Compresorul frigiderului este fierbinte [Soluții]

Constatarea că compresorul frigiderului dumneavoastră este fierbinte poate fi tulburătoare dacă nu știți cum funcționează un compresor. Haideți să explorăm lumea compresoarelor în acest articol.

Ar trebui să fie fierbinte compresorul unui frigider?

Compresorul unui frigider ar trebui să fie fierbinte în timp ce funcționează normal. Motorul generează o anumită căldură pe care o veți simți sub sau în spatele frigiderului. Iar dacă atingeți compresorul, acesta ar trebui să se simtă fierbinte, dar căldura nu ar trebui să fie excesivă.

Rețineți că, în timp ce un frigider este în funcțiune, nu este recomandat să atingeți compresorul sau alte părți electrice. Motivul este că este periculos și poate provoca electrocutare.

Compresor de frigider fierbinte și clicking – Rezolvat

Dacă observați că compresorul frigiderului dumneavoastră este fierbinte și face clic, este posibil ca acesta să fi consumat mai multă energie decât era necesar. Când face acest lucru, acesta tinde să se supraîncălzească și începe să pocnească, deoarece se oprește singur, în semn de autoprotecție. Probabil că îl veți auzi din nou pocnind când se pornește din nou când se răcește suficient.

Pentru a preveni apariția viitoare a unei suprasarcini sau supraîncălziri, verificați următoarele piese:

1. Releu de pornire

Dacă compresorul pocnește la intervale scurte de timp, opriți frigiderul, scoțându-l din priză. Apoi, mergeți în partea inferioară din spate și scoateți micul dispozitiv negru de lângă compresor. Acesta este releul de pornire.

Scuturați-o puțin după ce o scoateți. Dacă releul zornăie, înseamnă că este defect și trebuie înlocuit. În timp ce verificați dacă există un zăngănit, mirosiți-l. Un miros de ars înseamnă că releul este deteriorat și trebuie înlocuit.

Dar, dacă nu se aplică niciuna dintre acestea, luați un multimetru și efectuați un test de continuitate pe releu între cele două puncte terminale. Dacă nu există continuitate, înlocuiți releul.

Releul are rolul de a porni compresorul prin furnizarea unui impuls de putere. Dacă compresorul pornește cu greu și face clic din această cauză, releul este probabil cauza problemei.

2. Serpentinele condensatorului

Inspectați serpentinele condensatorului, de obicei în spatele sau sub frigider. Dacă acestea sunt acoperite de o cantitate semnificativă de praf și alte resturi, luați un aspirator și suflați toată murdăria Deconectați frigiderul de la curentul electric înainte de a le curăța. Faceți un pas mai departe pentru a le șterge cu o cârpă până când acestea sunt curate. Asta dacă puteți ajunge la bobine. Dacă aveți o perie de curățare a bobinelor condensatorului, aceasta va curăța mai bine bobinele.

De obicei, compresorul se supraîncarcă cu căldură din cauza serpentinelor murdare ale condensatorului. Din cauza amplasării lor, serpentinele tind să adune rapid praf și alte resturi. Iar dacă rămân semnificativ de murdare, serpentinele nu vor putea disipa căldura de la agentul frigorific în timpul procesului de compresie.

Ca urmare, frigiderul lucrează mai mult pentru a menține o temperatură rece, iar compresorul se încălzește prea tare. Prin urmare, este esențial să curățați serpentinele la fiecare șase luni și mai des dacă aveți animale de companie care aruncă păr. Curățați mai rar, o dată pe an, dacă locuiți într-o zonă semnificativ mai curată.

3. Ventilatorul condensatorului

Examinați paletele și motorul ventilatorului. Curățați paletele și asigurați-vă că nimic nu le împiedică să se rotească liber. Apoi, rotiți-le cu mâna; dacă sunt rigide, poate însemna că rulmenții motorului sunt uzați. Iar dacă acesta este cazul, este posibil să fie nevoie să înlocuiți motorul.

Dacă lamelele și arborele sunt în stare bună de funcționare, efectuați un test de continuitate pe motor folosind un multimetru. Dacă motorul nu înregistrează nicio continuitate, înlocuiți motorul.

Ventilatorul condensatorului trage aer peste serpentinele condensatorului pentru a se asigura că agentul frigorific care circulă prin acestea nu este prea fierbinte. Dacă ventilatorul încetează să funcționeze în timp ce compresorul continuă să funcționeze, acesta se va încălzi prea tare și va pocni și se va opri. Înlocuirea ventilatorului sau doar a motorului rezolvă problema.

Cu toate acestea, dacă aceste remedieri nu opresc zgomotul de clic al compresorului, este posibil să fie o problemă mai gravă. Este posibil ca compresorul să fie defect, așa că veți avea nevoie de serviciile unui tehnician autorizat pentru a verifica compresorul și a determina soluția potrivită.

Compresor de frigider fierbinte și nu se răcește – Cum se repară

Procedați după cum urmează dacă un compresor de frigider este fierbinte și nu se răcește:

1. Verificați setarea temperaturii

Verificați cadranul de control al temperaturii din interiorul frigiderului și setați-l la punctul mediu dacă este mai mic de 4. Dacă frigiderul dvs. are un sistem digital de control al temperaturii, setați temperatura frigiderului la 37 grade Fahrenheit. Congelatorul trebuie setat la 0 grade dacă există un compartiment de congelare.

Dar dacă setarea temperaturii este corectă și totuși frigiderul nu se răcește, este posibil ca o componentă defectă să fie cauza creșterii temperaturii. În caz contrar, înlocuiți termostatul de control al frigului sau verificați garnitura și balamalele ușii.

Dacă temperatura frigiderului este setată prea sus, frigiderul se va răci cu greu. Pe măsură ce temperatura crește, compresorul va intra în acțiune și va funcționa în mod constant pentru a răci unitatea. Ca urmare, va deveni prea cald, în timp ce frigiderul nu va fi suficient de rece.

2. Verificați garnitura ușii

Asigurați-vă că garnitura de etanșare este etanșată corect. Este de ajutor dacă frigiderul este nivelat corect, astfel încât ușa să se poată închide complet. Nivelați frigiderul dacă acesta nu este echilibrat. Consultați manualul de utilizare al frigiderului dumneavoastră pentru instrucțiuni privind nivelarea corectă.

Dar dacă este nivelată, verificați garnitura. În primul rând, asigurați-vă că nu este murdară. Firimiturile de mâncare și deversările pot reduce capacitatea sa de etanșare, așa că curățați-o bine. Cu toate acestea, dacă garnitura nu se etanșează chiar și atunci când este curată, deschideți și închideți ușa pe o bancnotă de un dolar sau pe o bucată de hârtie. Trageți bancnota sau hârtia și vedeți dacă o puteți scoate. Dacă garnitura nu vă împiedică să scoateți bancnota, înlocuiți garnitura.

Aerul cald intră și înlocuiește aerul rece care iese atunci când garnitura este slabă sau murdară. În consecință, capacitatea de răcire a frigiderului se reduce, iar compresorul lucrează mai mult pentru a scădea temperatura. În timp, veți constata că compresorul se încălzește din cauza funcționării constante fără a răci frigiderul.

De asemenea, puteți verifica balamalele ușilor, mai ales dacă a trebuit să le demontați recent. Asigurați-vă că acestea sunt corect montate și strânse, iar ușile sunt aliniate. În caz contrar, veți constata că aerul rece se scurge prin golurile dintre uși și dulap.

3. Verificați aranjamentul alimentar

Aranjarea necorespunzătoare a alimentelor restricționează circulația liberă a aerului rece în interiorul frigiderului. Articolele alimentare blochează orificiile de aerisire și împiedică aerul rece să pătrundă în compartiment. Dacă aveți multe lucruri în interiorul frigiderului, reduceți conținutul și rearanjați-le pe cele rămase pentru a asigura o bună circulație a aerului.

4. Verificați bobinele evaporatorului

Deșurubați șuruburile care țin în poziție panoul interior din spate al secțiunii congelatorului și îndepărtați panoul. Veți vedea dacă bobinele sunt sau nu înghețate. Dacă sunt, înseamnă că sistemul de dezghețare nu funcționează bine dacă frigiderul are un sistem de auto-dezghețare.

Folosiți un uscător sau o mașină de aburi pentru a dezgheța serpentinele; procesul poate dura ceva timp, în funcție de nivelul de acumulare a înghețului. Dacă aveți timp, scoateți frigiderul din priză, depozitați alimentele congelate într-un alt frigider sau într-o ladă frigorifică plină de gheață și lăsați ușile deschise, astfel încât unitatea să se dezghețe manual.

După ce gheața se topește, curățați apa și asigurați-vă că frigiderul este uscat. Apoi, conectați-l din nou la curent electric și lăsați-l să se răcească considerabil înainte de a depozita alimente. După aceea, verificați sistemul de dezghețare.

Începeți cu temporizatorul de dezghețare. Locația temporizatorului va depinde de frigiderul pe care îl dețineți. Dar îl puteți găsi pe carcasa de control din interiorul frigiderului, în partea din spate sau în spatele grilei inferioare.

Folosind o șurubelniță cu cap plat, rotiți temporizatorul în sensul acelor de ceasornic pentru a-l avansa la un ciclu de dezghețare. Dacă compresorul se oprește și încălzitorul de dezghețare se pornește, așteptați ca temporizatorul să avanseze sistemul în afara ciclului în termen de treizeci de minute. Iar dacă temporizatorul nu avansează afară, acesta este defect și trebuie înlocuit.

Dar dacă temporizatorul funcționează încă, serpentinele au o acumulare de gheață, verificați încălzitorul de dezghețare. Efectuați un test de continuitate pe acesta folosind un multimetru. Dacă încălzitorul nu înregistrează continuitate, înlocuiți componenta.

Cronometrul ar trebui să cronometreze ciclul de dezghețare și să alerteze sistemul prin avansarea acestuia într-un ciclu. Termostatul de dezghețare trebuie să își închidă contactele și să permită alimentarea cu energie electrică a încălzitorului. Dacă încălzitorul nu pornește, este posibil ca acesta să fie defect.

Cu toate acestea, dacă încălzitorul este în stare bună de funcționare, verificați termostatul de dezghețare. Manualul de utilizare vă va indica unde se află termostatul. Ca și în cazul încălzitorului, efectuați un test de continuitate pe acesta folosind un multimetru. Dacă termostatul nu prezintă continuitate în intervalul său de funcționare la cea mai joasă temperatură, înlocuiți-l.

Dacă nimic altceva nu reușește, verificați placa de control a dezghețului. Deoarece aceasta guvernează sistemul de dezghețare, este posibil să fi cauzat eșecul de a executa un ciclu de dezghețare. Înlocuiți placa dacă toate celelalte componente funcționează bine.

În cele din urmă, efectuați un test pe placa de control principală, dar asta după ce ați stabilit că placa de control a dezghețului nu este defectă.

Serpentinele evaporatorului ar trebui să aibă doar un strat ușor de îngheț în timpul funcționării normale. Dar dacă există un strat gros, înseamnă că sistemul de dezghețare a eșuat. Iar înghețul va împiedica serpentinele să răcească aerul din frigider. În consecință, frigiderul nu se va mai răci, iar compresorul se va supraîncălzi de la răcirea unității.

5. Verificați serpentinele condensatorului

Frigiderul nu se va răci la temperatura potrivită dacă bobinele condensatorului sunt considerabil murdare. Inspectați-le și folosiți un aspirator pentru a îndepărta praful. Folosirea unei perii de curățare a bobinelor condensatorului funcționează, de asemenea, în principal pentru că este făcută special pentru curățarea bobinelor condensatorului.

De asemenea, compresorul tinde să se supraîncălzească dacă bobinele sunt vizibil murdare. Iar frigiderul este afectat în mod negativ dacă compresorul este prea fierbinte.

6. Verificați ventilatorul evaporatorului

Dacă serpentinele evaporatorului nu sunt puternic înghețate, verificați ventilatorul din același compartiment. Rotiți paletele cu mâna pentru a verifica cât de bine se învârt. Dacă se învârt bine și nimic nu le obstrucționează, verificați continuitatea înfășurărilor motorului cu ajutorul unui multimetru. Dacă motorul nu are continuitate, înlocuiți-l.

Ventilatorul face să circule aerul rece în congelator și frigider după ce trece aerul peste serpentinele evaporatorului. Dacă paletele ventilatorului sau motorul funcționează defectuos, frigiderul nu va avea aer rece și va înceta să se răcească. Compresorul se va ridica și va funcționa în încercarea de a răci unitatea și se va încălzi în acest proces.

7. Verificați ventilatorul condensatorului

Asigurați-vă că ventilatorul este încă conectat la frigider. Apoi, rotiți paletele cu mâna pentru a verifica dacă se învârt bine. Dacă nu o fac, este posibil ca rulmenții motorului să fie uzați și ar trebui să înlocuiți motorul.

Dar dacă lamelele se învârt bine și nu au nicio obstrucție, verificați continuitatea motorului cu un multimetru. Dacă nu găsiți continuitate la motor, înlocuiți-l.

Ventilatorul condensatorului răcește serpentinele condensatorului, astfel încât acestea să nu se supraîncălzească în timp ce transportă agentul frigorific. Dacă ventilatorul se defectează, serpentinele se vor supraîncălzi, ceea ce va determina compresorul să se încălzească din cauza funcționării constante și va reduce capacitatea de răcire a frigiderului.

8. Verificați releul de pornire

Deși o defecțiune a releului de pornire nu se află în fruntea listei de motive pentru care un frigider nu se răcește, iar compresorul este fierbinte, este totuși o posibilitate. Așadar, atunci când alte cauze probabile sunt în stare bună de funcționare, verificați releul de pornire.

Scuturarea pentru a detecta un zgomot este una dintre cele mai simple modalități de a testa releul de pornire. Detașați-l din locul în care este montat pe compresor și scuturați-l pentru a vedea dacă zornăie. Dacă auziți un zăngănit, luați în considerare înlocuirea componentei.

Dar dacă nu zornăie, verificați continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă multimetrul nu înregistrează continuitate, înlocuiți releul de pornire.

Releul ajută compresorul să pornească și să funcționeze atunci când este timpul să răcească frigiderul. Așadar, este posibil ca unitatea să nu se răcească dacă releul este defect. Iar compresorul se poate încălzi pe măsură ce încearcă din greu să pornească și nu reușește.

9. Verificați termistorul

Verificați rezistența termistorului cu ajutorul unui multimetru. Rezistența ar trebui să se modifice atâta timp cât temperatura frigiderului se schimbă. Dacă nu puteți utiliza temperatura unității, scoateți termistorul și puneți-l într-un bol cu apă.

Încălziți apa și, în timp ce se încălzește, repetați testul. Dacă rezistența termistorului nu se schimbă sau dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți componenta.

Placa de control poate alimenta sistemul de răcire pe baza citirilor de temperatură de la termistor. Dacă termistorul cedează, este posibil ca compresorul și ventilatorul să nu funcționeze așa cum are nevoie frigiderul sau să funcționeze prea mult.

De asemenea, este posibil să doriți să testați compresorul pentru a vedea dacă este sau nu în stare bună de funcționare. În cazul în care compresorul nu funcționează, înlocuiți-l singur sau angajați un tehnician autorizat pentru a-l înlocui.

Contactați producătorul frigiderului dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează pentru frigiderul și compresorul dumneavoastră.

Notă: Acești pași se aplică și în cazul în care un congelator nu se răcește și compresorul este fierbinte.

Compresor frigider fierbinte și bâzâit – Soluție rapidă

Contactați un tehnician calificat pentru a verifica compresorul dacă acesta este fierbinte și scoate un zgomot de bâzâit. Cea mai probabilă cauză este un nivel scăzut de agent frigorific și numai un agent autorizat îl poate repara.

Compresor de frigider fierbinte la atingere – Ce trebuie făcut

În mod normal, compresorul unui frigider ar trebui să fie fierbinte, dar nu excesiv. Ar trebui să simțiți o oarecare căldură provenind din zona compresorului atunci când unitatea funcționează.

Dar atunci când căldura devine prea mare și compresorul este prea fierbinte, iată care sunt pașii de urmat:

1. Testați termostatul

Găsiți termostatul din interiorul frigiderului și rotiți cadranul acestuia de la mic la mare. Setarea de temperatură ridicată declanșează un clic audibil în momentul în care compresorul intră în acțiune pentru a reduce temperatura. Dacă auziți clicul, este posibil ca termostatul să nu fie la originea problemei.

Cu toate acestea, dacă nu auziți niciun clic, efectuați un test de continuitate pe termostat folosind un multimetru. Dacă nu găsiți continuitate în ajunul termostatului la cea mai joasă temperatură din intervalul de funcționare a componentei, înlocuiți termostatul.

Sarcina termostatului este de a porni compresorul atunci când detectează că temperatura internă a frigiderului este ridicată. În cazul în care termostatul dă greș, acesta poate menține compresorul în mod constant în funcțiune chiar și atunci când nu este necesar.

2. Verificați ventilatorul condensatorului

Asigurați-vă că paletele ventilatorului nu sunt obstrucționate de resturi. Curățați paletele și zona din jurul ventilatorului pentru a fi siguri. Apoi, rotiți paletele cu mâna pentru a verifica funcționalitatea lor. Acestea ar trebui să se rotească liber, dar dacă nu o fac, poate însemna că rulmenții motorului s-au uzat. Singura soluție este să înlocuiți motorul.

Dar dacă lamele se învârt bine, luați un multimetru și testați motorul pentru continuitate. Dacă motorul nu are continuitate, înlocuiți-l.

Ventilatorul condensatorului răcește compresorul și împiedică supraîncălzirea sistemului de răcire. În cazul în care ventilatorul devine defect, este esențial să îl înlocuiți. Dar rețineți că menținerea ventilatorului, a compresorului și a serpentinelor condensatorului curate menține ventilatorul în formă optimă.

3. Mutați frigiderul

Este posibil ca locația frigiderului să afecteze temperatura compresorului. Dacă unitatea se află direct în calea unei surse de căldură, aceasta va face ca temperatura frigiderului să crească. Iar dacă temperatura crește, compresorul începe să lucreze suplimentar pentru a o scădea.

Verificați dacă lumina directă a soarelui lovește dulapul sau compresorul și dacă există alte surse de căldură, cum ar fi un radiator în jurul frigiderului. Dacă nu puteți reloca unitatea, luați în considerare posibilitatea de a reduce temperatura setată cu câteva grade.

4. Testați compresorul

Testarea compresorului unui frigider este un pic complexă, astfel încât este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui profesionist. Dar atunci când compresorul este defect, acesta poate începe să funcționeze constant și să se încălzească. Cauza defecțiunii va determina soluția.

În cazul în care compresorul cedează din cauza vârstei, singura soluție este înlocuirea acestuia. Iar dacă compresorul cedează din cauza agentului frigorific, un tehnician va stabili dacă trebuie să reducă sau să completeze cantitatea de gaz.

5. Verificarea sistemului etanșat

O scurgere în sistemul etanș va cauza o creștere a temperaturii interne a frigiderului, deoarece nu va fi suficient gaz pentru a-l răci. Pierderea de agent frigorific, la rândul său, va determina compresorul să se suprasolicite și să înceapă să se supraîncălzească.

Pentru a determina dacă frigiderul are sau nu scurgeri de gaz, verificați serpentinele evaporatorului. Un strat uniform de îngheț înseamnă că probabil sistemul nu are scurgeri. Dar dacă doar o singură secțiune are îngheț pe ea, este posibil ca sistemul să fi avut o scurgere. O altă modalitate de verificare este să verificați dacă doar un singur raft din congelator se răcește.

Este posibil să nu puteți adăuga singur refrigerant. Prin urmare, angajați un tehnician licențiat și calificat pentru a remedia problema dacă aceasta provine din lipsa de agent frigorific.

Notă: Acești pași se aplică, de asemenea, la compresoarele congelatoarelor calde și ale aparatelor de gheață.

Compresor frigider fierbinte și zgomotos – Rezolvat

În mod obișnuit, un compresor este zgomotos, dar într-un mod silențios. Acesta emite un bâzâit sau un bâzâit scăzut în timp ce funcționează. Când se oprește, se poate observa după absența zumzetului sau a bâzâitului. Cu toate acestea, dacă zgomotul devine prea puternic, angajați un tehnician licențiat pentru a verifica compresorul și a recomanda o remediere permanentă.

Menținerea compresorului și a ventilatorului în stare curată reduce șansele ca un compresor să cedeze prematur. De asemenea, efectuați verificări de întreținere a frigiderului în mod regulat pentru a menține unitatea în stare optimă de funcționare.