Compresorul frigiderului Miele nu funcționează [Cum se repară]

Sunteți blocat cu un compresor de frigider Miele care nu funcționează? Acest articol explică posibilele cauze ale defecțiunii și cum să le remediați.

Compresorul Miele nu funcționează – Soluții

În continuare sunt prezentate piesele care pot cauza nefuncționarea compresorului unui frigider Miele și soluțiile acestora:

1. Serpentinele condensatorului

Dacă serpentinele condensatorului frigiderului sunt murdare, compresorul se suprasolicită. Acesta se poate defecta în cele din urmă din cauza muncii suplimentare.

Soluție

Folosiți un aspirator sau orice alt instrument de curățare a condensatorului pentru a curăța cu atenție, dar temeinic, bobinele condensatorului. Repetați procesul de curățare la fiecare șase luni.

2. Cablu de alimentare/sursă

În cazul în care cablul de alimentare este deteriorat, acesta nu va putea transmite suficientă energie de la sursă la frigider. Ulterior, compresorul va înceta să mai funcționeze.

Soluție

Deconectați cablul și inspectați-l cu atenție pentru a vedea dacă este deteriorat. Dacă există și dacă se poate repara, reparați-o.

Dar dacă nu, atunci ar trebui înlocuit. De asemenea, este necesar să se examineze siguranțele sau întrerupătorul de circuit pentru deteriorări.

În plus față de cele de mai sus, o priză electrică defectă poate împiedica alimentarea cu energie a frigiderului și a tuturor componentelor sale. Prin urmare, verificați dacă priza mai funcționează prin conectarea unui alt dispozitiv la aceasta. Dacă nu alimentează dispozitivul, schimbați-o.

3. Ventilatorul condensatorului

Ventilatorul condensatorului răcește compresorul în timp ce acesta funcționează. Dacă ventilatorul nu mai funcționează, compresorul se va supraîncălzi. Cu supraîncălzirea constantă, acesta va ceda în cele din urmă.

Soluție

Pentru a determina dacă ventilatorul condensatorului funcționează bine, încercați să rotiți cu mâna paletele. Dacă lamelele sunt rigide, poate însemna că motorul ventilatorului este defect și trebuie schimbat.

Dar dacă paletele se rotesc bine, utilizați un multimetru pentru a verifica continuitatea motorului ventilatorului. Dacă motorul ventilatorului nu are continuitate, este cazul să fie schimbat.

4. Releu de pornire

Releul furnizează un impuls de putere pentru ca compresorul să poată porni și funcționa fără probleme. Cu toate acestea, dacă este defect, este posibil ca compresorul să nu funcționeze deloc.

Soluție

Pentru a verifica funcționalitatea releului de pornire, localizați-l (o cutie neagră mică) în partea stângă a compresorului.

Apoi, detașați-l de compresor și scuturați-l. Dacă cutia zdrăngănește sau miroase ca și cum ar fi arsă, atunci releul de pornire trebuie înlocuit.

De asemenea, puteți utiliza un multimetru pentru a verifica continuitatea terminalelor de pornire și de funcționare ale releului de pornire. Dacă nu găsiți continuitate pe acestea, schimbați releul de pornire. Utilizarea continuă a unui releu de pornire defect poate duce la deteriorarea compresorului.

5. Termistor

Termistorul trimite citirile corecte de temperatură către placa de control. Atunci când termistorul cedează, citirile de temperatură nu sunt trimise către placa de control. Ca urmare, placa de control nu poate transfera compresorului puterea necesară pentru a funcționa.

Soluție

Utilizați un multimetru pentru a testa continuitatea termistorului. Este de așteptat să existe un anumit nivel de variație a rezistenței termistorului și a citirii contorului pe măsură ce frigiderul continuă să se alimenteze. Dar dacă nu este așa, atunci acesta este defect și trebuie schimbat.

6. Controale de temperatură

Dacă opriți comenzile de temperatură, compresorul se oprește automat. Așadar, verificați dacă acestea sunt pornite.

Cu toate acestea, dacă le porniți, dar compresorul tot nu funcționează, este posibil ca problema să nu provină de la comenzi.

7. Compresor

Compresoarele Miele sunt construite puternic și se defectează cu greu. Așadar, dacă celelalte părți ale frigiderului sunt în regulă, puteți verifica acum rezistența compresorului cu ajutorul unui multimetru.

Soluție

Pentru a face acest lucru, detașați releul și așezați sondele multimetrului în locul în care releul a fost atașat la compresor. Dacă rezistența indică o valoare incorectă, este posibil să fie timpul să înlocuiți compresorul.

Dacă dețineți un model mai nou de frigider, înlocuirea compresorului este mai rentabilă decât înlocuirea întregului frigider. Dar trebuie să raportați problema la Miele; compresoarele noi nu ar trebui să se defecteze.

Cu toate acestea, dacă frigiderul dvs. este un model mai vechi și a fost folosit timp de mulți ani, este posibil să trebuiască să înlocuiți frigiderul în loc să înlocuiți doar compresorul. De obicei, este mai rentabil să faceți acest lucru.

Note importante

Deconectați frigiderul de la sursa de alimentare înainte de a efectua orice reparație la acesta. Aceasta pentru a preveni electrocutarea accidentală.

Pentru a ajuta un compresor de frigider Miele care nu funcționează, asigurați-vă că există un spațiu de cel puțin un inch între frigider și orice suprafață din spatele acestuia. Acest lucru va permite un flux mai bun de aer în jurul compresorului și camerelor condensatorului, pentru o mai bună eficiență.

Contactați Miele dacă problema compresorului continuă și după ce ați încercat soluțiile de mai sus. Ca alternativă, contactați tehnicienii noștri de aparate.

Ghiduri pentru diferite marci: