Compresorul frigiderului Samsung nu funcționează [Cum se repară]

Căutați cum să rezolvați problema compresorului frigiderului Samsung care nu funcționează? Haideți să o discutăm în acest articol.

Compresorul frigiderului Samsung nu funcționează – remediere rapidă

În cazul în care compresorul unui frigider Samsung nu funcționează, următoarele ar putea fi cauza problemei:

1. Releu de pornire defect

Un releu de pornire defect va împiedica compresorul să funcționeze deloc. Chiar dacă compresorul funcționează cumva, nu va funcționa fără probleme și nu pentru mult timp. Așadar, dacă compresorul unui frigider Samsung nu funcționează, releul este unul dintre primele lucruri care trebuie verificate.

Pentru a determina dacă releul este defect, testați-l între bornele de pornire și de funcționare cu ajutorul unui multimetru. Ar trebui să vedeți continuitate pe aparat. Dacă nu o vedeți, înlocuiți releul.

Un alt mod de a verifica releul este prin scuturarea acestuia. În mod normal, nu ar trebui să scoată niciun sunet. Dar dacă auziți un sunet ca un zornăit din interiorul acestuia, atunci ceva este stricat și releul trebuie înlocuit.

În plus, dacă îl desprindeți de compresor și miroase ca și cum ar fi ars, atunci este deteriorat și trebuie înlocuit pentru ca compresorul să funcționeze.

2. Condensator de pornire defect

Condensatorul de pornire lucrează de obicei împreună cu releul de pornire pentru a pune în funcțiune compresorul. Unele frigidere au condensatorul de pornire și releul de pornire atașate împreună la compresor.

Cu toate acestea, puteți testa condensatorul cu un multimetru. Ar trebui să existe o citire pe contor. Dar dacă nu există nicio citire, condensatorul a devenit probabil defect. Înlocuiți-l cât mai curând posibil.

Fără condensatorul de pornire, este posibil ca releul să nu fie capabil să furnizeze puterea necesară compresorului pentru a porni și a funcționa. Chiar dacă compresorul pornește, acesta poate funcționa doar intermitent.

3. Bobine de condensator murdare

Dacă serpentinele sunt murdare, acestea vor afecta modul în care funcționează compresorul. Cu timpul, compresorului îi va fi greu să pornească, ca să nu mai vorbim de funcționare, și va deveni fierbinte la atingere.

Verificați bobinele pentru a determina dacă sunt murdare. Curățați-le temeinic și vedeți dacă există vreo schimbare în capacitatea de funcționare a compresorului. Dacă da, atunci știți că bobinele au fost problema.

4. Compresor cu funcționare defectuoasă

Dacă toate piesele de mai sus funcționează bine, atunci problema ar putea fi la compresorul în sine. Pentru a determina dacă problema este compresorul, ar putea fi necesară utilizarea tensiunii sub tensiune, deși există și alte mijloace pentru a verifica acest lucru.

Cu toate acestea, această verificare nu poate fi făcută de un amator. Așadar, găsiți un tehnician calificat și cu experiență în domeniul frigiderelor pentru a verifica compresorul. Dacă acesta este defect sau funcționează defectuos, înlocuiți compresorul. Dar, uneori, este mai rentabil să cumpărați pur și simplu un nou frigider Samsung dacă modelul dvs. de frigider este de bază.

Dacă dețineți un model de înaltă calitate, cumpărarea unui compresor nou este rentabilă, deoarece nu veți avea nevoie de o sumă atât de mare pentru un compresor nou ca și pentru un frigider nou.

Puteți forța pornirea compresorului unui frigider Samsung?

Nu puteți forța compresorul unui frigider Samsung să pornească. Dar dacă compresorul nu pornește sau nu funcționează, îl puteți reseta.

Pentru a reseta compresorul, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Deconectați cablul de alimentare al frigiderului de la priza de perete. Lăsați-l fără alimentare timp de câteva minute.

Pasul 2

Mutați comenzile de temperatură ale secțiunilor congelatorului și frigiderului pe Off. apoi, conectați din nou cablul de alimentare al frigiderului la priza de perete.

Pasul 3

Rotiți comenzile de temperatură ale ambelor secțiuni la setarea dorită. Asigurați-vă că le reglați la punctele corecte.

Pasul 4

Lăsați frigiderul aproximativ 24 de ore pentru a se adapta la noua setare de temperatură.

Repornirea frigiderului în acest mod oferă compresorului o șansă de a se odihni și de a porni din nou în mod normal. Cu toate acestea, dacă nu pornește sau nu funcționează, contactați un tehnician de frigidere pentru a determina problema și a vă sfătui în consecință.

Frigiderele Samsung au compresoare liniare?

Frigiderele Samsung nu au compresoare liniare. Acestea au compresoare invertoare digitale și le au de mulți ani.

Un compresor liniar este un compresor cu o singură viteză care pornește atunci când temperatura din frigider depășește un anumit nivel. Apoi, acesta funcționează din nou până când temperatura scade considerabil înainte de a se opri. Acest lucru înseamnă că există întreruperi în funcționarea sa.

Pe de altă parte, un compresor cu invertor digital funcționează aproape non-stop, dar la viteze variabile. Acest lucru asigură o temperatură constantă în frigider, care nu se schimbă aproape niciodată, cu excepția unei modificări deliberate a setării temperaturii. Acesta este mai bun la economisirea costurilor și la conservarea alimentelor pentru o perioadă mai lungă de timp.

Aceasta înseamnă, de asemenea, că zgomotul care însoțește de obicei compresorul liniar atunci când se pornește și se oprește nu se întâmplă cu un compresor cu invertor digital.

Concluzie: compresorul digital inverter pe care îl folosesc frigiderele Samsung este mai bun decât compresorul liniar standard.

Recapitulare

Compresorul unui frigider deplasează agentul frigorific prin țevile exterioare și interioare de schimb de căldură, ceea ce face frigiderul rece. Fără el, nu există frigider. Așadar, dacă acesta nu funcționează, este important să găsiți o soluție cât mai repede posibil.

Puteți contacta centrul de asistență al Samsung pentru a solicita service, mai ales dacă frigiderul dvs. are încă o garanție activă.

Alternativ, discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri experimentați în domeniul frigiderelor. Aceștia știu cum să rezolve problema sau să vă ajute cu orice altă problemă a aparatului pe care o puteți avea.

Opriți-vă! Opriți frigiderul înainte de a verifica orice parte a acestuia, scoțându-l din priza de perete. Dacă nu puteți ajunge la priza de perete, închideți întrerupătorul de circuit. Acest lucru este important, deoarece vă protejează de o posibilă electrocutare.

Ghiduri pentru diferite marci: