Coduri Erori Frigider Whirlpool [Rezolvat]

Căutați cum să rezolvați codurile și mesajele de eroare ale frigiderului Whirlpool? Citiți acest articol pentru a afla cum să faceți acest lucru rapid.

Codurile de eroare ale frigiderului Whirlpool – Cum se repară

Următoarele sunt coduri de eroare comune pe care le veți găsi la un frigider Whirlpool și cum să le remediați:

PO

Acest cod de eroare înseamnă întrerupere de curent. Indicatorul de întrerupere a alimentării cu energie electrică se va aprinde dacă frigiderul nu este alimentat cu energie electrică, iar temperatura din congelator este în creștere. Un semnal sonor va suna de 3 ori, iar „Confirm” va continua să clipească până când apăsați „Measured Fill” (Umplutură măsurată) pentru a confirma întreruperea alimentării. Odată confirmată, codul de eroare ‘PO’ va dispărea de pe afișaj.

E0

Acest cod înseamnă că există o defecțiune la aparatul de gheață. Pentru a o remedia, apelați la centrul de asistență pentru clienți Whirlpool sau la orice alt tehnician calificat. De asemenea, este important să verificați în mod regulat aparatul de gheață al frigiderului dumneavoastră pentru a-l menține în formă maximă.

E1

Acest cod de eroare înseamnă că termistorul sau senzorul de temperatură al frigiderului este defect.

E2

Când vedeți acest cod de eroare, știți că termistorul sau senzorul de temperatură al congelatorului a devenit defect.

E3

Codul de eroare E3 indică faptul că senzorul de dezghețare este defect. Acesta va afecta temperatura din frigider. Verificați țeava de scurgere a frigiderului pentru a vă asigura că nimic nu o blochează. Curățați-o de murdărie și alte resturi. Dacă eroarea continuă, apelați la un agent de reparații pentru ajutor.

E4

Acest cod de eroare înseamnă că senzorul de dezghețare al secțiunii frigider este defect.

E5

Acest cod de eroare înseamnă că senzorul de dezghețare al secțiunii de congelare a devenit defect.

E6

Dacă vedeți acest cod de eroare, înseamnă că placa de afișare și placa de comandă principală au probleme. Acest lucru va afecta modul corect în care funcționează comenzile sau afișajul frigiderului.

E7 și E8

Senzorul pentru temperatura mediului înconjurător este defect dacă se afișează unul dintre aceste coduri de eroare.

E9

Atunci când temperatura din secțiunea congelator a frigiderului devine prea ridicată, va apărea acest cod de eroare. O alarmă va suna pentru a vă alerta. Verificați ușa congelatorului pentru a vă asigura că este bine închisă. Și verificați garnitura ușii pentru a vedea dacă încă mai este bine etanșată. Schimbați-o dacă nu este.

EE

Acest cod de eroare semnifică faptul că circuitul aparatului de gheață din frigider este defect. Veți avea nevoie de serviciile unui tehnician calificat pentru a remedia acest lucru.

6 pe ecranul frigiderului

Dacă apare acest cod de eroare, există o eroare de calculator în frigider. Scoateți frigiderul din priză timp de aproximativ 5 minute și conectați-l din nou. Dacă codul de eroare apare din nou, atunci placa de control principală are o defecțiune. Luați în considerare înlocuirea acesteia.

6 (intermitent) pe afișajul frigiderului

Acest lucru înseamnă că frigiderul este prea cald sau că temperatura crește. Se poate întâmpla atunci când puneți în unitate alimente prea fierbinți sau când ușa este lăsată deschisă prea mult timp.

Închideți bine ușa dacă nu este închisă corespunzător. În plus, scoateți produsul fierbinte din frigider și lăsați-l să se răcească înainte de a-l pune la loc. apoi, lăsați frigiderul să se răcească și codul de eroare va dispărea.

C pe afișajul frigiderului

Acest lucru indică faptul că termistorul din secțiunea frigider este defect. Scoateți unitatea din priză și verificați cablajul. Dacă este slăbit, conectați-l din nou. Dar dacă nu este, luați în considerare înlocuirea termistorului.

C pe afișajul congelatorului

Termistorul secțiunii de congelare este defect. Verificați cablajul de fire după ce ați deconectat unitatea. Reconectați hamul dacă este slăbit. Dar dacă hamul este bine conectat, luați în considerare înlocuirea termistorului.

d pe ecranul frigiderului

Un amortizor de aer blocat va determina apariția acestui cod de eroare. Scoateți frigiderul din priză și verificați dacă clapeta de aer este blocată în vreo poziție. Dacă este, înlocuiți clapeta de aer, deoarece este defectă.

18F pe afișajul congelatorului

Atunci când temperatura congelatorului este prea ridicată, va apărea acest cod. Se numește supratemperatură. Acesta poate fi cauzat de o pană de curent sau atunci când cablul de alimentare al frigiderului nu este conectat corect.

Asigurați-vă că cablul este bine conectat și comutați frigiderul pe o sursă alternativă de alimentare cu energie electrică, dacă aveți una. Odată ce temperatura scade, apăsați butonul de temperatură a congelatorului pentru a reseta afișajul.

CF pe ecranul congelatorului

S-a produs o eroare de comunicare între comanda interfeței utilizatorului și placa de comandă principală. Verificați conexiunile cablajelor de cabluri ale ambelor plăci. Dacă acestea sunt conectate corect, schimbați comanda interfeței utilizatorului. Dar dacă codul de eroare revine după aceasta, problema este reprezentată de comanda principală. Înlocuiți-l.

01

Distribuitorul de apă al frigiderului este defect dacă vedeți acest cod de eroare. Aruncați o privire la conexiunea supapei de umplere cu apă. Dacă este conectată corect, atunci verificați supapa de apă. Dacă nu este nimic în neregulă cu aceasta, luați în considerare înlocuirea plăcii de control principale.

02

Clapeta de aer nu se închide sau nu se deschide așa cum ar trebui dacă vedeți acest cod de eroare. Verificați clapeta pentru a vedea dacă este blocată închisă sau deschisă fără a se mișca. Înlocuiți-l dacă este blocat. Dar dacă clapeta funcționează bine, atunci placa de control principală este defectă. Luați în considerare înlocuirea acesteia.

03 și 04

Verificați dacă ventilatorul condensatorului sau al evaporatorului este defect atunci când vedeți afișat acest cod de eroare. Asigurați-vă că toate conexiunile la motoare funcționează bine. Dacă da, verificați dacă ventilatoarele sunt defecte. Înlocuiți-le dacă nu sunt. Dar dacă acestea funcționează bine, atunci problema ar putea fi de la placa de control principală. Luați în considerare înlocuirea acesteia.

05

Când vedeți acest cod de eroare, verificați senzorii de temperatură și conexiunile pentru a vedea dacă funcționează bine. În special, verificați termostatul de dezghețare al congelatorului, deoarece acesta tinde să se defecteze cu ușurință împreună cu PCB-ul principal.

Dacă acest senzor, împreună cu placa de circuit imprimat și ceilalți senzori, precum și conexiunile sunt în stare de funcționare, atunci problema ar putea proveni de la placa de control principală. Luați în considerare înlocuirea acesteia.

06

Acest cod de eroare indică faptul că senzorul frigiderului nu poate fi detectat sau citit. Testați-l pentru rezistență și înlocuiți-l dacă nu există rezistență sau dacă este la infinit.

07

Încălzitorul de dezgheț nu poate fi detectat sau citit dacă vedeți afișat codul de eroare. Problema ar putea proveni de la placa de comandă principală, de la încălzitorul de dezghețare sau de la conexiunile firelor.

Reconectați orice cablu slăbit și verificați dacă există defecțiuni la cablajul de cabluri. Dacă totul este în regulă, verificați continuitatea încălzitorului de dezghețare cu un multimetru. Dacă nu are continuitate, înlocuiți-l.

Dar dacă încălzitorul are continuitate și conexiunile firelor sunt în regulă, verificați placa de control principală.

08

Verificați placa de comandă principală pentru a vedea dacă există arsuri pe ea. O comandă principală defectă va determina apariția acestui cod de eroare. Contactați un tehnician calificat pentru a o verifica pentru a fi sigur și înlocuiți-o dacă este defectă.

-7

Acest cod de eroare semnifică faptul că există o problemă cu alimentarea electrică. Codul este însoțit, de obicei, de semnalul sonor al unei alarme. Apăsați butonul de resetare a alarmei pentru a șterge codul și a împiedica alarma să mai sune. Apoi, verificați cablul de alimentare și alimentarea electrică a frigiderului. Dacă există o problemă cu alimentarea, utilizați o sursă de alimentare alternativă.

Notă rapidă: Majoritatea codurilor de eroare și a mesajelor de la un frigider Whirlpool vor necesita un tehnician calificat pentru a diagnostica și repara cu precizie. Uneori, scoaterea din priză a frigiderului se va ocupa de cauza unor coduri de eroare, dacă aceasta este minoră.

Cu toate acestea, dacă oricare dintre codurile de eroare reapare după ce ați scos frigiderul din priză și l-a conectat din nou, contactați întotdeauna centrul de service Whirlpool sau un tehnician calificat în domeniul frigiderelor. Acest lucru este valabil mai ales dacă frigiderul este încă nou și garanția este încă activă. Aceștia sunt în cea mai bună poziție pentru a diagnostica defecțiunile și a le remedia corect.

În plus, nu uitați să scoateți frigiderul din priză înainte de a începe orice operațiune de diagnosticare sau de reparare. Făcând acest lucru vă va ajuta să vă protejați de șocuri electrice și să feriți unitatea de orice deteriorare.

Ghiduri Similare: