Compresorul frigiderului s-a blocat [Cum se repară]

Compresorul frigiderului dumneavoastră este blocat? Este posibil ca frigiderul să funcționeze la fel ca atunci când se defectează compresorul. Să discutăm despre asta în acest articol.

Cum să-ți dai seama dacă compresorul frigiderului este blocat

Primul semn pe care îl veți observa dacă compresorul frigiderului este blocat este că aparatul nu se va mai răci. Un frigider blocat nu poate produce aer rece, deoarece nu mai poate procesa lichidul de răcire.

Un alt semn că compresorul dvs. este blocat este zgomotul pe care îl face. Un compresor de frigider blocat funcționează continuu. Așadar, este posibil să îl auziți funcționând, dar nu îl veți auzi niciodată oprindu-se, așa cum fac compresoarele obișnuite.

Pentru a confirma ceea ce bănuiți, deplasați frigiderul pentru a avea acces la partea din spate. Îndepărtați panoul de acces de deasupra compartimentului compresorului și pipăiți compresorul. În mod normal, acesta ar trebui să fie cald, dar nu prea cald încât să nu-l puteți atinge. Cu toate acestea, dacă observați că compresorul este prea cald pentru a-l putea pipăi chiar dacă funcționează, înseamnă că este blocat.

Compresor de frigider blocat – Soluție rapidă

Nu puteți repara un compresor de frigider blocat. Îl puteți doar înlocui. Cele mai multe, dacă nu toate compresoarele de frigider blocate indică deteriorarea compresoarelor. Deoarece un compresor nu poate fi deblocat, luați în considerare înlocuirea acestuia.

Dar rețineți că un nou compresor de frigider este de obicei scump. Așadar, ar putea fi mai rentabil să cumpărați un frigider nou dacă aveți unul vechi. Înlocuirea compresorului la un frigider vechi va costa aproape la fel de mult ca și cumpărarea unui frigider nou. Cu toate acestea, alegerea vă aparține.

Notă importantă

Uneori, puteți crede că compresorul frigiderului dvs. este blocat atunci când face un zgomot de clic. Este ușor să diagnosticați greșit componenta. Atunci când un frigider pornește și se oprește cu un clic în succesiune rapidă, releul de pornire este de obicei de vină. Înlocuirea releului este ușoară și ieftină.

De asemenea, verificați bobinele condensatorului într-o astfel de situație. Bobinele murdare pot provoca o supraîncărcare termică și pot declanșa cicluri de oprire și pornire prea dese ale compresorului. Curățarea bobinelor va rezolva problema.

Lasă un comentariu