Compresor frigider Whirlpool [Probleme rezolvate]

O problemă cu compresorul unui frigider Whirlpool este o problemă cu întregul frigider. Dar acest articol discută cum să rezolve astfel de probleme.

Compresorul și ventilatorul frigiderului Whirlpool nu funcționează – Soluție rapidă

Verificați dacă există alimentare cu energie electrică a compresorului și a ventilatorului. Este posibil ca placa de comandă principală să fie deteriorată, limitând sau împiedicând alimentarea cu energie electrică a compresorului.

Puteți, de asemenea, să vă uitați la releul de pornire pentru a vă asigura că încă funcționează. Un releu defect afectează funcționalitatea compresorului, chiar dacă ventilatorul poate funcționa în continuare.

Inspectați comenzile de temperatură ale frigiderului. Dacă acestea nu mai funcționează, ventilatorul și compresorul nu vor funcționa.

În plus, verificați termistorul frigiderului, deoarece acesta lucrează cu comenzile de temperatură. Astfel, dacă este defect, comenzile vor ceda, deoarece nu vor primi niciun semnal pentru a porni sistemul de răcire. Ca urmare, compresorul și ventilatorul, care fac parte din sistemul de răcire, nu vor funcționa.

Cu toate acestea, dacă toate celelalte eșuează, înlocuiți ventilatorul și compresorul cu piese originale și adecvate.

Cum se resetează un compresor de frigider Whirlpool

Efectuați următorii pași pentru a reseta compresorul unui frigider Whirlpool:

Pasul 1

Deconectați frigiderul de la curentul electric. Opriți întrerupătorul de circuit dacă nu este posibil să ajungeți la priza de perete din spatele sau de lângă frigider.

Pasul 2

După ce lăsați aparatul fără curent electric timp de câteva minute, opriți comenzile frigiderului și ale congelatorului. Apoi, conectați din nou frigiderul la priza de perete sau porniți întrerupătorul de circuit.

Pasul 3

Reglați comenzile frigiderului și ale congelatorului în orice punct doriți. Pentru cele mai bune rezultate, optați pentru o setare de mijloc. Apoi, lăsați aparatul să se adapteze la noua setare de temperatură.

În acest fel se resetează compresorul. Acest lucru este necesar mai ales dacă compresorul a făcut zgomote ciudate, nu vine și nici nu funcționează fără probleme.

Compresorul frigiderului Whirlpool pornește și se oprește – Cum se repară

Dacă compresorul unui frigider Whirlpool pornește și se oprește, trebuie verificate următoarele:

1. Releu de pornire

Un releu de pornire defect este cel mai probabil motiv pentru care un compresor de frigider pornește și se oprește. Așadar, scoateți releul din partea compresorului. Faceți acest lucru după ce deconectați frigiderul de la curentul electric.

Apoi, scuturați-l ușor și ascultați dacă se aude un zgomot. Aceasta vă va spune dacă releul trebuie înlocuit sau nu.

Un miros de arsură de la releu înseamnă, de asemenea, că acesta este deteriorat și trebuie înlocuit. Cu toate acestea, cel mai bun test este să verificați continuitatea între bornele de funcționare și de pornire cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți releul.

2. Termostat

Setarea eronată a termostatului poate provoca pornirea și oprirea compresorului. Prin urmare, reduceți setarea termostatului și monitorizați compresorul pentru orice schimbare. Dacă acesta începe să funcționeze fără probleme, aveți răspunsul.

În cazul în care termostatul nu semnalează plăcii de control să alimenteze compresorul unității, este posibil ca acesta să nu funcționeze fără probleme.

3. Serpentinele condensatorului

Curățați bine serpentinele frigiderului și asigurați-vă că le curățați în mod regulat. Le veți găsi în partea inferioară din spate sau sub unitate. Îndepărtarea prafului și a resturilor va crește capacitatea serpentinelor de a disipa căldura din refrigerant.

O cantitate prea mare de murdărie pe bobine va cauza o suprasolicitare a compresorului, făcându-l să pornească și să se oprească la intervale scurte de timp.

De asemenea, este util să creați spațiu în jurul frigiderului pentru o bună circulație a aerului, în special pentru compresor.

4. Cablul

Este posibil ca cablul frigiderului să fie deteriorat. Această deteriorare ar putea cauza un scurtcircuit care pornește și oprește compresorul.

Prin urmare, deconectați-l de la priza de perete și inspectați-l. Dacă observați urme de arsuri sau orice alte deteriorări, înlocuiți cablul.

Compresorul frigiderului Whirlpool funcționează în mod continuu – Soluții

Dacă compresorul unui frigider Whirlpool funcționează continuu, efectuați una sau toate acțiunile următoare:

1. Înlocuiți motorul ventilatorului condensatorului

Aruncați o privire la paletele ventilatorului pentru a verifica dacă există obstacole. Trebuie să faceți acest lucru mai ales dacă aveți animale de companie păroase.

Curățați lamele și îndepărtați orice obstacol. Apoi, rotiți-le cu mâna pentru a vedea cât de ușor se rotesc. Dacă există vreo rigiditate, este posibil ca rulmenții motorului să fie uzați. Înlocuiți motorul.

Cu toate acestea, dacă paletele se rotesc fără probleme, testați motorul ventilatorului pentru a verifica continuitatea. Utilizați cu un multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți ventilatorul.

Un ventilator defectuos nu va putea reduce căldura de la agentul frigorific din serpentine. Ca urmare, compresorul lucrează suplimentar pentru a împiedica creșterea temperaturii frigiderului.

2. Fixați garnitura de etanșare a ușii

Treceți mâna pe partea laterală a frigiderului, acolo unde garnitura se întâlnește cu rama. Acest lucru este pentru a verifica dacă nu scapă aer rece.

Dacă simțiți așa ceva, înseamnă că garnitura nu mai funcționează bine. Înlocuiți-o. Dar, înainte de a face acest lucru, deschideți ușa și verificați dacă nu cumva este pur și simplu slăbită. Împingeți-l ușor înapoi cu o șurubelniță mică dacă este.

De asemenea, verificați dacă este murdar. Murdăria care se depune pe garnitură reduce capacitatea acesteia de a etanșa. Curățați-o cu apă caldă cu săpun și o cârpă și vedeți dacă se etanșează mai bine după aceea.

Cu toate acestea, dacă garnitura este slabă, înlocuiți-o cu tipul potrivit de garnitură pentru ușa frigiderului.

Aerul cald intră cu ușurință în frigider și transportă umezeala. Umiditatea din acesta se condensează pe serpentinele de răcire și îngheață în timp. Dacă serpentinele rămân înghețate, acestea nu pot elibera aer rece pentru unitate. În consecință, temperatura unității se va încălzi.

De obicei, sistemul de dezghețare ar trebui să se ocupe de înghețul de pe serpentine. Dar dacă garnitura rămâne neschimbată, înghețul se va forma prea repede pentru ca sistemul să țină pasul. Prin urmare, cel mai bine este să schimbați garnitura cât mai curând posibil.

În plus față de cele de mai sus, asigurați-vă că închideți ușa frigiderului până când aceasta se etanșează înainte de a pleca. Uneori, ușa nu se închide bine după utilizare și acest lucru compromite temperatura și face ca compresorul să funcționeze continuu.

3. Depanarea sistemului de dezghețare

În sistemul de dezghețare veți găsi temporizatorul de dezghețare, încălzitorul de dezghețare, termostatul de dezghețare și placa de control de dezghețare.

Verificați fiecare componentă pentru a vedea care a cedat, astfel încât să o puteți înlocui. Cel mai bine este să începeți cu temporizatorul de dezghețare.

Rotiți-l în sens invers acelor de ceasornic până când se declanșează și avansează frigiderul în modul de dezghețare. Apoi, acordați-i aproximativ 30-40 de minute pentru a ieși automat din acest mod.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, temporizatorul este defect și trebuie înlocuit. Acesta este responsabil de pornirea încălzitorului de dezghețare pentru a topi gheața de pe evaporator sau de pe serpentinele de răcire.

Iar dacă este defect, frigiderul va avea probleme cu răcirea și compresorul va funcționa constant.

Următorul este încălzitorul de dezgheț. Verificați continuitatea acestuia cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, este probabil defect și trebuie înlocuit. Îl veți găsi acolo unde se află serpentinele de răcire.

Apoi, verificați termostatul de dezghețare. Efectuați un test de continuitate pe acesta cu un multimetru. Pentru ca acesta să arate cel mai bun rezultat, termostatul trebuie să atingă cel mai scăzut punct de temperatură din intervalul său de funcționare.

Dacă nu găsiți continuitate în acest interval, înlocuiți termostatul. Acesta este responsabil pentru detectarea temperaturii serpentinelor evaporatorului. Atunci când acestea sunt reci, acesta își închide contactele și permite pornirea încălzitorului.

Dacă nu reușește să facă acest lucru, serpentinele vor îngheța și frigiderul se va încălzi. Așa că vă treziți că compresorul funcționează non-stop pentru a compensa lipsa aerului rece.

Placa de control al dezghețului nu este, de obicei, responsabilă pentru o defecțiune a sistemului. Dar este util să o verificați pentru a vedea dacă nu este deteriorată, deoarece poate cauza funcționarea defectuoasă a întregului sistem dacă ceva nu este în regulă.

4. Verificați motorul ventilatorului evaporatorului

Deschideți ușa secțiunii de congelare a frigiderului și apăsați întrerupătorul ușii. Deschiderea ușii oprește motorul ventilatorului evaporatorului, dar apăsarea întrerupătorului îl pune din nou în funcțiune.

Cu toate acestea, dacă motorul nu începe să funcționeze după ce apăsați comutatorul pentru a-l activa, este posibil ca acesta să fie defect. Pentru a fi sigur, ascultați dacă ventilatorul scoate un sunet neobișnuit de puternic. În caz afirmativ, înlocuiți-l

Și pentru a verifica temeinic, îndepărtați panoul din spate al congelatorului pentru a vedea ventilatorul. Efectuați un test de continuitate pe acesta cu un multimetru. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți motorul.

Nu va fi aer rece în frigider dacă ventilatorul evaporatorului este defect. Acest lucru se datorează faptului că acesta este responsabil pentru răspândirea aerului rece în unitate. Astfel, dacă temperatura începe să crească, compresorul nu se oprește niciodată din funcționare pentru a menține unitatea rece.

5. Reglați temperatura congelatorului

Asigurați-vă că temperatura nu este mai mare de 10 grade Fahrenheit sau -12 grade Celsius. În acest caz, frigiderul va începe să se încălzească prea tare. Iar compresorul va funcționa non-stop pentru a compensa slăbiciunea.

Păstrați temperatura între 5 grade și 0 grade Fahrenheit pentru un rezultat optim. Acest lucru este valabil mai ales dacă frigiderul are un singur sistem de răcire. Aceasta înseamnă că aerul rece din frigider va proveni de la congelator.

6. Curățați serpentinele condensatorului

Serpentinele murdare afectează capacitatea de răcire a frigiderului. Din acest motiv, curățați-le la fiecare 6 sau 12 luni pentru a le menține în stare optimă de funcționare. De asemenea, este util să păstrați în mare parte curată zona din jurul serpentinelor.

Dacă murdăria de pe ele este semnificativă, compresorul va funcționa continuu în încercarea de a împiedica unitatea să se încălzească prea tare.

Cauza generală pentru care un compresor funcționează în mod constant este temperatura ridicată din frigider. În încercarea de a ajuta unitatea să mențină temperatura rece potrivită, compresorul funcționează non-stop.

Este important ca acest lucru să nu se întâmple, deoarece uzura compresorului și reduce durata de viață a acestuia.

Compresorul frigiderului Whirlpool bâzâie – Ce trebuie făcut

Un bâzâit de la compresorul unui frigider Whirlpool este destul de normal. Acesta scoate acest sunet atunci când, împreună cu ventilatoarele, se reglează confortabil pentru ca performanța să fie optimizată.

Dar dacă devine puternic și continuu, există o problemă. Contactați Whirlpool pentru a raporta problema și a solicita service.

Compresorul frigiderului Whirlpool care face clic – reparație rapidă

Verificați următoarele dacă compresorul frigiderului dumneavoastră Whirlpool face clic:

1. Releu de pornire

O suprasarcină va face ca compresorul să scoată un zgomot de clic în timp ce încearcă să pornească și să funcționeze. Scoateți releul, care este o cutie mică, de pe compresor și mirosiți-l. Dacă există un miros de arsură, este probabil că este deteriorat. Iar dacă zornăie când îl scuturați, înlocuiți releul.

Dar dacă nu se aplică niciuna dintre aceste situații, testați continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Așezați sondele contorului între bornele de pornire și de funcționare. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți releul de pornire.

2. Ventilatorul condensatorului

Pentru a începe, rotiți lamele. Acestea ar trebui să se rotească ușor și fără probleme, dar dacă nu o fac, este un indiciu că motorul este defect.

Curățați-le și verificați motorul. Efectuați un test de continuitate pe el cu un multimetru. Dacă nu există continuitate pe motor, înlocuiți-l.

Compresorul se va încălzi prea tare dacă este suprasolicitat. Și există o supraîncărcare dacă ventilatorul nu este capabil să elimine căldura din agentul frigorific care trece prin serpentinele condensatorului.

3. Serpentinele condensatorului

Cel mai probabil, bobinele sunt murdare. Așadar, procurați-vă o perie pentru condensator de frigider sau un aspirator cu un furtun.

Curățați praful, scamele și murdăria de pe bobine cu oricare dintre aceste instrumente. Faceți o treabă temeinică în acest sens. Și dacă nu puteți îndepărta toată murdăria în acest mod, folosiți o cârpă pentru a șterge restul.

Căldura de la agentul frigorific nu trebuie să pătrundă în frigider. Dacă o face, temperatura va crește. Așadar, serpentinele eliberează căldura.

Dar dacă sunt foarte murdare, nu pot face acest lucru, ceea ce face ca temperatura din unitate să crească și compresorul să lucreze suplimentar. Supraîncărcarea îl face să scoată zgomote de clic.

Dacă frigiderul are un evaporator dublu, este posibil să auziți acest sunet atunci când supapa evaporatorului reglează ciclul de răcire. Este complet normal, deoarece răcirea trece de la congelator la frigider și invers.

Compresor de frigider Whirlpool fierbinte – Cum se repară

Procedați după cum urmează dacă observați că compresorul frigiderului Whirlpool este fierbinte:

1. Verificați termostatul

Asigurați-vă că termostatul este setat la punctul corect. Dacă este setat prea jos, compresorul va deveni prea cald la atingere.

Este important să setați întotdeauna termostatul la punctul corect. Acesta nu numai că menține frigiderul în stare optimă de funcționare, dar împiedică compresorul să se suprasolicite.

2. Verificați ventilatorul evaporatorului

Dacă motorul ventilatorului cedează, aerul rece nu va mai circula în frigider, ceea ce va duce la creșterea temperaturii acestuia. Compresorul va lucra mai mult pentru a reduce temperatura și, în acest proces, se va încălzi.

Înlocuiți motorul dacă ventilatorul nu se mai învârte sau dacă nu există continuitate în el.

3. Verificați serpentinele condensatorului

Dacă sunt murdare, curățați-le cu o cârpă sau cu o perie de condensator. De asemenea, puteți folosi o suflantă de frunze sau un furtun atașat la un aspirator. Asigurați-vă că le verificați și le curățați o dată sau de două ori pe an.

În caz contrar, căldura agentului frigorific va încălzi frigiderul. Iar compresorul va depune un efort suplimentar pentru a răci unitatea, devenind fierbinte în acest proces.

4. Verificați nivelul agentului frigorific

Dacă frigiderul are un nivel scăzut de agent frigorific, frigiderul nu se va mai răci. Dar compresorul va continua să funcționeze chiar și cu un nivel scăzut de agent frigorific, devenind astfel prea cald.

Cu toate acestea, este posibil să nu vă puteți da seama dacă lichidul de răcire este scăzut fără ajutorul unui profesionist. Așadar, contactați Whirlpool dacă bănuiți că acesta este cazul sau găsiți un tehnician certificat în domeniul electrocasnicelor.

Cel mai bine este să deconectați frigiderul de la curentul electric sau să opriți întrerupătorul de circuit. Apoi, depozitați alimentele din el în altă parte până când rezolvați problema cu refrigerantul.

Whirlpool Frigiderul Whirlpool Compresor de compresor bate zgomotul – Rezolvat

Este posibil să auziți acest zgomot de ciocnire din partea compresorului atunci când acesta se oprește sau pornește. Acest lucru este valabil mai ales dacă frigiderul dumneavoastră Whirlpool este un model mai vechi.

Dar dacă frigiderul dvs. este nou și auziți acest zgomot din zona compresorului, probabil că nu este de la compresor. Verificați ventilatorul condensatorului și serpentinele. Se poate chiar să se datoreze contactului dintre suprafețele din jur și frigider în timp ce acesta funcționează.

Iar dacă zgomotul de bătaie continuă, contactați Whirlpool și raportați problema. Este posibil ca compresorul să fi dezvoltat o problemă sau să aibă nevoie de reparații.

Cum să verificați compresorul unui frigider Whirlpool

Începeți prin a deconecta frigiderul de la curentul electric. Apoi, continuați prin îndepărtarea releului de pornire de lângă compresor. Dacă există un protector de suprasarcină, îndepărtați-l și pe acesta.

În continuare, setați un multimetru digital la rezistența Ohms, la cel mai mic interval. Așezați cele două sonde ale contorului pe tubul scurt din cupru care iese din compresor. Dacă vedeți că apar numere pe ecranul contorului, înseamnă că acesta este funcțional.

Acum, plasați una dintre sonde pe tubulatura de cupru și duceți cealaltă sondă la pinii de unde ați îndepărtat releul.

În timp ce atingeți fiecare pin cu sonda, pe ecranul aparatului de măsură nu ar trebui să apară nicio schimbare de număr. Dacă există vreo schimbare de număr, compresorul este scurtcircuitat la masă și trebuie înlocuit.

Acest videoclip arată cum să testați sau să verificați cu precizie diferite tipuri de compresoare de frigider…

Cum să înlocuiți un compresor pe un frigider Whirlpool

Pentru a înlocui compresorul la un frigider Whirlpool, efectuați următorii pași:

  1. Deconectați frigiderul de la curentul electric.
  2. Găsiți compresorul.
  3. Îndepărtați compresorul vechi.
  4. Instalați noul compresor.
  5. Reconectați condensatorul,
  6. Adăugați puțin agent frigorific.
  7. Reconectați supapele.
  8. Vedeți dacă funcționează.

Recapitulare

Dacă un compresor de frigider Whirlpool are probleme, cunoașterea originii face ca acestea să fie ușor de rezolvat. Este necesar să o găsiți și să o remediați cât mai repede posibil.

Cu toate acestea, dacă nu știți ce să faceți, contactați Whirlpool pentru asistență imediată. Acest lucru este necesar mai ales dacă există încă o garanție activă pentru frigider. Cele mai multe compresoare tind să aibă o garanție de 10 până la 15 ani pe ele.

Dispunem de tehnicieni certificați care vă pot ajuta fără să vă faceți o programare, să așteptați sau să aveți nevoie de un apel de service intern.

Ghiduri pentru diferite marci: