Brațul mașinii de gheață Samsung – Probleme și remedieri

Un braț al mașinii de gheață Samsung poate dezvolta probleme, mai ales în cazul unei utilizări constante. Dacă sunteți în căutarea modului de remediere a problemelor, acest articol este pentru dvs.

Brațul mașinii de gheață Samsung rămâne în sus – Cum se repară

Dacă brațul unui aparat de gheață Samsung rămâne în sus în poziția oprit și nu coboară, înlocuiți ansamblul aparatului de gheață. Defecțiunea se datorează probabil faptului că există angrenaje rupte în capul aparatului de gheață și nu puteți înlocui angrenajele.

Aceste angrenaje ar fi putut fi rupte din cauza unor bucăți de gheață blocate în degetele ejectorului și care, în timp, au scos din uz angrenajele.

De obicei, Samsung recomandă ca, odată cu înlocuirea aparatului de gheață, să fie înlocuită și placa de control principală a frigiderului. Acest lucru se datorează faptului că placa și aparatul de gheață utilizează semnale de joasă tensiune pentru a lucra împreună la producerea gheții. Deci, dacă mașina de gheață este defectă, ar putea însemna că placa trebuie înlocuită. Dar acest lucru nu este complet necesar.

Puteți verifica, de asemenea, dacă există gheață care ține brațul în sus. Dacă există, topiți gheața oprind aparatul de gheață și lăsând ușa deschisă. Gheața se va topi după un timp. Alternativ, puteți folosi un uscător de păr, dar nu este o metodă recomandată.

Ar trebui ca brațul unui aparat de gheață Samsung să fie sus sau jos?

Poziția brațului de la aparatul de gheață de pe un aparat de gheață Samsung depinde de ceea ce face aparatul de gheață. Dacă aparatul de gheață produce gheață, acesta ar trebui să fie pornit, astfel încât brațul ar trebui să fie în poziția jos.

Iar dacă aparatul de gheață tocmai a terminat de făcut gheață și a aruncat gheața în recipientul de gheață, brațul ar trebui să fie în sus, în poziția oprit.

Acest proces este automat, astfel încât brațul nu trebuie manipulat manual. Asta cu excepția cazului în care există o defecțiune care trebuie reparată.

Prin urmare, dacă trebuie să ridicați sau să coborâți manual brațul, înseamnă că mașina de gheață este defectă și trebuie înlocuită.

Nu uitați să cumpărați o piesă de schimb folosind numărul de model al frigiderului Samsung. În acest fel, veți cumpăra piesa compatibilă cu unitatea.

Notă importantă

Scoateți frigiderul din priză dacă aveți probleme cu brațul aparatului de gheață și trebuie să înlocuiți aparatul de gheață. Nu îl lăsați în funcțiune, deoarece ar putea provoca șocuri electrice sau deteriora unitatea.

Dacă constatați că nu puteți remedia problema cu brațul aparatului de gheață, contactați Samsung pentru asistență. În caz contrar, discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri care vă pot oferi sfaturi de specialitate cu privire la ce trebuie să faceți.