiderul dumneavoastră Electrolux nu îngheață apa:

1. Temperatura în congelator

Aceasta este cea mai probabilă cauză pentru care mașina de gheață nu îngheață. Asigurați-vă că temperatura din congelator este sub 100 F sau -120 C. Orice setare a temperaturii mai mare decât aceasta va afecta capacitatea de congelare a mașinii de gheață.

De fapt, setarea corectă a temperaturii congelatorului este de 00 F sau -180 C. Reglați temperatura congelatorului dacă aceasta este mai mare decât setarea recomandată.

2. Presiunea apei

Verificați presiunea apei care este furnizată din casă direct la mașina de gheață. Dacă presiunea este mai mică de 20psi, supapa de admisie a apei nu va putea permite trecerea fluxului de apă prin ea. În consecință, mașina de gheață nu va avea apă pentru a îngheța.

3. Supapă de intrare a apei

Testați presiunea apei la supapă. Dacă aceasta nu este de până la 20psi, supapa nu va putea susține fluxul de apă către aparatul de gheață. Dacă presiunea este corectă, testați cu un multimetru puterea furnizată la supapă. Din nou, dacă alimentarea este corectă, atunci supapa de admisie este defectă. Înlocuiți-o. În caz contrar, nu va exista apă pentru ca aparatul de gheață să înghețe.

4. Ansamblul de fabricare a gheții

Producătorul de gheață în sine ar putea fi motivul pentru care nu îngheață. Dacă acesta este defect sau are o piesă defectă, nu va putea îngheța apa pentru a forma gheață. Contactați un tehnician calificat în domeniul frigiderelor pentru a arunca o privire la toate piesele aparatului de gheață pentru a vedea dacă există vreuna defectă.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, diferitele părți ale unui aparat de gheață nu pot fi cumpărate separat. Așadar, este posibil să trebuiască să cumpărați întregul ansamblu.

5. Filtru de apă

În cazul în care filtrul de apă este înfundat, apa care curge către dozator va fi restricționată, ceea ce face ca aparatul de gheață să nu funcționeze așa cum ar trebui. Înlocuiți filtrul de apă dacă este de până la 6 luni și schimbați-l la fiecare 6 luni.

În plus, dacă locuiți într-o zonă în care se construiește în mod regulat, înlocuiți mai des filtrul de apă. Acest lucru se datorează faptului că acesta va avea mult mai multe sedimente decât filtrele de apă utilizate în zonele în care nu există construcții.

Notă rapidă

Pentru a verifica și a rezolva problema unui congelator Electrolux care nu îngheață, asigurați-vă că deconectați frigiderul de la priza de perete. Făcând acest lucru veți preveni șocurile electrice accidentale și, de asemenea, veți preveni deteriorarea unității. Dacă nu puteți ajunge la fișa unității, închideți întrerupătorul de circuit pentru acea parte a casei.

În plus față de cele de mai sus, contactați serviciul clienți al Electrolux pentru a solicita service, mai ales dacă garanția este încă activă. De obicei, este mai bine să lăsați compania producătoare să remedieze defecțiunile.

Cu toate acestea, puteți apela la un tehnician profesionist de frigidere pentru a remedia defecțiunile, dacă preferați să faceți acest lucru. Asta în cazul în care nu puteți remedia singur defecțiunile.