Condensarea frigiderului LG [Probleme și soluții]

Condensarea în interiorul și în exteriorul unui frigider este un indiciu al unei probleme. Acest articol discută o problemă de condensare a unui frigider LG și ce trebuie făcut.

Frigiderul LG are condens în interior – Ce trebuie făcut

Dacă găsiți condens în interiorul unui frigider LG care funcționează corect, verificați ușa. Începeți cu garnitura pentru a vedea dacă încă mai etanșează bine. Închideți ușa pe o bucată de hârtie și încercați să o scoateți cu ușa încă închisă.

Dacă îl puteți scoate fără efort, atunci trebuie să înlocuiți garnitura. Aceasta prezintă scurgeri și lasă să intre aer cald în frigider și să iasă aer rece. Umiditatea din aerul cald provoacă condens în interiorul unității.

Dacă garnitura nu este slabă, examinați dispunerea obiectelor din interiorul frigiderului. Dispunerea necorespunzătoare a conținutului, chiar și atunci când unitatea nu este supraaglomerată, împiedică ușa să se închidă ermetic. Este posibil ca unul sau mai multe articole să iasă din loc.

Rearanjați obiectele în mod corespunzător, asigurându-vă că nimic nu stă în calea închiderii ușii. În plus, dacă ați supraaglomerat unitatea, scoateți o parte din conținut pentru a reduce greutatea în unitate.

Același lucru este valabil și pentru obiectele depozitate în ușă; reduceți-le. Este posibil ca acestea să îngreuneze ușa și să afecteze balamalele. Iar dacă acesta este cazul, aerul cald ar intra prin spațiul creat de balamalele slabe, chiar dacă garnitura funcționează bine.

Evitați să depozitați alimente fierbinți în frigider. Căldura topește înghețul, iar când se întâmplă acest lucru, se formează picături. Lăsați alimentele să se răcească înainte de a le pune în frigider.

Alți factori care trebuie verificați

Dacă frigiderul dvs. LG are un congelator în partea de jos, încercați să nu îl închideți prea tare. În caz contrar, dacă faceți acest lucru, este posibil ca ușa frigiderului să se deschidă puțin. Ca urmare, înghețul se topește rapid și formează condens.

În plus, verificați setarea temperaturii. Asigurați-vă că este la punctul corect. Congelatorul ar trebui să fie la 0 grade Fahrenheit, iar frigiderul ar trebui să fie la 37 grade Fahrenheit. În cazul în care setarea este mai mare în oricare dintre compartimente, reduceți-o și lăsați unitatea să se adapteze la noua setare de temperatură.

De asemenea, este esențial să verificați nivelul frigiderului pentru a vă asigura că acesta este puțin înclinat în spate. În acest fel, ușa se închide automat și se etanșează bine.

Dacă vremea este călduroasă și umedă și frigiderul este pe Energy Saver (Economizor de energie), dezactivați acest mod pentru a permite frigiderului să funcționeze continuu. De asemenea, va permite încălzitorului din mulajul ușii să scadă condensul, în special între uși.

În cele din urmă, verificați scurgerea de dezgheț. Dacă este acoperit de gheață, dezghețați manual frigiderul. Faceți acest lucru scoțându-l din priză, scoțând și depozitând alimentele în altă parte și lăsând ușile deschise.

O altă opțiune este să turnați apă fierbinte peste scurgere până când gheața se topește complet. Folosirea apei calde este o metodă mai rapidă, dar este posibil să nu fie la fel de sigură ca dezghețarea manuală.

Condensare LG Refrigerator între uși – Soluție rapidă

Verificați mulajul ușii. Montantul are un încălzitor care ajută la menținerea condensului departe de panoul ușii. Așadar, dacă mullionul nu funcționează bine sau este defect, este posibil să trebuiască să îl înlocuiți.

De asemenea, verificați dacă este activat modul de economisire a energiei în frigider. Dacă este, încălzitorul nu va funcționa, deoarece îl dezactivează. Dezactivați economizorul de energie, astfel încât încălzitorul să se activeze și să rezolve problema condensului. Când acest lucru este făcut, porniți din nou modul.

În plus, deschiderea și închiderea prea des a ușilor poate provoca condens între uși și alte zone ale frigiderului. Evitați să deschideți frecvent ușa în timp ce vă asigurați că încălzitorul ușii este pornit.

Condensarea LG Refrigerator în exterior – Rezolvat

Iată care sunt cauzele comune ale condensului de pe exteriorul unui frigider LG:

1. Sigiliul ușii

Dacă există condens pe exteriorul frigiderului LG, verificați garnitura ușii. Dacă garnitura nu funcționează corect, aerul rece din interiorul frigiderului ar scăpa cu ușurință și ar face ca exteriorul unității să se răcească.

Aerul cald sau umed de afară se condensează pe corpul rece al unității, formând picături. Prin urmare, verificați dacă garnitura este slabă sau murdară. Pentru a determina dacă este slabă, folosiți trucul bancnotei de un dolar.

Alegeți o bancnotă de un dolar și închideți ușa unității pe ea. Acum, încercați să o scoateți fără să deschideți ușa. Dacă bancnota iese fără presiune, înlocuiți garnitura.

De asemenea, dacă garnitura este murdară la inspecție, curățați-o cu săpun blând și apă caldă. Asigurați-vă că curățați toată murdăria, astfel încât garnitura să poată funcționa.

Este la fel de important să se verifice cât de bine se închide ușa. În afară de o garnitură care prezintă scurgeri sau este murdară, o nivelare necorespunzătoare poate ține ușa deschisă. Frigiderul trebuie să se încline ușor în spate pentru ca ușa să se închidă corect și pentru ca garnitura să funcționeze.

2. Mediu

Deoarece corpul frigiderului este de obicei mai rece decât mediul înconjurător în lunile de vară, este posibil să găsiți condens pe partea exterioară a unității. Umiditatea din aer se condensează ușor pe unitate, la fel ca și umiditatea din interiorul acesteia.

Iar dacă frigiderul este aproape de zona de gătit, căldura ar explica condensul. Dacă puteți muta aparatul la distanță, acest lucru ar putea ajuta la rezolvarea problemei.

Cu toate acestea, în acest caz, condensul nu este, de obicei, greu, așa că îl puteți rezolva prin curățarea umezelii. Dar dacă condensul este puternic și nimic altceva nu poate explica acest lucru, raportați problema la LG.

3. Montanți

Verificați dacă modul de economisire a energiei al frigiderului este pornit. Dacă este, încălzitorul din mulajul ușii se va opri; aceasta este setarea implicită. Și asta ar explica și de ce există condens pe uși, mai ales între ele.

Opriți modul oprit pentru ca încălzitorul să poată fi activat pentru a rezolva problema condensului. După aceea, puteți activa din nou modul de economisire a energiei.

Notă importantă

Contactați serviciul de asistență LG pentru a raporta orice problemă de condensare prelungită. Dacă doriți să fiți independent, discutați cu tehnicienii noștri de aparate folosind căsuța de chat din dreapta dvs.