Aveți probleme cu compresorul frigiderului dumneavoastră congelator Beko? Aflați cum să remediați aceste probleme din acest articol.
Unde se află compresorul pe un frigider congelator Beko?
Compresorul unui frigider-congelator Beko se află în partea din spate a unității. Urmați pașii de mai jos pentru a găsi compresorul la un frigider congelator Beko:
Primul pas
Deconectați aparatul de la sursa de alimentare.
Pasul doi
Trageți unitatea departe de perete pentru a crea o suprafață de lucru suficientă.
Pasul trei
Deșurubați panoul de acces inferior din spatele frigiderului congelator. Veți găsi compresorul în spatele panoului de acces. Este componenta neagră asemănătoare unui vas care se așează sub tava de picurare.
Probleme cu compresorul frigiderului-congelator Beko American – Soluții
Iată câteva dintre problemele comune ale compresorului frigiderului congelator Beko și soluțiile acestora:
1. Compresorul funcționează prea mult timp
Pentru a preveni funcționarea prea lungă a compresorului, deschideți mai rar frigiderul-congelator și mențineți temperatura internă ideală.
Compresorul tinde să lucreze mai mult pentru a stabiliza temperatura frigiderului-congelator atunci când ușa este mereu deschisă. Iar atunci când mediul ambiant nu este ideal, compresorul funcționează mai mult timp.
Prin urmare, păstrați aparatul într-o cameră răcoroasă atunci când vremea este caldă. După cum știți deja, un mediu cald face ca compresorul să funcționeze mai mult timp.
În plus, pentru a împiedica compresorul să lucreze mai mult, lăsați un spațiu între perete și frigiderul congelator. Acesta va permite aerului să circule bine în jurul acestuia.
2. Compresor prea zgomotos
Deși este normal ca compresorul să scoată un bâzâit, dacă acesta devine prea puternic, nu-l neglijați. Programați o reparație de service, deoarece compresorul poate înceta în curând să mai funcționeze.
În plus, dacă se aude un clic, este posibil ca problema să fie la releul de pornire. Detașați-l de compresor și scuturați-l ușor. Dacă zdrăngănește, este probabil ca releul de pornire să fie defect. Înlocuiți piesa cât mai curând posibil.
3. Supraîncălzirea compresorului
Dacă compresorul se supraîncălzește, verificați dacă termostatul de control al temperaturii sau ventilatorul condensatorului sunt defecte. Atunci când oricare dintre aceste două componente funcționează defectuos, compresorul se va supraîncălzi. Schimbați-le dacă ele sunt problema.
În plus, verificați temperatura internă a frigiderului-congelator și nivelul de refrigerant din sistemul etanș.
Dacă temperatura internă este mai mare decât cea recomandată de producător, compresorul se va supraîncălzi. În mod similar, dacă sistemul etanș are un nivel scăzut de agent frigorific, compresorul se va supraîncălzi.
Așadar, setați temperatura la gradul potrivit; 0⁰F pentru compartimentul de congelare și 37⁰F pentru secțiunea de frigider. Cu toate acestea, dacă refrigerantul scăzut este motivul pentru care compresorul se supraîncălzește, lăsați un tehnician de service să efectueze reparația.
4. Compresorul nu funcționează
Atunci când compresorul nu mai funcționează, cel mai probabil cauza o reprezintă unele componente defecte. Verificați dacă releul de pornire, condensatorul de pornire, termistorul, ventilatorul condensatorului sau termostatul de control al temperaturii sunt defecte.
Dacă unul dintre ele este defect, cumpărați o piesă de schimb și schimbați-o.
În plus, atunci când compresorul este vechi, este posibil ca acesta să nu mai funcționeze. De asemenea, atunci când placa de control dezvoltă o defecțiune, compresorul poate înceta să mai funcționeze. Cu toate acestea, placa de control este rareori cauza acestei probleme.
Dacă niciuna dintre acestea nu reprezintă problema cu compresorul frigiderului congelator Beko American, contactați Beko pentru asistență suplimentară.
Compresorul compresorului frigiderului congelator Beko face clic – Soluție rapidă
Dacă compresorul frigiderului dvs. congelator Beko face clic, iată câteva remedii rapide:
1. Curățați serpentinele condensatorului
Folosiți o perie de curățare a condensatorului pentru a șterge praful de pe bobinele condensatorului. Serpentinele condensatorului se află fie sub sau în spatele aparatului.
Dacă serpentinele condensatorului sunt murdare, se produce o supraîncărcare a compresorului. În consecință, compresorul va încerca să se oprească, de unde și sunetul de clic pe care îl auziți.
2. Înlocuiți releul de pornire defect
Pentru a schimba releul de pornire, deconectați aparatul de la priză și îndepărtați-l de perete.
Acum, deșurubați panoul de acces din spate din partea de jos a frigiderului congelator și localizați releul de pornire. Releul de pornire este montat pe compresor. Seamănă cu un cartuș de cerneală neagră. Schimbați-l cu piesa de schimb.
Cu toate acestea, înainte de a schimba releul de pornire, confirmați dacă acesta este defect. Pentru a determina acest lucru, scuturați-l pentru a vedea dacă va zornăi. Un sunet de zornăit arată că releul de pornire are o defecțiune.
Funcția releului de pornire este de a porni compresorul atunci când este necesar. Deci, odată ce nu funcționează, acesta face ca compresorul să pornească și să se oprească.
3. Verificați ventilatorul condensatorului
Ventilatorul condensatorului se află lângă compresor. Folosiți mâna pentru a roti paletele ventilatorului pentru a vedea dacă acestea se rotesc liber. Dacă nu o fac, vedeți dacă ceva le împiedică sau împiedică arborele motorului. Îndepărtați un astfel de lucru, dacă există.
Uneori, problema poate fi cauzată exclusiv de motorul ventilatorului. Dacă paletele ventilatorului se rotesc liber, este posibil ca motorul ventilatorului să fie motivul pentru care ventilatorul condensatorului nu funcționează. Deci, în acest caz, cel mai bine este să înlocuiți motorul.
Rețineți că, dacă ventilatorul condensatorului este defect, compresorul se va supraîncălzi. Ca urmare, veți observa că acesta va porni și se va opri intermitent pentru a se răci.
Compresorul frigiderului congelator Beko pornește apoi se oprește – Rezolvat
Frigiderul dvs. congelator Beko pornește, apoi se oprește? Iată de ce:
1. Problemă cu cablul de alimentare
Verificați dacă cablul de alimentare este deteriorat – uzură sau arsuri. Este posibil ca acesta să nu trimită suficientă tensiune de la priza de alimentare la aparat. Ca urmare, compresorul va porni și se va declanșa.
Dacă observați un defect al cablului de alimentare, schimbați-l. Este o reparație necostisitoare.
2. Bobine de condensator murdare
Dacă bobinele condensatorului sunt murdare, compresorul se va încălzi. În consecință, compresorul se va opri din când în când pentru a se răci.
Verificați bobinele condensatorului și curățați-le dacă sunt murdare. Utilizați o perie de curățare a condensatorului pentru o curățare eficientă. De asemenea, este recomandabil să curățați bobinele condensatorului de cel puțin două ori pe an.
3. Acumularea de gheață pe serpentinele evaporatorului
Formarea de gheață pe serpentinele evaporatorului afectează funcționarea eficientă a compresorului. Așadar, verificați dacă există îngheț pe serpentinele evaporatorului, în spatele peretelui din spate al compartimentului congelatorului.
Dacă există îngheț pe serpentine, dezghețați-le manual. Scoateți aparatul din priză și lăsați ușa deschisă timp de aproximativ 24 de ore. Nu uitați să depozitați alimentele într-o ladă frigorifică pentru a le împiedica să se strice. De asemenea, puneți un prosop uscat la baza frigiderului congelator pentru a prinde apa care se scurge.
Cu toate acestea, rețineți că gheața de pe serpentine indică faptul că ceva este în neregulă cu sistemul de dezghețare. Depanați sistemul și remediați defecțiunea.
4. Releu de pornire defect
Un releu de pornire cu zornăit este defect. Alternativ, puteți utiliza un multimetru pentru a testa continuitatea. Dacă releul de pornire nu are continuitate, acesta este deteriorat.
Înlocuirea releului de pornire este o reparație ieftină și ușoară. Detașați-l de compresor și înlocuiți-l.
Releul de pornire declanșează acțiunea compresorului. Prin urmare, atunci când releul de pornire funcționează defectuos, acesta va continua să încerce să pornească compresorul fără succes.
De asemenea, nu uitați că o pană de curent este cauza obișnuită a unui releu de pornire defect. Așadar, aveți grijă la acest aspect ori de câte ori apare o pană de curent.
5. Declanșarea dispozitivului de suprasarcină
Dispozitivul de suprasarcină a compresorului măsoară curentul pe care îl consumă compresorul și se oprește dacă curentul este prea mare.
Dispozitivul de suprasarcină începe să se declanșeze odată ce detectează o defecțiune a compresorului. Lăsați un tehnician de service să constate problema cu compresorul și să o remedieze.
Compresorul frigiderului congelator Beko fierbinte – Ce trebuie să faceți
Compresorul frigiderului congelator Beko este fierbinte? Faceți următoarele pentru a-l repara:
1. Verificați temperatura internă
Asigurați-vă că temperatura internă a frigiderului-congelator se încadrează în limitele stabilite. Temperatura corectă pentru compartimentul frigiderului este de 37 grade Fahrenheit, în timp ce pentru congelator este de 0 grade Fahrenheit.
Atunci când temperatura internă a frigiderului-congelator este caldă, compresorul va lucra mai mult pentru a stabiliza temperatura. În consecință, compresorul se va încălzi.
2. Verificați termostatul de control al temperaturii
Verificați termostatul de control al temperaturii pentru a cunoaște starea de funcționare a acestuia. Folosiți un multimetru pentru a testa continuitatea acestuia în timp ce schimbați temperatura de la cea mai mică la cea mai mare.
În timpul testului, dacă nu există continuitate la diferite setări de temperatură, înseamnă că termostatul este defect. Trebuie să îl înlocuiți.
Sarcina termostatului este de a monitoriza temperatura internă a frigiderului-congelator. Apoi, acesta semnalează compresorului când trebuie să pornească.
Așadar, odată ce termostatul de temperatură începe să funcționeze defectuos, este probabil ca acesta să determine compresorul să funcționeze continuu. Ca urmare, compresorul va începe să se încălzească.
3. Verificați ventilatorul condensatorului
Ventilatorul condensatorului se află lângă compresor pentru a-l răci atunci când acesta se supraîncălzește. Verificați lamelele ventilatorului și asigurați-vă că nimic nu le încurcă. Apoi, folosiți un multimetru pentru a testa motorul ventilatorului pentru continuitate.
Un ventilator de condensator defect nu își va îndeplini eficient funcția, ceea ce va duce la supraîncălzirea compresorului. Așadar, dacă sunteți sigur că ventilatorul este motivul pentru care compresorul se încălzește mai tare, schimbați-l.
4. Verificați locația
Asigurați-vă că nu amplasați aparatul în apropierea luminii solare directe. Aceasta va face ca compartimentul să se încălzească ușor, făcând astfel compresorul să lucreze mai mult pentru a stabiliza temperatura. În consecință, compresorul va începe să se supraîncălzească. Același lucru este valabil pentru toate sursele de căldură.
5. Verificarea agentului frigorific
Din păcate, aceasta nu este o reparație pentru un tehnician de service necalificat. Dacă sunteți sigur că niciunul dintre motivele de mai sus nu reprezintă motivul supraîncălzirii compresorului, solicitați unui reparator să verifice lichidul de răcire.
Reparația poate necesita etanșarea locului de scurgere și umplerea agentului frigorific. Cu toate acestea, dacă scurgerea se datorează coroziunii, este posibil să fie necesară schimbarea întregii conducte.
Agentul frigorific este gazul care circulă în interiorul serpentinelor condensatorului. Compresorul îl comprimă pentru a asigura un efect de răcire în interiorul unității. Prin urmare, dacă lipsește refrigerantul, compresorul va lucra mai mult pentru a compensa lipsa acestuia și, în cele din urmă, se va supraîncălzi.
În plus, în cazul în care compresorul este vechi, supraîncălzirea poate fi un semn că acesta va ceda în curând. Dacă acesta este cazul, un tehnician de service este cel mai potrivit și pentru reparație.
Zgomotul compresorului frigiderului Beko – Rezolvat
Iată câteva dintre zgomotele pe care le face compresorul frigiderului Beko:
1. Sunet de zumzet
Sunetul de zumzet al compresorului arată că acesta funcționează așa cum trebuie. Cu toate acestea, atunci când sunetul funcționează pentru o perioadă de timp îndelungată, trebuie să îl depanați pentru a afla cauza și a o remedia.
Verifică astea:
- Verificați temperatura internă a frigiderului și asigurați-vă că se află în interval.
- Asigurați-vă că nu deschideți frigiderul prea des.
- Schimbați o garnitură care prezintă scurgeri.
- Asigurați circulația corectă a aerului în interiorul frigiderului prin curățarea gurilor de aerisire.
Dacă faceți aceste lucruri, compresorul nu va funcționa mai mult timp pentru a stabiliza temperatura.
2. Sunet de clic
De cele mai multe ori, un clic de la compresor arată că releul de pornire este defect. Alteori, ar putea fi rezultatul unor bobine de condensator murdare sau al unui motor de ventilator defect.
În orice caz, efectuați reparațiile necesare. Curățați serpentinele condensatorului și schimbați un releu de pornire sau un motor de ventilator defect pentru a evita deteriorarea iremediabilă a aparatului dumneavoastră.
Compresorul frigiderului congelator Beko nu funcționează – Ce trebuie făcut
Dacă ți se pare că compresorul frigiderului congelator Beko nu funcționează, iată care sunt piesele pe care trebuie să le verifici:
1. Ventilatorul condensatorului
Verificați ventilatorul condensatorului pentru a determina dacă este încă în stare bună de funcționare. Rotiți paletele ventilatorului cu mâna pentru a vedea dacă se mișcă liber. Apoi, utilizați un multimetru pentru a testa motorul ventilatorului pentru continuitate.
Dacă paletele ventilatorului nu se mișcă liber sau dacă motorul ventilatorului nu are continuitate, schimbați ventilatorul condensatorului. Acesta ar putea fi motivul pentru care compresorul frigiderului dvs. congelator nu funcționează.
Ventilatorul condensatorului răcește compresorul pentru a-l împiedica să se supraîncălzească. Astfel, atunci când se defectează, compresorul se va supraîncălzi și, în cele din urmă, va înceta să mai funcționeze.
2. Serpentinele condensatorului
Verificați dacă bobinele condensatorului sunt murdare și, dacă sunt murdare, folosiți o perie de curățare a bobinelor pentru a le curăța. Alternativ, puteți folosi un aspirator cu o perie moale pentru curățare. Iar dacă murdăria este lipicioasă, folosiți o cârpă umedă cu săpun pentru o curățare eficientă.
Funcția serpentinelor condensatorului este de a disipa căldura din agentul frigorific care trece prin ele. Dar atunci când sunt murdare, nu pot face această treabă în mod eficient, ceea ce face ca compresorul să lucreze mai mult. În timp, compresorul va începe să se supraîncălzească și apoi va înceta să mai funcționeze cu totul.
Curățați serpentinele condensatorului în mod regulat, conform recomandărilor.
3. Releu de pornire
Pentru a determina dacă releul de pornire este defect, detașați-l de compresor și scuturați-l ușor. Dacă releul de pornire scoate un sunet de zornăit, înseamnă că este defect. Alternativ, utilizați un multimetru pentru a-l testa.
Releul de pornire funcționează împreună cu înfășurarea de pornire pentru a porni compresorul. Astfel, atunci când această piesă se defectează, cel mai probabil compresorul nu va mai funcționa. Pentru ca compresorul frigiderului-congelator să funcționeze din nou, trebuie să schimbați releul de pornire dacă acesta este defect.
4. Condensator de pornire
Folosiți un multimetru pentru a testa condensatorul de pornire și înlocuiți-l dacă nu are nicio citire. Condensatorul de pornire alimentează compresorul cu energie pentru a porni. Așadar, fără un condensator de pornire funcțional, compresorul nu poate funcționa.
Prin urmare, schimbați un condensator care este defect.
5. Termostat de control al temperaturii
Pentru a verifica dacă termostatul de control al temperaturii funcționează, deplasați cadranul de la cea mai mică la cea mai mare setare. Veți auzi un clic audibil pentru a confirma că termostatul este bun.
În caz contrar, utilizați un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă termostatul nu are continuitate, acest lucru confirmă și mai mult faptul că este defect. Trebuie să îl înlocuiți.
Termostatul este responsabil pentru citirea temperaturii interne a frigiderului-congelator. Apoi, acesta o folosește pentru a trimite tensiune către compresor.
Prin urmare, atunci când termostatul de control al temperaturii funcționează defectuos, compresorul nu va funcționa.
6. Termistor
Ca și în cazul altor componente, utilizați un multimetru pentru a determina dacă termistorul este defect sau nu.
Termistorul monitorizează temperatura aparatului și trimite citirea la placa de control. La rândul său, placa de control va folosi această citire pentru a direcționa cantitatea potrivită de tensiune către compresor. Compresorul va folosi apoi această informație pentru a lucra în funcție de nevoile frigiderului congelator.
Așadar, dacă descoperiți că termistorul este defect, schimbați-l. Acesta ar putea fi motivul pentru care compresorul dvs. nu funcționează.
Un alt motiv pentru care compresorul Beko nu funcționează este că acesta este slab. Și, uneori, pentru că placa de control este deteriorată. Cu toate acestea, acest lucru este rareori cazul. Compresorul poate dezvolta defecțiuni doar dacă este vechi, iar placa de control rareori dezvoltă o defecțiune.
Prin urmare, confirmați că niciuna dintre celelalte piese nu este defectă înainte de a lua în considerare compresorul sau placa de control.
Acești pași se aplică, de asemenea, tuturor compresoarelor congelatoarelor Beko independente care nu funcționează.
Note importante
Asigurați-vă că opriți aparatul înainte de a efectua reparații la acesta pentru a vă proteja de electrocutare. Apoi, confirmați din manualul de utilizare locația diferitelor piese la care trebuie să lucrați.
În plus, contactați centrul de service Beko pentru asistență suplimentară în cazul în care aveți îndoieli. Sau discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri experimentați și calificați.