Compresorul frigiderului este rece [Cum se repară]

Dacă un compresor de frigider este rece, este esențial să aflați de ce și să îl reparați definitiv.

Ar trebui ca compresorul unui frigider să fie cald sau rece?

Compresorul unui frigider trebuie să fie cald. Pe măsură ce funcționează, acesta generează căldură, iar acest lucru este normal. Când îl pipăiți în timpul funcționării obișnuite, ar trebui să fie cald sau puțin fierbinte, dar nu excesiv. Atunci când ar trebui să vă faceți griji este atunci când compresorul este rece sau prea cald.

Compresorul frigiderului este rece – Ce trebuie făcut

Dacă constatați că compresorul frigiderului este rece, înseamnă că nu mai funcționează. În primul rând, deconectați frigiderul de la curentul electric. Apoi, scoateți releul de pornire și verificați-l. Releul asigură alimentarea compresorului pentru ca acesta să funcționeze fără probleme. Este posibil ca compresorul să funcționeze doar intermitent sau deloc dacă releul este defect.

Scuturați releul pentru a vedea dacă zornăie. Zăngănitul înseamnă că releul este stricat. Uneori, scuturarea poate fi însoțită de un miros de arsură. Și dacă acesta este cazul, înlocuiți releul.

Puteți face un pas mai departe testând releul între cele două terminale cu un multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți releul de pornire.

Dacă releul nu este cauza compresorului rece, atunci verificați ventilatorul condensatorului și bobinele condensatorului. Acestea pot cauza defectarea compresorului și oprirea funcționării acestuia. Asigurați-vă că lamelele ventilatorului condensatorului sunt curate și că arborele se rotește bine. Apoi, curățați bobinele condensatorului dacă sunt vizibil murdare.

O supraîncărcare de căldură poate face ca compresorul să nu mai funcționeze. Iar căldura poate proveni de la serpentine, dacă acestea sunt murdare, iar ventilatorul nu le poate răci pentru că este defect. Curățarea temeinică a serpentinelor împiedică compresorul să cedeze. Iar asigurarea faptului că ventilatorul este în stare bună de funcționare va ajuta atât compresorul, cât și serpentinele.

Setările incorecte ale temperaturii sau o garnitură de etanșare a ușii care prezintă scurgeri joacă, de asemenea, un rol în modul de funcționare a compresorului. Dacă temperatura este greșită din cauza oricăruia dintre acești factori, compresorul va funcționa prea mult și, în cele din urmă, se va uza.

În concluzie: un compresor care nu mai funcționează tinde să fie rece. Angajați un profesionist care să testeze compresorul și să vă sfătuiască cu privire la următorul pas.

Lasă un comentariu