Compresor frigider congelator Indesit [Probleme rezolvate]

Aveți probleme cu compresorul frigiderului dvs. congelator Indesit? Acest articol explică câteva probleme frecvente ale acestui compresor și cum să le remediați.

Compresorul frigiderului congelator Indesit nu funcționează – Cum se repară

Dacă compresorul frigiderului dvs. congelator Indesit a încetat să mai funcționeze, iată care sunt cauzele posibile și cum să le remediați:

1. Releu de pornire defect

Deconectați cablul de alimentare al frigiderului-congelator de la priza de perete. În continuare, deplasați unitatea pentru a avea acces la compresor. Veți găsi releul, care este o cutie mică, asemănătoare unui cartuș de cerneală, atașată la acesta.

Scoateți-o și examinați-o pentru a vedea dacă există urme de arsură. Dacă nu există, scuturați puțin. Dacă releul zornăie în timp ce îl scuturați, luați în considerare înlocuirea acestuia. În timp ce faceți acest lucru, dacă simțiți vreun miros de arsură provenind de la componentă, atunci înlocuiți-o.

Cu toate acestea, pentru a fi sigur, verificați dacă releul are continuitate. Așezați sondele unui multimetru între bornele de funcționare și de pornire. Dacă nu există nicio citire sau dacă aceasta este greșită, înlocuiți releul.

Sarcina releului este de a furniza un impuls de putere compresorului, astfel încât acesta să poată funcționa. Dacă releul se defectează, este posibil ca compresorul să nu funcționeze deloc.

2. Bobine de condensator prăfuite

Compresorul poate fi suprasolicitat de căldură, ceea ce face ca acesta să se oprească și să nu funcționeze. Una dintre cauzele problemei supraîncălzirii este reprezentată de bobinele de condensator prăfuite.

Deși serpentinele nu ar trebui să fie manipulate în mod regulat, este important să le curățați o dată sau de două ori pe an. Prin urmare, inspectați-le pentru a vedea cantitatea de murdărie de pe ele. Dacă este semnificativă, aceasta poate fi originea problemei compresorului.

Cu un aspirator sau o perie de curățare a condensatorului, curățați praful și murdăria de pe bobine. Asigurați-vă că le îndepărtați pe toate cele vizibile. Dacă serpentinele sunt greu de atins, chiar dacă sunt vizibile, este posibil să trebuiască să apelați la serviciile unui profesionist.

Măturăți podeaua din jurul frigiderului-congelator după acest proces de curățare. Dacă nu măturați murdăria va face ca aceasta să adere din nou la serpentine rapid și ușor.

3. Motorul ventilatorului condensatorului defect

Mergeți la partea din spate a unității și uitați-vă la ventilator. Acesta ar trebui să se învârtă bine atâta timp cât frigiderul-congelator funcționează. Dacă paletele nu se învârt, există o problemă, așa că verificați-l.

Înainte de a verifica ventilatorul, scoateți din priză frigiderul-congelator. Apoi, inspectați paletele pentru a vedea dacă există semne de uzură. De asemenea, verificați dacă există resturi care împiedică paletele să se rotească liber.

Dacă arată bine, încercați să le întoarceți cu mâna. Iar dacă există vreun semn de rigiditate, este posibil ca motorul să fie defect.

Curățați bine lamele și îndepărtați murdăria și resturile. Acest lucru este necesar mai ales dacă aveți animale de companie păroase care pierd părul.

După aceea, scoateți motorul și testați continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți motorul.

Atunci când motorul unui ventilator de condensator cedează, compresorul tinde să se supraîncălzească. Acest lucru se datorează faptului că ventilatorul este responsabil pentru răcirea compresorului și a serpentinelor, astfel încât acestea să nu se supraîncălzească. Iar atunci când compresorul se supraîncălzește în mod regulat, acesta va înceta să mai funcționeze în cele din urmă.

4. Alimentarea insuficientă cu energie electrică

Deși această problemă afectează întregul frigider-congelator și nu doar compresorul, merită să verificați alimentarea cu tensiune.

Există câteva lucruri care pot afecta oferta. Începeți prin a inspecta cablul de alimentare. Orice deteriorare sau uzură va afecta modul în care livrează energie electrică către unitate. Așadar, dacă observați că este deteriorat în vreun fel, înlocuiți-l.

În continuare, verificați priza de perete. Dacă cablul de alimentare funcționează bine, este posibil ca priza să fie defectă. Conectați un alt aparat electric la aceasta și vedeți dacă se aprinde. Acest lucru vă va spune dacă alimentarea este sau nu suficientă pentru frigiderul-congelator.

Cu toate acestea, dacă priza este în regulă, atunci este timpul să verificați siguranțele sau întrerupătorul de circuit al unității. Este posibil ca ceva să se fi ars acolo și să trebuiască înlocuit.

5. Compresor deteriorat

Defecțiunea poate proveni de la compresorul însuși. Este posibil ca acesta să nu mai funcționeze pentru că s-a ars sau s-a defectat.

Pentru a determina acest lucru, testați înfășurările sale pentru a verifica rezistența. Rezultatele vă vor spune dacă aveți sau nu nevoie de un compresor nou.

Este posibil ca o supratensiune recentă sau o pană de curent să fi afectat compresorul. O altă cauză posibilă a unui compresor defect este vârsta. Dacă frigiderul-congelator este vechi, este posibil ca compresorul să fie uzat.

Compresor congelator Indesit Frigider congelator fierbinte – Quick Fix

Un ventilator de condensator inoperant și bobinele de condensator murdare sunt principalele motive pentru care un compresor funcționează la cald. Un alt motiv posibil este un releu de pornire defect.

1. Ventilator

Ventilatorul ar trebui să sufle aer peste compresor pentru a-l împiedica să se supraîncălzească. În mod normal, un compresor este cald sau fierbinte în timpul funcționării. Cu toate acestea, dacă ventilatorul cedează sau devine inoperant, compresorul va continua să funcționeze, dar va începe să se supraîncălzească.

Înlocuiți ventilatorul sau motorul acestuia dacă observați că nu mai funcționează.

2. Bobine

Serpentinele sunt responsabile pentru disiparea căldurii din gazul care răcește frigiderul congelator. Căldura nu va putea fi transferată în unitate și nu va compromite temperatura rece a acesteia.

Dar dacă bobinele sunt foarte murdare, nu pot disipa căldura. În consecință, unitatea începe să se încălzească și compresorul începe să funcționeze non-stop în încercarea de a reduce temperatura în creștere. Funcționarea constantă îl face să se încălzească.

Curățați serpentinele condensatorului dacă le inspectați și observați că sunt semnificativ murdare.

3. Releu de pornire

Releul de pornire alimentează compresorul pentru a-l pune în funcțiune. Dar dacă acesta devine defect, compresorul va continua să încerce să funcționeze fără succes. Efortul compresorului de a porni și de a funcționa îl încălzește și îl face să scoată un sunet de clic.

Înlocuiți releul dacă acesta zornăie când este scuturat, miroase a ars sau nu are continuitate când îl testați cu un multimetru.

Funcționarea constantă a compresorului îl încălzește. Aflați de ce funcționează constant și remediați problema.

Câteva motive posibile pentru acest lucru sunt:

  • Etanșare slabă sau ruptă a ușii
  • Deschiderea frecventă a ușilor
  • Locația și temperatura camerei greșite

Acești factori determină creșterea temperaturii interne a frigiderului-congelator. Iar când se întâmplă acest lucru, compresorul tinde să înceapă să funcționeze constant, ajungând în cele din urmă să se supraîncălzească din cauza întregii munci.

Recapitulare

Dacă un compresor de frigider-congelator Indesit nu funcționează, verificați releul de pornire, bobinele condensatorului, ventilatorul condensatorului, sursa de alimentare și compresorul în sine.

Iar dacă compresorul este fierbinte, curățați bobinele și reparați ventilatorul de lângă el. În plus, verificați etanșarea ușii, temperatura camerei, locația și cât de des deschideți ușa unității.

Cu toate acestea, dacă niciuna dintre măsurile de mai sus nu funcționează pentru compresorul dvs., contactați Indesit cât mai curând posibil pentru a raporta problema. Alternativ, apelați la oricare dintre tehnicienii noștri. Contactați-i imediat.

Ghiduri pentru diferite marci: