Compresorul frigiderului zornăie [Cum se repară]

Dacă observați că un compresor de frigider zornăie, nu vă panicați. S-ar putea să fie o reparație ușoară, după cum vom explica în acest articol.

Compresorul frigiderului se zdruncină – Soluție rapidă

Înainte de a verifica compresorul, verificați tava de scurgere. Este posibil ca acesta să fie cauza zgomotului pe care îl auziți. Și pentru că este aproape de compresor, este ușor de presupus că acesta generează zgomotul de zăngănit.

O tavă de scurgere slăbită va zornăi în timp ce frigiderul se oprește și pornește. Așadar, găsiți tava și verificați dacă este sau nu slăbită. Consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru a afla pașii de strângere a vasului în poziție.

Alte componente care trebuie verificate

Dacă tigaia este strânsă și totuși se aude un zăngănit din zona compresorului, verificați paletele ventilatorului. Mutați frigiderul și scoateți-l din priză. Mergeți în partea inferioară din spate și găsiți ventilatorul de lângă compresor.

Verificați dacă lamele nu prezintă resturi și dacă sunt funcționale. Murdăria de pe lame creează zgomot pe măsură ce lamele intră în contact cu ea. Curățați-le, precum și bobinele condensatorului, pentru a îndepărta orice obstacol, și rotiți-le cu mâna. Orice rigiditate vă indică faptul că lamelele generează zăngănitul pe măsură ce încearcă din greu să se rotească.

De asemenea, este posibil ca acestea să fie slăbite pe arbore, așa că strângeți-le pentru a reduce zgomotul de răzuire pe care îl pot genera. Apoi, verificați motorul. Luați un multimetru și efectuați un test de continuitate pe motor. Dacă nu există continuitate, motorul are nevoie de o înlocuire.

O altă componentă pentru a verifica dacă ventilatorul funcționează bine este temporizatorul de dezghețare. Dacă temporizatorul este situat în partea din spate jos a aparatului, este posibil ca această componentă să creeze zăngănitul pe care îl auziți din cauza unui motor care nu funcționează bine.

Testarea motorului temporizatorului este puțin mai tehnică. Așadar, cel mai bine ar fi să angajați un profesionist care să verifice cronometrul și să determine dacă motorul este sau nu defect.

Verificați compresorul

Cu toate acestea, dacă verificați că zgomotul provine de la compresor, poate însemna că acesta este defect. Dar, mai întâi, verificați arcurile sau șuruburile care îl țin în poziție. Este posibil ca acestea să fie slabe sau slăbite. Dacă sunt slabe, înlocuiți-le. Iar dacă sunt slăbite, strângeți-le. Un compresor slăbit va zornăi sau va vibra ori de câte ori frigiderul se oprește și pornește.

Dacă constatați că compresorul nu este slăbit, dar că emite un zgomot puternic, trebuie să testați compresorul. Deși este un proces complex, nu este imposibil și îl puteți verifica singur. În caz contrar, contactați un tehnician certificat de aparate electrocasnice pentru această treabă.

Uneori, este mai rentabil să înlocuiți întregul frigider decât să cumpărați un nou compresor de schimb. Acest lucru este valabil mai ales dacă unitatea este mai veche de zece ani. Dar tehnicianul vă poate sfătui ce să faceți și nu trebuie să aruncați imediat un compresor care zdrăngănește.

Lasă un comentariu