Compresor de frigider Bosch [Probleme și soluții]

Vă întrebați ce trebuie să faceți în legătură cu un compresor de frigider Bosch cu probleme? Acest articol discută diferite probleme ale compresorului și soluțiile acestora.

Compresorul frigiderului Bosch nu funcționează – Cum se repară

Procedați după cum urmează dacă constatați că un compresor de frigider Bosch nu funcționează:

1. Verificați cablul de alimentare

Un cablu de alimentare deteriorat nu va fi capabil să furnizeze compresorului tensiunea necesară. Iar dacă compresorul nu primește energie, nu va funcționa.

Prin urmare, scoateți cablul din priză și inspectați-l. În cazul în care există deteriorări, înlocuiți cablul. Dar dacă nu există nicio deteriorare, verificați priza.

Conectați un alt aparat la acesta și verificați dacă este alimentat. Dacă acesta se aprinde, înseamnă că priza funcționează bine. Dar dacă nu, înlocuiți priza.

De asemenea, puteți verifica întrerupătorul de circuit care îl alimentează, precum și siguranțele. Dacă a existat o supratensiune sau o pană de curent, aceasta ar putea afecta puterea de ieșire.

2. Verificați serpentinele condensatorului

Curățați bobinele dacă observați că sunt murdare. Dacă sunt murdare, curățați-le temeinic cu ajutorul unui instrument de curățare a condensatorului sau al unui aspirator cu perie atașată.

Asigurați-vă că le curățați la fiecare șase luni, deoarece serpentinele murdare fac ca căldura de la agentul frigorific să se deplaseze în frigider.

Din acest motiv, compresorul tinde să lucreze mai mult pentru a reduce temperatura. În cele din urmă, acesta poate înceta să mai funcționeze de tot din cauza stresului la care este supus.

3. Verificați releul de pornire

Scoateți releul din partea laterală a compresorului și scuturați-l. Este o cutie mică. Dacă zornăie când o scuturați, probabil că este deteriorată. Înlocuiți-l.

Dacă simțiți un miros de arsură, înseamnă că este cu siguranță deteriorat. Înlocuiți-l, deoarece dacă îl lăsați atașat la compresor, acesta ar putea fi deteriorat.

Cu toate acestea, dacă doriți să fiți de două ori mai sigur, plasați sondele unui multimetru la bornele de pornire și de funcționare ale releului. Verificați dacă există continuitate. Dacă nu există continuitate, înlocuiți-l.

Compresorul nu va funcționa dacă releul care ar trebui să îl stimuleze să funcționeze este deteriorat.

4. Verificați ventilatorul condensatorului

Rotiți paletele ventilatorului pentru a vedea dacă se învârt bine. Aceasta este o modalitate sigură de a verifica motorul. Înainte de aceasta, asigurați-vă că nimic nu obstrucționează paletele. Curățați-le pentru a fi siguri.

Dacă lamelele prezintă semne de frecare sau rigiditate, motorul ar putea fi defect. Luați în considerare înlocuirea acestuia. Dar dacă lamelele se rotesc bine, testați motorul cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți ventilatorul.

Acest ventilator are rolul de a răci bobinele condensatorului și compresorul în timp ce funcționează. În acest fel, acestea nu se supraîncălzesc. Așadar, dacă acesta nu funcționează, compresorul se va supraîncălzi și va înceta să mai funcționeze în timp din cauza excesului de căldură.

5. Verificați comenzile de temperatură

Opriți și porniți comenzile și monitorizați compresorul. Dacă acesta începe să funcționeze, înseamnă că oprirea comenzilor a cauzat oprirea funcționării.

Dar dacă compresorul rămâne același, verificați dacă mai sunt încă funcționale. S-ar putea să trebuiască să le schimbați dacă sunt defecte.

6. Verificați termistorul

Verificați continuitatea termistorului. Rezistența acestuia ar trebui să se modifice pe măsură ce se schimbă temperatura frigiderului. Chiar dacă frigiderul nu se răcește, aparatul de măsură ar trebui să înregistreze unele modificări numerice dacă termistorul funcționează.

Cu toate acestea, dacă rezistența termistorului rămâne aceeași, acesta este defect și trebuie înlocuit. În caz contrar, placa de control nu va avea citirile corecte ale temperaturii.

Iar dacă nu are citirile necesare, nu va trimite puterea de care are nevoie compresorul pentru a funcționa. Ca urmare, compresorul nu va funcționa.

7. Verificați compresorul

Nu în fiecare zi se întâmplă ca compresorul unui frigider să cedeze. Cu toate acestea, se defectează în cele din urmă. Așadar, testați-l cu un multimetru pentru a-i verifica rezistența. Faceți acest lucru acolo unde este atașat releul de pornire; trebuie să scoateți mai întâi releul.

În cazul în care rezistența este incorectă, compresorul poate fi deteriorat. Luați în considerare înlocuirea acestuia.

Zgomotul compresorului frigiderului Bosch – Soluție rapidă

Modul în care rezolvați această problemă depinde de zgomot. Un compresor bun ar trebui să emită un zumzet scăzut și constant în timp ce funcționează. Acest lucru este complet normal. Dar ar trebui să vă faceți griji dacă bâzâitul devine un zumzet și devine prea puternic.

Iar dacă compresorul face un zgomot de clic, este posibil ca comenzile congelatorului să îl oprească și să îl pornească. Acest lucru se întâmplă atunci când ciclul de dezghețare se oprește și începe din nou. Cu toate acestea, zgomotul se oprește după câteva secunde.

Cu toate acestea, dacă zgomotul continuă fără să se oprească, este posibil ca releul de pornire să fie defect sau compresorul să fie suprasolicitat. Înlocuiți releul.

Acum, dacă zgomotul sună ca o lovitură sau o vibrație, ar putea însemna că cele 3 arcuri care mențin compresorul stabil sunt slabe și slăbite.

Zdruncinătura sau vibrația reprezintă compresorul care se lovește de părțile laterale ale compartimentului său în timp ce frigiderul se oprește. Este posibil să trebuiască să chemați un tehnician pentru a inspecta arcurile și a le înlocui.

O altă cauză a vibrațiilor este faptul că frigiderul lovește pereții sau suprafețele din jurul său. Aceasta înseamnă că trebuie să creați mai mult spațiu în jurul acestuia pentru a elimina apariția. Mutați aparatul pentru a crea aproximativ 2,5 cm în partea de sus, 2 cm în spate și 2,5 cm pe laterale.

Dar, înainte de toate acestea, asigurați-vă că compresorul este responsabil pentru zgomot. Uneori, ventilatorul condensatorului face zgomot. Și pentru că este atât de aproape de compresor, se presupune că zgomotul este de la compresor.

Compresorul compresorului frigiderului Bosch – Soluții

În continuare sunt prezentate părțile pe care trebuie să le verificați dacă compresorul frigiderului congelator Bosch este fierbinte:

1. Ventilatorul evaporatorului

Întoarceți paletele ventilatorului din spatele panoului din spate al congelatorului. Acestea ar trebui să se rotească bine, dar dacă nu se rotesc, este posibil ca motorul să fie defect.

Cu toate acestea, dacă se întâmplă, testați continuitatea în motor cu un multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul.

De asemenea, puteți dezgheța manual congelatorul dacă există o acumulare de gheață pe ventilator. Apoi, depanați componentele sistemului de dezghețare.

Ventilatorul împrăștie aerul rece în unitate după ce îl trece peste serpentinele de răcire. Acum, dacă acesta nu funcționează, nu va fi aer rece în unitate, ceea ce face ca compresorul să lucreze mai mult. Ca urmare, acesta va funcționa la cald.

2. Serpentinele condensatorului

Curățați bobinele pentru a îndepărta praful și resturile de pe ele. Când faceți acest lucru, serpentinele sunt mai capabile să elibereze mai bine căldura pe care o poartă cu sine agentul frigorific.

În acest fel, căldura nu se transferă în frigiderul-congelator. Dacă căldura se duce în frigider, temperatura internă va crește.

Iar dacă o face, compresorul va prelua frânarea, suprasolicitându-se astfel. În consecință, se încălzește.

3. Agent frigorific

Dacă nivelul de refrigerant este scăzut, unitatea nu se va mai răci. Acest lucru se întâmplă în ciuda efortului depus de compresor pentru a compensa cantitatea scăzută de gaz. Ca urmare, compresorul se încălzește.

Verificați nivelul agentului frigorific cu ajutorul unui tehnician certificat și autorizat. Dacă este cu adevărat scăzut, tehnicianul este cel mai în măsură să îl repare.

Dar, în timp ce se face această reparație, încercați să scoateți alimentele din unitate și să le puneți într-un alt congelator. Dacă nu aveți acces la acesta, folosiți o ladă frigorifică bine izolată și aprovizionată cu pachete de gheață.

4. Termostat

Rotiți termostatul de la mic la mare și așteptați să se audă un clic. Dacă nu se aude niciun clic, testați continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu găsiți continuitate, indiferent de setare, înlocuiți termostatul.

Un termostat defect sau incorect setat afectează funcționalitatea compresorului. Compresorul poate funcționa la cald atunci când termostatul este prea mic sau prea mare. Același lucru este valabil și în cazul în care acesta este defect.

5. Compresor

În cele din urmă, verificați compresorul. Este posibil ca acesta să nu mai funcționeze. Un semn că acesta nu mai este în stare bună de funcționare este faptul că funcționează la cald în timp ce nu-și poate îndeplini datoria.

Cu ajutorul unui multimetru digital, verificați continuitatea compresorului. Faceți acest lucru pe pinii pe care îi găsiți după ce ați detașat releul de pornire. Dacă nu există continuitate sau rezistență, ar putea fi momentul să îl înlocuiți.

Recapitulare

Reparați un compresor de frigider Bosch care a dezvoltat o problemă sau alta. Problemele enumerate în acest articol sunt cele mai frecvente pe care le veți găsi. Așadar, urmând pașii pentru a le rezolva, compresorul și frigiderul vor funcționa din nou.

Cu toate acestea, contactați Bosch pentru a raporta problema și pentru a solicita service în cazul în care toate soluțiile din acest articol eșuează. Ca alternativă, discutați cu tehnicienii noștri folosind căsuța de chat din dreapta dvs. Nu este nevoie de o programare sau de o perioadă de așteptare și nici de un apel intern costisitor.

Ghiduri pentru diferite marci: