Compresorul frigiderului face un zgomot de ciocnire [Cum se repară]

Acest articol discută problema unui compresor de frigider care face un zgomot de bătaie. Aflați cum să îl reparați rapid.

Compresorul frigiderului face un zgomot de ciocănit – Rezolvat

În primul rând, asigurați-vă că zgomotul provine din zona compresorului. Apoi, verificați ventilatorul condensatorului înainte de a verifica compresorul. Dacă acesta este acoperit de murdărie, va lucra mai mult decât de obicei pentru a răspândi aerul. Ca urmare, auziți un zgomot de bătaie. Deoarece este atât de aproape de compresor, puteți presupune că zgomotul provine de la compresor.

Prin urmare, curățați lamele și asigurați-vă că nu există nicio altă formă de obstrucție care să le împiedice să se învârtă. Verificați zona din jurul ventilatorului și al compresorului. Dacă puteți, curățați și această zonă.

Dar dacă paletele se învârt bine și nu există niciun obstacol, verificați motorul ventilatorului. Este posibil ca acesta să creeze zgomot din cauza rulmenților uzați ai motorului. Rigiditatea de la palete atunci când încercați să le rotiți cu mâna indică rulmenți uzați. Asta în cazul în care arborele este în stare bună de funcționare.

Folosind un multimetru, efectuați un test de continuitate pe motor. Testul ar trebui să stabilească dacă motorul mai primește sau nu energie electrică. Dacă nu găsiți nicio continuitate, înseamnă că motorul a cedat și trebuie înlocuit.

Cu toate acestea, dacă toate piesele ventilatorului condensatorului sunt în stare bună de funcționare, verificați compresorul. Este posibil să nu fie echilibrat sau să existe o deteriorare internă. Este posibil să fie nevoie să găsiți un profesionist care să verifice compresorul pentru a nu pune un diagnostic greșit.

Notă importantă

Atunci când circulă agentul frigorific, pornind de la compresor, acesta tinde să scoată un zgomot care seamănă cu o bătaie. Aceasta poate fi sursa zgomotului; verificați-o înainte de a atinge compresorul.

De asemenea, bobinele condensatorului au tendința de a scoate un zgomot de ciocnire dacă sunt murdare. Puteți verifica dacă acestea sunt la origine dacă frigiderul nu se mai răcește așa cum ar trebui. Înseamnă că serpentinele nu disipă căldura, iar acest lucru provoacă o creștere a temperaturilor interne.

O curățare temeinică a bobinelor ar trebui să rezolve problema. O perie moale, un aspirator sau o perie de curățare a condensatorului ar trebui să facă treaba. Dar asigurați-vă că aspirați zona din jurul bobinelor pentru a îndepărta orice murdărie și resturi.

Ce cauzează un frigider să facă un zgomot de ciocnire?

Următoarele sunt motive posibile pentru zgomotul de ciocănit al unui frigider:

1. Contactul cu suprafețele

În timpul funcționării obișnuite, un frigider se poate mișca foarte ușor. Atunci când se oprește și pornește în mod ciclic, se poate lovi de suprafețele înconjurătoare sau de obiectele aflate în apropierea sa. În acest caz, frigiderul poate crea un zgomot care sună ca o bătaie, în funcție de ceea ce lovește.

Mutați frigiderul departe de suprafețele înconjurătoare pentru a crea un spațiu între ele. În acest fel, zgomotul încetează dacă provine de acolo.

2. Bobine de condensator prăfuite

Murdăria și resturile de pe bobine reduc eficiența acestora în disiparea căldurii. Căldura provoacă zgomot din partea serpentinelor, împreună cu o răcire redusă. Dacă auziți zgomote de ciocnire și frigiderul nu se răcește, bobinele condensatorului trebuie curățate.

Localizați bobinele cu ajutorul manualului de utilizare al frigiderului. Când le găsiți, curățați-le folosind o perie de curățare a bobinelor condensatorului, un aspirator sau orice perie moale. Asigurați-vă că le curățați temeinic și că aspirați podeaua din jurul lor pentru a elimina posibilitatea ca murdăria să adere din nou la bobine.

3. Ventilatorul condensatorului murdar

Dacă ventilatorul este înfundat cu resturi, acesta reduce fluxul de aer și creează un zgomot de ciocănit, pocnitură sau fluierat. Prin urmare, atunci când curățați serpentinele, curățați ventilatorul condensatorului și compresorul pentru a îmbunătăți performanța. O perie moale va face treaba mai bine decât o perie de curățare a condensatorului sau un aspirator. Nu uitați să deconectați frigiderul de la curentul electric înainte de a curăța componentele.

4. Funcționarea compresorului

Când compresorul pornește sau se oprește, este posibil să auziți un zgomot de ciocnire. Acest lucru este valabil mai ales dacă frigiderul dvs. este un model mai vechi. Este posibil ca un compresor dintr-un frigider de model mai nou să nu genereze zgomotul, dar este util să verificați cu ajutorul unui profesionist. Este posibil ca compresorul să aibă pur și simplu nevoie să fie reparat sau curățat.

Notă rapidă

Deconectați întotdeauna frigiderul de la priza de perete înainte de a curăța serpentinele și ventilatorul. Același lucru este valabil și dacă doriți să verificați compresorul.

Lasă un comentariu