Compresor frigider LG [Probleme și soluții]

Un compresor de frigider LG, ca multe altele, este posibil să aibă unele probleme. Așadar, dacă al tău are una sau mai multe probleme, acest articol le abordează.

Ce este compresorul liniar într-un frigider LG?

Compresorul liniar este un compresor de gaz cu o cale liniară. Aici, pistonul se va deplasa de-a lungul acestei piste liniare pentru a reduce pierderea de energie și pentru a minimiza frecarea. Și toate acestea se întâmplă în timpul conversiei de mișcare.

Iată mai jos modul în care compresorul liniar al unui frigider LG vă va avantaja:

1. Economisește energie

Compresorul liniar este proiectat pentru a fi eficient din punct de vedere energetic. Astfel, nu necesită atât de multă energie pentru a funcționa. Astfel, cu acesta, frigiderul dumneavoastră funcționează cu puțin curent, ceea ce face ca factura de electricitate să fie mai mică.

2. Performanță silențioasă

Datorită designului aerodinamic al compresorului liniar, acesta are mai puține piese mobile (puncte de frecare). Astfel, este posibil să nici nu știți când pornește compresorul la intervale aleatorii pe parcursul zilei. Acest lucru, de asemenea, îl face o opțiune excelentă dacă casa/apartamentul dvs. are un plan deschis.

Cu toate acestea, este posibil să auziți când ventilatoarele încep să funcționeze dacă deschideți și închideți frecvent frigiderul.

3. Durabilitate

Frigiderele cu compresor liniar durează mai mult, deoarece au puncte de frecare reduse. După cum știm, „uzura” compresorului se datorează pornirilor și opririlor constante.

Spre deosebire de compresorul tradițional, care se oprește atunci când compartimentul se răcește, apoi pornește din nou, compresorul liniar funcționează diferit. Acesta pornește încet și încetinește atunci când frigiderul este suficient de rece. Acest lucru reduce frecarea, făcând astfel ca compresorul să dureze mai mult timp.

4. Ecologic

Deoarece compresoarele liniare sunt eficiente din punct de vedere energetic, acestea emit mai puțin CO2, având astfel un impact negativ mai mic asupra planetei. În plus, acestea utilizează un agent frigorific ecologic – gazele R600A (din surse naturale) în locul gazelor tradiționale R134A.

Notă: Un frigider care utilizează gaz R600A este denumit de cele mai multe ori „frigider verde”.

În plus, frigiderele LG cu un compresor liniar sunt mai bune la menținerea unei temperaturi stabile în interiorul unității. Acestea păstrează alimentele proaspete pe o perioadă lungă de timp și în condiții de temperatură variate.

Frigiderele LG au probleme cu compresorul?

Cei mai mulți utilizatori s-au plâns de probleme legate de compresorul frigiderului LG. Aceștia constată că compresoarele lor cedează după câteva luni. Uneori, acestea cedează la scurt timp după un an de proprietate.

Din acest motiv, LG a fost dat în judecată. Apoi, din cauza acestui proces colectiv, au despăgubit o parte dintre utilizatori.

Despăgubirea a vizat aproximativ 31 de modele de frigidere LG. Este vorba de modele fabricate între 1 ianuarie 2014 și 31 decembrie 2017. Prețul despăgubirii a început de la 50 de dolari și a depășit 3.500 de dolari

Cum să-ți dai seama dacă un compresor de frigider LG este defect – Ghid rapid

Următoarele sunt semne care indică faptul că compresorul unui frigider LG este defect:

1. Sunet

Compresorul scoate un sunet de zumzet și emite un clic de pornire/oprire în timp ce funcționează. Ascultați cu atenție, timp de cel puțin treizeci de minute, zumzetul și clicul. Dacă nu le auziți, este posibil ca compresorul să fie defect.

De asemenea, atunci când clicul de pornire/oprire devine prea frecvent, compresorul poate avea o defecțiune.

2. Temperatura

Simțiți compresorul cu mâna. Dacă este mai fierbinte decât de obicei, este un semn că ceva nu este în regulă cu compresorul.

Este adevărat că compresorul se încălzește atunci când funcționează. Cu toate acestea, nu ar trebui să se supraîncălzească. Când îl atingeți, aveți grijă să nu vă ardeți mâna din cauza metalului fierbinte.

3. Operațiunea

Funcționarea compresorului vă poate spune dacă acesta este sau nu defect. Dacă compresorul frigiderului dumneavoastră LG continuă să funcționeze, aceasta arată că este defect.

În mod similar, dacă nu funcționează deloc, este un indiciu că compresorul este defect.

În plus, atunci când frigiderul nu se răcește corespunzător, verificați compresorul. Totuși, acest lucru nu este specific problemelor compresorului, deoarece și alte componente defecte pot cauza aceeași problemă.

Mai mult, puteți utiliza un multimetru pentru a testa compresorul pentru continuitate.

Frigiderul cu compresor liniar LG nu se răcește – Cum se repară

Pentru a repara un frigider LG cu compresor liniar care nu se răcește, verificați următoarele:

1. Serpentinele condensatorului

Scoateți frigiderul din priză, deconectați alimentarea cu apă și îndepărtați aparatul de perete. Apoi, deșurubați panoul de acces din partea inferioară din spate; bobinele condensatorului se află în spatele acestuia.

Acum, folosiți o perie moale pentru a curăța bobinele. În cazul în care murdăria s-a acumulat, folosiți apă caldă cu săpun și o perie moale. Cu toate acestea, asigurați-vă că bobinele condensatorului sunt uscate înainte de a testa frigiderul.

Bobinele de condensare murdare împiedică răcirea frigiderului. Acest lucru se datorează faptului că murdăria împiedică disiparea căldurii din refrigerant. Căldura se deplasează în frigider și reduce capacitatea de răcire a acestuia.

2. Ventilatorul condensatorului

Ventilatorul condensatorului se află în apropierea serpentinelor condensatorului. Rotiți paletele ventilatorului pentru a vedea dacă se mișcă liber. Dacă sunt rigide, ventilatorul este defect, așa că schimbați-l.

O altă cauză a înțepenirii lamei este atunci când ceva este încurcat în ea. În acest caz, îndepărtați obiectele care provoacă încurcătura.

Dar dacă paletele se rotesc liber, verificați motorul ventilatorului. Utilizați un multimetru pentru a verifica continuitatea motorului ventilatorului condensatorului. Dacă nu are continuitate, atunci este defect. Ar trebui să îl înlocuiți.

Atunci când ventilatorul condensatorului este defect, acesta nu poate răci serpentinele. Acest lucru face ca frigiderul să nu se răcească.

3. Ventilatorul evaporatorului

Pentru a verifica starea ventilatorului evaporatorului, goliți congelatorul și deșurubați panoul de pe peretele din spate. Veți găsi ventilatorul evaporatorului în spatele panoului.

Dacă există îngheț pe ventilator, dezghețați-l. Puteți dezgheța ventilatorul manual, scoțând frigiderul din priză pentru câteva ore. Alternativ, puteți folosi un uscător de păr manual.

Alteori, este posibil ca motorul ventilatorului să fie defect. Utilizați un multimetru pentru a confirma dacă motorul ventilatorului este sau nu defect. Dacă este, schimbați-l.

Pe de o parte, înghețul de pe ventilatorul evaporatorului ar putea fi motivul pentru care acesta nu mai funcționează. Pe de altă parte, un motor de ventilator defect poate fi vinovat.

Oricare ar fi cazul, odată ce ventilatorul evaporatorului nu mai funcționează, frigiderul nu se va mai răci.

4. Releu de pornire

Releul de pornire este o cutie neagră minusculă care arată ca un cartuș de cerneală atașat la compresor. Compresorul se găsește în spatele panoului posterior inferior al frigiderului.

Detașați această cutie și scuturați-o pentru a vedea dacă se zdruncină. Dacă releul de pornire face un zgomot de zăngănit, cel mai probabil este defect.

Alternativ, utilizați un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu are continuitate, trebuie să îl schimbați.

Rețineți că atunci când releul de pornire este defect, acesta nu poate porni compresorul pentru a funcționa. Și, ca urmare, frigiderul începe să se încălzească.

5. Termostat de control al temperaturii

Utilizați un multimetru pentru a testa continuitatea termostatului de control al temperaturii. Pe măsură ce schimbați termostatul la diferite setări de temperatură, continuitatea sau rezistența ar trebui să se schimbe. Dacă aceasta rămâne aceeași, termostatul este defect. Așadar, schimbați-l.

Activitatea termostatului este de a trimite tensiune la sistemul de răcire: compresor, ventilatorul evaporatorului și ventilatorul condensatorului.

Astfel, atunci când termostatul începe să funcționeze defectuos, niciuna dintre aceste componente nu va primi tensiune pentru a se porni. Ca urmare, frigiderul nu se mai răcește.

6. Termistor

Pentru a verifica starea de funcționare a termistorului, utilizați un multimetru pentru a testa continuitatea acestuia. La fel ca celelalte componente, dacă termistorul nu are continuitate în timpul testului, acesta este defect. Schimbați-l.

Funcția termistorului este de a verifica și de a trimite rezultatele temperaturii din interiorul frigiderului către placa de control.

La rândul său, placa de control va utiliza temperatura citită pentru a regla alimentarea sistemului de răcire.

Prin urmare, atunci când termistorul funcționează defectuos, acesta nu poate trimite citirea corectă a temperaturii către placa de control. În consecință, celelalte componente nu vor reuși să funcționeze în mod corespunzător și frigiderul nu se mai răcește.

7. Compresor

Scoateți frigiderul din priză și îndepărtați-l de perete. Compresorul se află în spatele panoului de acces din partea din spate a frigiderului dumneavoastră. Este posibil să fie nevoie să deșurubați câteva șuruburi pentru a avea acces la el.

Utilizați un multimetru pentru a verifica continuitatea pinilor electrici. Dacă testul indică un circuit deschis, atunci cel mai probabil compresorul este defect. Înlocuiți-l.

Compresorul este o parte importantă a sistemului de răcire; comprimă agentul frigorific și îl face să circule în serpentine. Așadar, atunci când compresorul este defect, sistemul de răcire nu va funcționa corespunzător, ceea ce face ca frigiderul să înceapă să se încălzească.

Deși este neobișnuit ca compresorul să fie cauza pentru care frigiderele nu se răcesc, nu îl putem trece cu vederea. Prin urmare, dacă problema este compresorul, achiziționați unul nou. Cu toate acestea, un tehnician de service ar trebui să se ocupe de această reparație.

Celelalte componente care ar putea face ca frigiderul dvs. să nu se mai răcească sunt plăcile de control al temperaturii și de control principal. Dar este mai puțin probabil ca acestea să fie oricum problema. Așadar, asigurați-vă că ați încercat să depanați celelalte componente înainte de a ajunge la acestea.

Alte lucruri de verificat

În afară de componentele defecte, unele dintre aceste practici pot face ca frigiderul cu compresor liniar să nu se mai răcească:

  • Setarea temperaturii frigiderului la o temperatură mai ridicată decât cea necesară. Producătorul recomandă 37 grade Fahrenheit pentru frigider și 0 grade Fahrenheit pentru compartimentul congelator.
  • Obstrucționarea gurilor de ventilație de răcire. Dacă ceva blochează orificiile de aerisire, va face ca frigul să circule prost. În consecință, frigiderul nu se va răci. Prin urmare, verificați frigiderul și reorganizați-l dacă ați depozitat vreun obiect direct în fața orificiilor de ventilație.
  • Când clapeta de mulinetă de pe uși nu se așează bine, ușa nu se va etanșa corespunzător. Și, ca urmare, provocând încălzirea frigiderului. Așadar, asigurați-vă că clapeta mullionului se suprapune bine. Dacă nu se mai aplică bine, este posibil ca aceasta să fie defectă.
  • Supraîncărcarea sertarelor și a rafturilor poate împiedica ușa frigiderului să se închidă bine. Rezultatul este cel pe care îl știm deja; frigiderul nu se va mai răci. Prin urmare, evitați această practică.
  • Atunci când ușa este nealiniață, nu poate asigura o bună etanșare. Așadar, închideți bine ușa frigiderului pentru a asigura o bună etanșare a garniturii.
  • Nivelarea frigiderului poate afecta, de asemenea, etanșarea ușilor. Asigurați-vă că vă nivelați frigiderul în conformitate cu ghidul de nivelare al acestuia.
  • Asigurați-vă că frigiderul nu se află în modurile demo sau de afișare. Dacă pe panoul de control apare OF F, frigiderul se află în modul de afișare. Dezactivați-l. Consultați manualul de utilizare pentru instrucțiuni privind modul de dezactivare a modului de afișare.

Dacă tot nu vă puteți da seama de ce frigiderul dvs. cu compresor liniar LG nu se răcește, contactați LG pentru asistență suplimentară. În caz contrar, discutați cu tehnicienii noștri de service folosind căsuța de chat din dreapta dvs.

Codurile de eroare ale frigiderului cu compresor liniar LG

Mai jos sunt prezentate codurile de eroare ale frigiderului cu compresor liniar LG și cum să le rezolvați:

1. DE F

Dacă pe panoul de control se afișează OF F, înseamnă că frigiderul dvs. este în modul Afișare/Demo. Deschideți ușa și apăsați simultan butoanele ICE PLUS și REFRIGERATOR. Țineți apăsate butoanele timp de 5 secunde. Panoul de control va emite un semnal sonor.

Acum, verificați panoul de afișare a temperaturii și confirmați că ați dezactivat modul Display/Demo.

Rețineți că, atunci când frigiderul este în modul Afișare/Demo, acesta va fi pornit, dar nu se va răci.

2. 15 sau IS

Acest lucru indică faptul că senzorul aparatului de gheață este deconectat sau că motorul ventilatorului funcționează defectuos. Pentru a o rezolva, verificați conexiunea dintre senzorul aparatului de gheață și motorul ventilatorului cu ajutorul panoului de control. Asigurați-vă că conexiunile sunt strânse.

Dacă conexiunile sunt în regulă și nu există semne de defecte, schimbați senzorul și motorul ventilatorului. Acest lucru ar trebui să șteargă codul de eroare.

3. 22

Codul de eroare 22 indică o funcționare defectuoasă a releului de pornire. Din nefericire, dacă releul de pornire funcționează defectuos, nu puteți decât să-l înlocuiți, deoarece un releu de pornire este nereparabil. Vestea bună este că această componentă este destul de ieftină.

4. 67

Acest cod de eroare arată că ușile sunt încă deschise, chiar dacă ușor. Asigurați-vă că nu supraîncărcați rafturile și sertarele, astfel încât acestea să se poată potrivi corect. În plus, asigurați-vă că niciun element nu împiedică ușile frigiderului să se închidă complet.

5. CF

Acest cod indică faptul că ceva nu este în regulă cu ventilatorul condensatorului; timpul de reacție al ventilatorului este mai mic de 65 de secunde. Verificați ventilatorul condensatorului și asigurați-vă că este în stare bună de funcționare. În caz contrar, înlocuiți piesa.

6. CO

Acest lucru arată că există o eroare de transmisie între afișaj și placa de control. Eroarea de transmisie se poate datora unui cablaj defect sau slăbit sau unei unități de afișare sau plăci de control defecte. Din păcate, numai un tehnician de reparații o poate remedia.

7. F dH, r dH, Er dH

Codul de eroare dH arată că ciclul de dezghețare a durat mai mult de 1 oră. Acest cod de eroare este ușor de eliminat. Doar deconectați frigiderul de la sursa de alimentare timp de 2 minute, apoi conectați-l din nou.

8. F dS, Er dS, r dS

Acest cod de eroare indică deconectarea senzorului de dezghețare. Un tehnician reparator este cel mai potrivit pentru această reparație. F dS arată o problemă cu senzorul de dezghețare din congelator. Apoi, r dS indică o problemă la senzorul de dezghețare din frigider.

9. FF sau rF

Acestea arată că există o problemă la ventilatorul congelatorului, respectiv al frigiderului. Cauza se datorează, de obicei, acumulării de îngheț pe ventilator. Pentru a șterge codul de eroare FF/rF, dezghețați manual frigiderul.

Scoateți aparatul din priză și lăsați-l timp de cel puțin 8 ore înainte de a-l conecta din nou la priză. Apoi, folosiți un prosop uscat pentru a șterge orice umezeală rămasă în interiorul aparatului. Lăsați aparatul timp de 24 până la 48 de ore pentru a se normaliza.

Pentru a evita ca acest lucru să se repete, asigurați-vă că nimic nu blochează orificiile de aerisire și înlocuiți garnitura dacă aceasta este deteriorată. În plus, nivelați aparatul conform ghidului de nivelare al acestuia și asigurați-vă că ușa se închide corect.

10. FS sau F5

Codul de eroare FS sau F5 arată că senzorul congelatorului este deconectat. Așa cum s-a afirmat mai devreme, un tehnician de reparații ar trebui să se ocupe de codurile de eroare ale senzorilor.

11. gF sau 9F

gF sau 9F indică o presiune scăzută a apei sau o problemă cu senzorul de debit. Dacă mașina de gheață de obicei se revarsă, există posibilitatea ca problema să fie la senzorul de debit. În caz contrar, este vorba de presiunea apei.

Dacă presiunea apei este scăzută, creșteți-o puțin. 20psi este ideal.

12. HS sau H5

HS sau H5 arată că senzorul de umiditate este deconectat. Lăsați un tehnician de service să se uite la el.

13. IF,1F sau F1

Aceste coduri de eroare arată că ceva nu este în regulă cu ventilatorul mașinii de gheață. Probabil că se acumulează gheață în jurul ventilatorului. Dezghețați manual unitatea pentru a șterge codul de eroare.

Alteori, problema cu ventilatorul poate fi o cablare slabă sau un motor de ventilator defect. În acest caz, angajați un tehnician de service pentru a o repara.

Pentru a opri repetarea acestor coduri de eroare, nivelați aparatul în conformitate cu ghidul de nivelare și eliberați gurile de aerisire. În plus, schimbați garnitura de etanșare a ușii odată ce aceasta este slabă sau ruptă.

14. It sau iT

Acest lucru arată că o componentă a aparatului de gheață este defectă. Deoarece nu puteți cumpăra piese ale aparatului de gheață în mod individual, trebuie să înlocuiți ansamblul aparatului de gheață. Lăsați un tehnician de service să se ocupe de această reparație.

15. rS

Codul de eroare rS semnalează o problemă cu senzorul frigiderului; este posibil ca senzorul să fie deconectat. Din nou, lăsați un tehnician reparator să o repare.

16. rT sau rt

Codul de eroare rt/rT indică faptul că senzorul de temperatură este deconectat. Lăsați această reparație în seama unui tehnician de service.

17. SS

Acest lucru arată un senzor de cămară deschis. Ați ghicit corect; lăsați un reparator să repare asta.

18. dL, dr sau Ad

Aceste coduri de eroare arată că motorul ușii nu se deplasează în poziția de pornire în decurs de 5 secunde. Alteori, arată că motorul ușii nu s-a deschis la poziția maximă.

19. AS, L AS, r AS

Acest cod de eroare apare atunci când motorul portierei automate funcționează, iar comutatorul cu lamelă este activat. Cereți unui reparator să se uite la el.

20. Sb, S6, S6, 5b, 56 (Mod Sabat)

Modul Sabat este utilizat în timpul Sabatului evreiesc sau al sărbătorilor și se oprește automat după 96 de ore. Pentru a dezactiva modul Sabat, apăsați simultan butoanele WiFi și congelator și mențineți-le apăsate timp de 3 secunde.

Dacă doriți să activați modul Sabat, activați panoul de afișare atingându-l. Apoi, apăsați simultan tastele WiFi și congelator timp de 3 secunde, până când pe afișaj apare codul Sb.

Este important să rețineți că atunci când activați modul Sb, acesta dezactivează distribuitorul și funcțiile de alarmă.

21. Od

Codul de eroare Od indică o eroare de modem WiFi. Există o eroare de comunicare între modemul WiFi și microfonul ecranului LCD. Verificați conexiunea dintre cele două și resetați-o dacă este necesar. Acest lucru va șterge codul de eroare.

22. C1

Acest cod de eroare indică o eroare de comunicare între dozator și micomul de pe LCD. Resetarea afișajului dozatorului ar trebui să șteargă acest cod de eroare.

Puteți afla cum să ștergeți aceste coduri de eroare din manualul de utilizare. Așadar, dacă aveți încă îndoieli, consultați manualul. De asemenea, puteți contacta centrul de service LG pentru asistență suplimentară.

Cum se resetează frigiderul cu compresor liniar LG

Iată cum se resetează diferite părți ale unui frigider cu compresor liniar LG:

1. Congelator

Deschideți ușa și apăsați lung întrerupătorul de congelare. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 5 secunde. Aceasta va reseta congelatorul.

2. Filtru de apă

Pentru a reseta filtrul de apă, apăsați lung simbolul filtrului de apă care clipește pe panoul de afișare până când acesta încetează să mai clipească.

Notă: Este posibil să fie nevoie să resetați setările filtrului de apă doar după instalarea unuia nou. Ar trebui să schimbați filtrul de apă de două ori pe an sau trimestrial dacă în cartierul dvs. se desfășoară lucrări de construcție.

În plus, frigiderul vă va avertiza întotdeauna când trebuie să resetați filtrul de apă. Odată ce vedeți simbolul filtrului de apă clipind pe panoul de afișaj, este timpul să îl schimbați și să îl resetați.

3. Filtru de aer

Apăsați lung butonul de aer proaspăt timp de aproximativ 3 secunde pentru a reseta filtrul de aer. Ca și în cazul filtrului de apă, este posibil să nu fie nevoie să resetați filtrul de aer decât dacă instalați unul nou. În plus, vă sfătuim ca schimbarea să se facă de două ori pe an sau trimestrial dacă în jurul locuinței dvs. au loc construcții.

4. Panoul de control

Pentru a reseta panoul de control, tot ce trebuie să faceți este să dezactivați modul Demo. Apăsați lung butoanele ice plus și refrigerator împreună.

5. WiFi

Înainte de a reseta conexiunea WiFi a frigiderului, asigurați-vă că ați conectat routerul. Acum, verificați conexiunea WiFi a frigiderului dumneavoastră. Dacă conexiunea este solidă, ar trebui să se citească „Connected” (Conectat) pe router.

Dar dacă apare „Not in range” (Nu se află în raza de acoperire), mutați routerul pentru a obține un semnal mai bun. În plus, este posibil să doriți să instalați un repetor. Acesta va consolida conectivitatea WiFi.

6. Temperatura

Pentru a reseta temperatura din compartimentul frigorific, apăsați continuu butonul frigider până când ajungeți la setarea dorită. Același lucru este valabil și pentru congelator.

Este important de reținut că frigiderul are nevoie de până la 24 de ore pentru a se normaliza la noua setare a temperaturii. În plus, intervalul de temperatură pentru frigider este de la 36⁰F la 46⁰F, în timp ce cel al congelatorului este de la -6⁰F la 8⁰F.

Cu toate acestea, temperatura ideală pentru compartimentul pentru alimente proaspete este de 37⁰F, iar pentru congelator de 0⁰F.

7. Aparat de gheață

Pentru a reseta aparatul de gheață, deschideți compartimentul aparatului de gheață și scoateți găleata de gheață. Apoi, porniți întrerupătorul pornit/oprit al aparatului de gheață. Acum apăsați lung timp de 3 secunde butonul modului de testare. Aparatul de gheață va începe să se rotească.

Nu uitați să puneți un prosop uscat pe podeaua camerei de gheață pentru a absorbi gheața sau apa care ar putea cădea.

Readuceți găleata de gheață în poziția sa și lăsați aparatul de gheață timp de 24 de ore. Dacă după aceea aparatul de gheață produce gheață, aceasta arată că ați reușit să îl resetați cu succes.

Dacă aveți nevoie de mai multe clarificări pentru a reseta orice parte a frigiderului dumneavoastră cu compresor liniar LG, consultați manualul de utilizare. Alternativ, contactați centrul de service LG pentru asistență suplimentară.

Zgomotul compresorului liniar al frigiderului LG – Rezolvat

Compresorul emite un zumzet sau un bâzâit. Cu toate acestea, trebuie să știți când zgomotul este un motiv de alarmă.

Dar, mai întâi, să începem cu funcționarea primară a compresorului liniar.

Atunci când compresorul liniar funcționează, acesta își schimbă viteza în funcție de ceea ce necesită frigiderul. Esența este de a menține în mod eficient răcirea compartimentelor congelatorului și frigiderului.

Datorită modificării vitezei, compresorul va fi mai activ. În consecință, zgomotul produs de acesta crește. Atunci când această turație crește mai mult decât în mod normal, compresorul va produce fie un zgomot de bubuitură, ciocănitură sau bâzâit.

Cu toate acestea, zgomotul nu ar trebui să dureze mai mult de o oră de fiecare dată. În caz contrar, frigiderul va necesita o reparație de service. În mod similar, nici zgomotul de bâzâit nu ar trebui să dureze mai mult de 1 oră.

Iar dacă zgomotul de bâzâit/bufâit este atât de puternic încât îl puteți auzi din altă cameră, frigiderul dumneavoastră necesită reparații.

Compresorul frigiderului LG foarte fierbinte – Ce trebuie făcut

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le verificați atunci când compresorul frigiderului dumneavoastră LG este fierbinte la atingere:

1. Termostat de temperatură

Verificați starea de funcționare a termostatului de temperatură. Dacă această componentă nu funcționează, înlocuiți-o, deoarece compresorul se va supraîncălzi probabil.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că termostatul monitorizează temperatura din interiorul frigiderului. Apoi va declanșa sau va opri compresorul în funcție de nevoile de aer rece ale frigiderului.

Așadar, atunci când termostatul de temperatură este defect, cel mai probabil acesta va menține compresorul în funcțiune. În consecință, compresorul începe să se supraîncălzească.

În plus, nu setați termostatul de temperatură în afara celor recomandate de producător. În caz contrar, compresorul funcționează non-stop. Și știți deja care este consecința.

2. Agentul frigorific

Dacă sistemul de răcire nu mai are suficient agent frigorific, este posibil să fie nevoie să angajați un tehnician de service pentru a-l repara. Acest lucru se datorează faptului că reparația este sensibilă și necesită experiență.

Dacă frigiderul dvs. are un deficit de agent frigorific, există o problemă mai mare; gazul are scurgeri. Așadar, trebuie să aflați de unde provine scurgerea, să o remediați și apoi să reumpleți refrigerantul. De aceea, vă recomandăm un tehnician de service pentru această reparație.

Atunci când există un deficit de agent frigorific, compresorul va lucra de două ori mai mult pentru a menține frigiderul rece.

3. Ventilatorul condensatorului

Verificați ventilatorul montat lângă compresor pentru a vedea dacă funcționează. Rotiți-l și dacă nu se rotește liber, cel mai probabil este defect și este motivul pentru care compresorul se supraîncălzește.

Funcția ventilatorului condensatorului se extinde și la răcirea compresorului. Astfel, atunci când acesta cedează, compresorul poate funcționa normal, dar se supraîncălzește.

Așadar, pentru un ventilator de condensator defect, trebuie să-l înlocuiți. Dacă aveți încredere în abilitățile dvs. de bricolaj, schimbați singur ventilatorul condensatorului. În caz contrar, lăsați un tehnician de service să se ocupe de asta.

4. Serpentinele condensatorului

Verificați dacă bobinele condensatorului sunt murdare și curățați-le dacă sunt murdare. Pentru această curățare, utilizați o perie de curățare a bobinelor frigiderului sau un aspirator cu o perie moale.

Serpentinele condensatorului conțin agentul frigorific, iar atunci când acestea se murdăresc, nu vor mai circula eficient agentul frigorific. În consecință, compresorul va lucra mai mult pentru a menține temperatura din interiorul frigiderului și, în cele din urmă, se va supraîncălzi.

Cu toate acestea, acest lucru poate fi adevărat numai dacă frigiderul dvs. nu are serpentinele condensatorului „Never Clean”. Serpentinele condensatorului „Never Clean” se află în locații în care nu le puteți accesa cu ușurință. Așadar, nu necesită să le curățați manual.

Cum se resetează un compresor de frigider LG?

Dacă doriți să resetați compresorul de la frigiderul LG, tot ce trebuie să faceți este să resetați termostatul. Urmați acești pași:

Primul pas

Scoateți frigiderul din priza de perete și lăsați-l câteva minute. Cinci minute este ideal.

Rețineți că, atunci când frigiderul se oprește, veți auzi probabil un sunet de zgomot de tip „whooshing” sau „knocking”.

Pasul doi

Deschideți frigiderul și opriți comenzile congelatorului și ale frigiderului. Acesta ar trebui să fie în poziția „OFF” sau „0”.

Pasul trei

Conectați din nou frigiderul la priza de perete.

Pasul patru

Reglați comenzile de temperatură la setarea dorită. Termostatul variază de la 0 la 9. Este ideal să îl reglați la 5.

Apoi, lăsați frigiderul până la 24 de ore pentru a normaliza noua setare a temperaturii.

Resetarea termostatului vă permite să reglați în continuare temperatura frigiderului. Acest lucru nu numai că va reduce costurile de energie, dar va permite și dezghețarea frigiderului. În plus, unitatea va reveni la temperatura camerei.

După aceea, compresorul va funcționa până când unitatea va atinge temperatura dorită – mai rece decât temperatura camerei.

Compresorul și ventilatorul frigiderului LG nu funcționează – Soluții

Soluția pentru compresorul și ventilatorul frigiderului LG care nu funcționează este schimbarea pieselor. Aceasta se datorează faptului că aceste piese nu pot fi reparate cu ușurință.

Este important de reținut că, atunci când compresorul și ventilatorul cedează, frigiderul nu se va mai răci. În plus, acestea pot provoca daune ireparabile unității.

De ce se defectează compresoarele frigiderelor LG?

Motivul pentru care compresoarele frigiderelor LG se defectează este ca și cum diferite poduri se leagă între ele. Să vedem aceste conexiuni.

În primul rând, începe de la tubul evaporatorului. Acesta este susceptibil la înțepături și coroziune. Din cauza înțepăturilor, lichidul de răcire din interiorul tubului evaporatorului prezintă scurgeri, iar aerul intră în tub. În consecință, scurgerea face ca refrigerantul să acumuleze o presiune excesivă, punând presiune pe compresor.

Deoarece compresorul nu poate face față acestei presiuni excesive, acesta începe să cedeze treptat. Această defecțiune începe cu supapa de refulare, care este cea mai slabă piesă.

Pe de altă parte, dacă ventilatorul frigiderului este defect, acesta va opri răcirea compresorului. Și, ca urmare, compresorul se supraîncălzește, ceea ce duce la defectarea compresorului.

Dacă vă întrebați ce frigidere LG au probleme cu compresorul, cele mai populare sunt frigiderele cu compresor liniar.

Unde este amplasat compresorul pe un frigider LG?

Compresorul unui frigider LG se află în spatele panoului de acces de jos, în partea din spate a unității. Prin urmare, înainte de a avea acces la compresor, va trebui să obțineți mai întâi acces la partea din spate a frigiderului.

Urmați pașii de mai jos pentru a localiza compresorul de pe frigiderul dumneavoastră LG:

Primul pas

Deconectați cablul de alimentare a frigiderului de la priza electrică și închideți conducta de alimentare cu apă.

Pasul doi

Trageți frigiderul departe de perete pentru a crea suficient spațiu de lucru.

Pasul trei

Deconectați conducta de alimentare cu apă de la supapa de admisie. Apoi, procedați la desfacerea panoului de acces inferior din partea din spate a frigiderului.
Veți găsi compresorul în partea stângă. Este componenta neagră asemănătoare unui vas de acolo.

Cum se testează compresorul de frigider LG

Pentru a testa compresorul frigiderului dumneavoastră, urmați pas cu pas ghidul de mai jos:

Primul pas

Deconectați frigiderul de la priză, închideți alimentarea cu apă și îndepărtați aparatul de perete.

Pasul doi

Desfaceți panoul de acces din spate din partea de jos a frigiderului.

Pasul trei

Desprindeți capacul de plastic negru din partea stângă a compresorului și scoateți-l. În unele cazuri, un singur șurub va ține capacul de plastic în poziție. Alteori, vor fi mai multe cleme.

Pasul patru

Folosiți o șurubelniță cu cap plat pentru a detașa cu grijă releul de pornire de la compresor.

Pasul cinci

Desfaceți și îndepărtați dispozitivul de protecție împotriva suprasarcinii. Îl puteți numi și întrerupător de suprasarcină sau releu de suprasarcină. Protectorul de suprasarcină împiedică compresorul să se supraîncălzească și să provoace un incendiu.

Pasul șase

Comutați multimetrul la rezistența în ohmi. Apoi, selectați cea mai mică gamă de pe acesta.

Pasul șapte

Așezați capetele de testare ale multimetrului pe conducta scurtă de cupru care iese din compresor. Pe măsură ce așezați capetele de testare pe țeava de cupru, mișcați-le. Veți vedea diferite numere care apar pe ecran.

Pasul opt

Acum, lăsați un capăt de testare (de culoare roșie) pe țeavă. Apoi, puneți-l pe celălalt (de culoare neagră) individual pe cele trei pini care ies din compresor.

Rețineți că, în timp ce atingeți pinii, numerele nu trebuie să apară pe contor. Dacă apar, înseamnă că compresorul se oprește. Trebuie să îl înlocuiți.

Cu toate acestea, dacă pe ecran nu apare niciun număr, testați rezistența dintre cei trei pini. Este important să rețineți numerele.

Pasul nouă

Adunați numerele de pe laturi. Numărul mare din cele două ace de mai sus ar trebui să fie suma numerelor de pe laterale. Cu toate acestea, acest rezultat este corect doar pentru un compresor de școală veche.

Pentru compresorul invertor BLDC, rezistența trebuie să rămână aceeași pe toți cei trei pini. Orice număr între 5,9 și 7,5 este bun.

Pentru compresorul liniar LG, o parte ar trebui să aibă o rezistență de 7,5 ohmi. Celelalte două părți ar trebui să aibă 0.

Dacă aveți nevoie de mai multe clarificări, videoclipul de mai jos vă va fi de ajutor…

Testarea compresorului cu un multimetru este un test electric. Așadar, dacă compresorul dvs. trece acest test, înseamnă că este în perfectă stare de funcționare. În caz contrar, înlocuiți-l.

Compresorul frigiderului LG nu va porni – Rezolvat

Dacă compresorul frigiderului dvs. LG nu pornește, iată care sunt vinovații obișnuiți:

Releu de suprasarcină / comutator

Releul de suprasarcină este o parte a compresorului care îl împiedică să se supraîncălzească și să provoace un incendiu. Astfel, atunci când această parte a compresorului este defectă, compresorul nu va funcționa.

Verificați releul de pornire pentru arcuri electrice sau supraîncălzire. Acestea sunt semne că această componentă este deteriorată. Așadar, dacă observați oricare dintre aceste semne, schimbați releul de suprasarcină.

Alternativ, puteți utiliza un multimetru pentru a testa funcționalitatea releului de suprasarcină.

Releu de pornire

Releul de pornire este o parte a compresorului care declanșează funcționarea acestuia. Prin urmare, dacă se defectează, nu poate porni compresorul la acțiune. Trebuie să îl schimbați.

Pentru a verifica dacă releul de pornire este defect, testați continuitatea acestuia cu ajutorul unui multimetru. O altă modalitate de a ști dacă releul de pornire este defect este să îl detașați de compresor și să îl scuturați. Dacă releul de pornire zdrăngănește, cel mai probabil este defect.

Dacă nici releul de suprasarcină, nici releul de pornire nu sunt motivul pentru care compresorul nu pornește, atunci această altă componentă este.

Verificați placa de bază; un mic releu de pe placa de bază care trimite tensiune la compresor nu-și face treaba. Dacă acest releu este ars sau defect, compresorul nu poate porni.

Compresorul ar trebui să primească o tensiune de 120 V AC de la placa de bază. În caz contrar, schimbați placa de bază.

Pentru a determina dacă compresorul primește tensiune de la placa de bază, testați firul care se conectează la compresor folosind un multimetru. Aparatul de măsură ar trebui să indice 120 V CA.

Concluzie

Este important să efectuați ocazional o verificare de întreținere a frigiderului și a compresorului. Deci, dacă un compresor de frigider LG nu funcționează, găsiți un agent de service.

Încă nu sunteți sigur de cauza problemei cu compresorul dumneavoastră? Este posibil ca frigiderul dvs. să necesite o reparație de service. Dacă frigiderul dvs. LG are nevoie de service de reparații, sunați la LG sau programați o programare online.

Alternativ, contactați oricare dintre tehnicienii noștri de service. Aceștia vor fi bucuroși să vă ajute. Fără programări sau taxe!

Ghiduri pentru diferite marci: