Ciclurile compresorului frigiderului [Probleme rezolvate]

Este esențial să cunoașteți ciclurile compresorului frigiderului. Dacă frigiderul începe să cicleze incorect, veți identifica acest lucru și veți găsi rapid o soluție.

Cât de des ar trebui să fie ciclul compresorului unui frigider?

Compresorul unui frigider ar trebui să funcționeze de aproximativ patru ori pe zi. Dar este posibil să se cicleze mai des dacă deschideți frecvent ușa frigiderului. Murdăria și alte resturi de pe serpentine pot, de asemenea, să determine compresorul să cicleze mai mult decât este necesar.

Dacă observați că compresorul funcționează de mai multe ori decât acest număr, este esențial să aflați care este cauza pentru care acesta funcționează des. Verificați bobinele condensatorului și curățați-le dacă sunt murdare. Folosiți un aspirator sau o perie de curățare a bobinelor condensatorului.

De asemenea, reduceți frecvența cu care se deschide ușa. Aerul rece iese din frigider și, pe măsură ce aerul cald îl înlocuiește, temperatura internă a unității crește. Astfel, compresorul ciclează mai des decât ar trebui pentru a menține o temperatură rece în interiorul frigiderului.

Compresorul frigiderului se pornește și se oprește – Cum se repară

Dacă compresorul frigiderului pornește și se oprește în mod intermitent, verificați releul de pornire. Un releu de pornire defect nu poate furniza energia necesară pentru ca compresorul să funcționeze fără probleme. Ca urmare, veți auzi compresorul pornind și oprind ciclic prea des.

De asemenea, dacă compresorul consumă mai multă energie decât are nevoie pentru a funcționa, se oprește singur. La scurt timp după aceea, pornește din nou. Dacă supraîncărcarea continuă, compresorul se va opri și va reporni în continuare. Cu timpul, acesta se va uza.

Detașați releul de pornire din locul în care este montat pe compresor. Scuturați-l puțin; dacă auziți un zgomot, releul este defect și trebuie înlocuit. Același lucru este valabil și dacă releul are un miros de arsură.

Dar dacă releul nu prezintă nicio deteriorare, luați un multimetru și verificați dacă există continuitate între bornele de pornire și de funcționare. Înlocuiți releul dacă nu găsiți continuitate.

1. Serpentinele condensatorului

Mutați frigiderul astfel încât să puteți îndepărta panoul de acces de jos și să inspectați bobinele. Dacă există un strat semnificativ de murdărie pe ele, aspirați murdăria sau folosiți o perie de curățare a condensatorului. Asigurați-vă că curățați bine serpentinele și că măturați murdăria de pe podeaua din jurul serpentinelor.

Serpentinele murdare nu pot elibera căldura din agentul frigorific. În timp, căldura se acumulează și provoacă o suprasolicitare a compresorului. Astfel, îl veți găsi pornind și oprindu-se în timp ce încearcă să funcționeze fără probleme. Prin urmare, este important să păstrați serpentinele curate, menținând o rutină de curățare anuală sau de două ori pe an.

2. Termostat

Verificați setarea termostatului pentru a vă asigura că este la punctul corect. Dacă este setat prea jos sau prea sus, compresorul va continua să se oprească și să se pornească pentru a ține pasul cu setarea incorectă. Pentru a remedia problema, reglați termostatul la un punct în care poate răci frigiderul. În acest fel, compresorul poate funcționa normal.

3. Cablu de alimentare

Inspectați cablul de alimentare pentru a vedea dacă există deteriorări fizice. Un cablu uzat sau sfărâmat nu poate furniza cantitatea necesară de tensiune către frigider. Ca urmare, compresorul va funcționa de mai multe ori decât este necesar. Înlocuirea cablului de alimentare este, de obicei, ieftină, așa că cel mai bine este să găsiți rapid un înlocuitor adecvat.

Dacă aceste remedieri nu reușesc să facă compresorul frigiderului să funcționeze fără probleme, este posibil să existe o deteriorare internă. Înlocuirea compresorului este cea mai bună soluție într-un astfel de caz.

Note importante

Angajați un profesionist pentru a verifica compresorul dacă bănuiți că este deteriorat. Dar dacă aveți de gând să efectuați testul singur, asigurați-vă că deconectați frigiderul de la curentul electric și purtați mănuși de protecție. De asemenea, lăsați compresorul aproximativ treizeci de minute să se răcească înainte de a-l atinge; compresorul va fi fierbinte pentru a fi manevrat imediat după ce ați oprit frigiderul.