Aplicația WiFi pentru frigidere LG [Probleme și soluții]

Aplicația WiFi pentru frigidere LG, denumită și aplicația SmartThinQ, poate fi descărcată din Google Play sau Apple App Store pentru gestionarea ușoară a tuturor frigiderelor LG compatibile cu WiFi.

Cum se utilizează LG Refrigerator WiFi

Pentru a începe să utilizați WiFi pe un frigider LG, urmați pașii de mai jos:

Pasul 1

Descărcați aplicația SmartThinQ din Google Play Store sau Apple App Store. Atingeți și deschideți aplicația descărcată și conectați-vă prin crearea unui cont WiFi.

Dacă aveți un cont WiFi existent, faceți clic pe opțiunea „REGISTRARE” și selectați „REFRIGERATOR”.

Pasul 2

Următoarele întrebări vor apărea pe ecran, una după alta, la care trebuie să răspundeți fie cu „DA”, fie cu „NU”. Răspunsurile de selectat sunt furnizate mai jos, după fiecare întrebare:

”Are frigiderul un logo Tag On?”’

Răspuns: Nu.

”Are frigiderul un logo SmartThinQ?”

Răspuns: Da.

”Frigiderul este dotat cu un ecran tactil?”

Răspuns: Da.

Pasul 3

În continuare, vi se va cere să alegeți conexiunea WiFi preferată.

Pasul 4

Când faceți alegerea, vi se va cere să introduceți identitatea și parola SmartThinQ. Faceți clic pe „DONE” (FĂCUT) atunci când ați terminat cu acest pas.

Pasul 5

Localizați panoul de afișare din exteriorul ușii din stânga a frigiderului și apăsați pe el. Panoul de afișare se va aprinde și va afișa ecranul principal. Selectați „SETTINGS” (Setări) pe ecran.

Pasul 6

Pe ecran va apărea MENU. Navigați în dreapta sau în stânga până la MENIUL SETĂRI și faceți clic pe WIFI. WIFI vă va oferi opțiuni de internet wireless din care puteți alege și la care vă puteți conecta.

Pasul 7

Selectați și conectați-vă la opțiunea de internet wireless aleasă, asigurându-vă că este aceeași cu cea aleasă în aplicația de telefon. Puteți încerca să navigați pe ea pentru a confirma conectivitatea.

Frigiderul dvs. LG WiFi este gata să fie utilizat.

Dacă acești pași nu reușesc să vă conecteze frigiderul la WiFi, contactați LG pentru asistență suplimentară.

Ce face LG Refrigerator WiFi?

Atunci când un frigider LG cu WiFi este conectat la internet prin intermediul aplicației SmartThinQ, utilizările sunt numeroase, iar noi am enumerat câteva dintre ele mai jos:

1. Monitorizarea energiei

Această funcție vă ajută să monitorizați și să reglați consumul de energie al frigiderului. De asemenea, arată numărul de ori când ușile frigiderului sunt deschise și chiar vă notifică atunci când ușile nu sunt închise corespunzător.

2. Setări

Cu SmartThinQ, setările frigiderului pot fi efectuate de la distanță, permițându-vă, de asemenea, să vă bucurați de mai multe opțiuni oferite de producător.

Modul de economisire inteligentă este o setare care conservă în mod eficient consumul de energie al frigiderului dumneavoastră. Când se află în acest mod, în funcție de semnalul de răspuns la cerere (DR) (de obicei primit de la compania de furnizare a energiei electrice publice), este activată funcția Smart Grid.

Pentru a vă bucura de modul Smart Grid, documentați-vă frigiderul cu compania publică de furnizare a energiei electrice din zona dumneavoastră. Atunci când frigiderul dvs. primește semnale DR de la rețeaua publică de alimentare cu energie electrică, acesta declanșează LED-ul GRID, care începe să controleze consumul de energie.

În acest mod, unele dintre componentele frigiderului care consumă multă energie devin temporar inactive pentru a economisi energie electrică în perioadele de vârf și devin active în perioadele de vârf.

Rețineți că acest mod se dezactivează automat atunci când frigiderul este deschis sau distribuitorul este utilizat înainte de expirarea celor 10 minute prevăzute.

Cu ajutorul telefonului dumneavoastră cu aplicația SmartThinQ, puteți, de asemenea, să determinați de la distanță starea temperaturii frigiderului, a gheaței și a filtrului de aer proaspăt.

3. Diagnosticare inteligentă

Puteți depista problemele din frigider prin intermediul funcției Smart Diagnosis din aplicație, mai degrabă decât să vă bazați pe pașii de depanare.

4. Gestionarea bucătăriei dvs.

Posibilitatea de a controla temperatura frigiderului LG de oriunde, chiar și în timpul deplasării, este uimitoare. De asemenea, vă puteți controla frigiderul cu ajutorul unor simple comenzi vocale.

Cu ajutorul aplicației SmartThinQ, o comandă vocală vă poate arăta interiorul frigiderului în timp ce sunteți în mișcare. Acest lucru ar putea fi destul de util în cursul luării de decizii în timpul cumpărăturilor de alimente.

5. Stil de viață general

Vă puteți îmbunătăți stilul de viață, deoarece vă puteți distra, puteți crea o listă de lucruri de făcut, puteți verifica prognoza meteo, puteți ajusta calendarul de pe panoul de afișare etc., în timp ce vă faceți treburile din bucătărie. Aceasta nu face abstracție de faptul că, cu ajutorul aplicației, puteți schimba și partaja lista (listele) de cumpărături cu un alt abonat.

Frigiderul meu LG Smart este compatibil cu WiFi?

Primul set de frigidere LG Smart a fost lansat în aprilie 2011, iar dacă al tău este mai vechi de atât, înseamnă că nu are capacitatea WiFi.

Frigiderul LG nu se conectează la WiFi

Dacă frigiderul dvs. inteligent LG nu se conectează la WiFi, următoarele motive sunt posibile:

1. Router nefuncțional

Dacă routerul este defect sau oprit, frigiderul dumneavoastră nu poate accesa o conexiune de rețea. Asigurați-vă că routerul este funcțional și bine instalat prin testarea cu celelalte aparate sau dispozitive conectate la acesta.

2. Semnal de rețea slab

Dacă routerul este departe de frigider, acesta va avea dificultăți în a accesa un semnal de rețea puternic și stabil. Pentru a remedia acest lucru, plasați routerul mai aproape de frigider sau utilizați un repetor pentru a întări și stabiliza semnalul de rețea către frigider.

De asemenea, un semnal de rețea slab de la furnizorul de servicii de rețea poate face ca wiFi-ul frigiderului să nu se conecteze. Pentru a rezolva acest lucru, schimbați poziționarea routerului dvs. Dacă acest lucru nu funcționează, este posibil să trebuiască să treceți la o altă rețea.

3. Acces limitat la router

Unele routere au un număr limitat de aparate sau dispozitive care pot fi conectate simultan la ele. Determinați câte dispozitive poate transporta routerul dvs. și puneți frigiderul pe un alt router.

4. Rețea deconectată

Frigiderul dvs. LG Smart nu se va conecta la WiFi dacă rețeaua aleasă nu este listată pe WiFi de pe panoul de afișare. Mergeți la WiFi Settings (Setări WiFi) și asigurați-vă că butonul WiFi de pe panoul de afișare al frigiderului este activat.

Verificați dacă rețeaua aleasă se află în lista WiFi, vizualizând lista. Aici este afișată starea fiecărei rețele conectate.

Dacă rețeaua preferată nu se află pe listă, puteți introduce manual informațiile despre rețea și o puteți conecta la rețeaua WiFi.

Parolă WiFi implicită pentru LG Smart Refrigerator

Parola implicită pentru 0000. De asemenea, vă puteți conecta la LG.com pentru asistență online.

LG Refrigerator WiFi Reset

Dacă doriți să resetați conexiunea WiFi a frigiderului LG, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Asigurați-vă că adresa de e-mail pe care ați folosit-o la crearea contului existent este încă funcțională.

Pasul 2

Accesați browserul dvs. web și introduceți https://thinq.developer.lge.com/login.

Pasul 3

Accesați RESET PASSWORD (Resetare parola de acces) și introduceți adresa de e-mail care a fost utilizată pentru crearea contului existent. Veți primi imediat un e-mail de resetare a parolei de pe acest site.

Pasul 4

Faceți clic pe linkul din e-mailul primit. Acesta vă va duce la pagina de resetare a parolei, unde vă veți reseta parola.

Rețineți că vi se va cere să folosiți o parolă de cel puțin 8 caractere, iar 3 dintre cele 8 caractere trebuie să fie litere minuscule, iar alte 3 trebuie să fie caractere majuscule, nenumerice și numerice.

Cum se dezactivează WiFi-ul din frigiderul LG

Pentru a deconecta conexiunea WiFi a frigiderului LG Smart, mergeți la SMART GRID CONNECT de pe afișaj, apăsați și mențineți apăsat timp de aproximativ 3 secunde, iar WiFi se va opri. Utilizați căutarea WiFi a telefonului dvs. pentru a confirma că WiFi este deconectat.