Aparatul de gheață Samsung nu funcționează [Cum se repară]

Aparatul dumneavoastră de gheață Samsung nu funcționează și vă întrebați ce să faceți? Acest articol detaliază cum să remediezi această problemă rapid și ușor.

Mașina de gheață din frigiderul Samsung nu funcționează – Ce trebuie făcut

Dacă aparatul de gheață din frigiderul Samsung nu funcționează, verificați următoarele:

1. Presiunea apei din dozator

Pentru a verifica presiunea, distribuiți cel puțin ¾ pahar de apă, în aproximativ 10 secunde. Dacă acest lucru se întâmplă, atunci presiunea este corectă. Dar dacă este mai lent sau mai rapid, reglați presiunea. Iar dacă nu o puteți regla singur, găsiți un profesionist care să facă treaba pentru dumneavoastră.

Dacă modelul de frigider Samsung nu este prevăzut cu un dozator, testați presiunea folosind conducta de apă. Deconectați-o din partea din spate a frigiderului, puneți o găleată și prosoape pentru a colecta apa, porniți alimentarea cu apă și distribuiți apă direct din conductă.

Dacă presiunea este scăzută, verificați dacă linia este conectată corect la frigider. Reglați-o dacă este și verificați din nou presiunea.

De asemenea, filtrul de apă din frigider poate cauza scăderea presiunii, ceea ce duce la nefuncționarea mașinii de gheață. Prin urmare, îndepărtați filtrul și testați presiunea. Dacă există o îmbunătățire a presiunii apei, înseamnă că filtrul de apă trebuie schimbat. Înlocuiți-l cât mai curând posibil.

2. Aparat de gheață

Verificați dacă aparatul de gheață este pornit și nu oprit. Multe modele de frigidere Samsung au pictograma Ice Off (Gheață oprită). Această pictogramă se aprinde dacă mașina de gheață este oprită, așa că, dacă vedeți că este aprinsă, porniți din nou mașina de gheață pentru a-i permite să funcționeze. Consultați manualul de utilizare pentru a afla cum să faceți acest lucru.

Dacă totul funcționează bine cu aparatul de gheață, încercați să resetați aparatul de gheață. Majoritatea modelelor de mașini de gheață Samsung au butoane de testare. Așa că găsiți-le pe aparatul dvs. de gheață. Este posibil să fie nevoie să scoateți găleata de gheață înainte de a-l vedea.

Când îl găsiți, apăsați-l și țineți-l apăsat până când se aude o sonerie. Acest lucru poate dura până la 10 secunde. După aceasta, începe testul. Ar putea dura până la 6 minute și, în timpul testului, cuburile de gheață cad în găleata de gheață, iar supapa de apă se angrenează pentru a permite intrarea apei în aparatul de gheață.

Un alt semnal sonor ar trebui să sune atunci când testul este finalizat. Dar dacă nu auziți sunetul sau dacă acesta nu sună la începutul testului, scoateți aparatul din priză sau declanșați întrerupătorul de circuit. După aproximativ 2 minute, conectați-o din nou la priză sau porniți întrerupătorul și încercați din nou.

Dacă soneria tot nu sună sau dacă pe panou este afișat un cod de eroare, contactați centrul de asistență Samsung pentru a solicita service.

3. Temperatura în congelator

Verificați temperatura din congelator pentru a vă asigura că este setată la punctul potrivit. Acest lucru se datorează faptului că, dacă temperatura este mai mare decât ar trebui să fie, aparatul de gheață nu va funcționa pentru a produce gheață. Setați temperatura congelatorului între 0 grade și 5 grade Fahrenheit.

4. Supapă de admisie a apei

Verificați supapa pentru a vedea dacă se deschide suficient pentru a lăsa să treacă apa în mașina de gheață. Dacă nu este așa, înseamnă că este defectă și trebuie înlocuită.

În plus, verificați presiunea apei furnizate la supapa de admisie. Pentru ca aceasta să funcționeze, are nevoie de 20psi, așa că, dacă este mai mică de atât, supapa nu va putea lăsa apa să treacă. Reglați presiunea apei pentru a se adapta la supapă.

Cu toate acestea, dacă presiunea este bună, testați alimentarea cu energie electrică a supapei cu ajutorul unui multimetru. Dacă există suficientă energie, înseamnă că supapa trebuie înlocuită.

Frigiderul Samsung cu generator de gheață nu funcționează – Soluții

Următoarele sunt posibile soluții pentru un frigider Samsung cu aparat de gheață care nu funcționează:

1. Motorul ventilatorului condensatorului

Verificați paletele ventilatorului pentru a vedea dacă există vreo obstrucție. Dacă există murdărie sau resturi, curățați bine lamelele.

După aceasta, încercați să rotiți cu mâna paletele ventilatorului. Dacă acestea nu se rotesc bine, înseamnă că motorul este probabil să fie defect. Înlocuiți-l cât mai curând posibil. Dar dacă paletele se rotesc liber și sunt curate, testați motorul pentru a verifica continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul.

2. Serpentinele condensatorului

Aruncați o privire la bobinele condensatorului și curățați-le dacă sunt murdare. Străduiți-vă să le curățați în mod regulat, cel puțin o dată la 6 luni. Cu o perie cu peri moi, curățați serpentinele și, dacă există grăsime, curățați-le cu apă caldă și săpun blând.

3. Releu de pornire

Testați releul de pornire între bornele de pornire și de funcționare cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate între borne, înlocuiți releul de pornire. În plus, dacă de la acesta iese un miros de arsură sau dacă zornăie atunci când îl scuturați, înlocuiți releul cât mai curând posibil.

4. Motorul ventilatorului evaporatorului

Întoarceți paletele ventilatorului cu mâna pentru a vedea dacă se rotesc bine. Dacă nu o fac, este probabil ca motorul să fie defect și trebuie înlocuit. Iar dacă motorul este mai zgomotos decât este de obicei, înlocuiți-l, deoarece este defect.

În plus, dacă motorul ventilatorului nu funcționează deloc, testați înfășurările acestuia pentru a verifica continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate în înfășurări, înlocuiți-l.

5. Condensator de pornire

Testați condensatorul de pornire cu un multimetru pentru a verifica dacă acesta este defect. Dacă este defect, înlocuiți condensatorul cât mai curând posibil.

6. Termostat de control al temperaturii

Rotiți termostatul de la mic la mare și așteptați să auziți un clic audibil. Declicul vă spune că termostatul funcționează bine. Dacă îl auziți, înseamnă că nu termostatul este problema. Dar dacă nu se aude niciun clic, verificați continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu găsiți continuitate la nici o setare de temperatură, înlocuiți termostatul.

7. Termistor

Cu ajutorul unui multimetru, testați termistorul. În timpul testării, rezistența ar trebui să se modifice pe măsură ce se schimbă temperatura din frigider. Dar dacă nu se schimbă și nu există continuitate, probabil că termistorul este deteriorat. Înlocuiți-l.

8. Panouri

Placa de control al temperaturii sau placa de control principală ar putea fi deteriorată sau ar putea deveni defectă, provocând probleme cu frigiderul și cu aparatul de gheață. Cu toate acestea, acest lucru nu se întâmplă aproape niciodată. Așadar, asigurați-vă că ați verificat toate celelalte părți ale frigiderului înainte de a vă decide pentru oricare dintre plăci.

Dacă nu sunteți sigur despre cum să le diagnosticați corect, cereți unui tehnician de frigidere să se uite la ele pentru a determina dacă sunt deteriorate și să le înlocuiască.

9. Compresor

La fel ca în cazul plăcilor, este foarte rar ca compresorul să fie defect sau deteriorat. Prin urmare, este important să se diagnosticheze corect dacă compresorul este defect înainte de a-l schimba. De multe ori, acesta este diagnosticat greșit.

Contactați Samsung și solicitați service de la oricare dintre agenții săi de service. Ca alternativă, discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri de electrocasnice, care sunt disponibili pentru a oferi sfaturi de specialitate și profesionale, indiferent de problema aparatului.

Mașina de gheață și distribuitorul de apă Samsung nu funcționează – Soluție rapidă

Iată care sunt piesele pe care trebuie să le verificați dacă distribuitorul de apă și producătorul de gheață al frigiderului dvs. Samsung nu funcționează:

1. Comutatoare pentru distribuitor

Testați toate întrerupătoarele distribuitorului cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate la niciunul dintre întrerupătoare, înlocuiți-l cât mai curând posibil. Dacă oricare dintre întrerupătoarele dozatorului este defect, acesta va face ca dozatorul să nu funcționeze.

2. Placa de control a distribuitorului

Verificați toate piesele distribuitorului pentru a determina dacă este defectă vreo parte a acestuia. Dacă există, înlocuiți partea defectă și nu întregul sistem. Cu toate acestea, dacă întregul sistem nu funcționează, este probabil din cauza unei plăci deteriorate. Determinați acest lucru cu ajutorul unui tehnician de frigidere dacă nu puteți face acest lucru singur.

3. Întrerupător de ușă

Testați întrerupătorul de ușă al frigiderului folosind un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate atunci când activați întrerupătorul, înlocuiți întrerupătorul. Acest lucru se datorează faptului că întrerupătorul este responsabil pentru oprirea dozatorului odată ce deschideți ușa unității. Dacă este defect, dozatorul nu va funcționa.

Samsung Ice Maker nu funcționează după resetare – Cum se repară

Dacă aparatul de gheață al frigiderului Samsung nu funcționează după ce l-ați resetat, consultați manualul de utilizare pentru a afla pașii de urmat pentru a-l face să funcționeze din nou. Dacă manualul nu oferă nimic, căutați un tehnician profesionist de frigidere pentru a constata corect problema și a o remedia.

De obicei, cauza problemei este o defecțiune mecanică sau o problemă electronică. Cauza ar putea fi, de asemenea, la fel de simplă ca și faptul că mașina de gheață nu are suficientă apă sau nu are deloc apă.

Samsung Ice Maker nu funcționează după o pană de curent – Ce trebuie să faceți

Verificați dacă vreuna dintre componentele aparatului de gheață este arsă în timpul întreruperii. S-ar putea să fi existat un vârf de tensiune, ceea ce a provocat deteriorarea uneia sau mai multor componente. Înlocuiți o astfel de componentă, dacă există.

Un alt lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați temperatura din congelator pentru a vă asigura că este la punctul potrivit pentru a face gheață. Ajustați-o în consecință dacă nu este, altfel mașina de făcut gheață nu va funcționa.

De asemenea, asigurați-vă că nu există bucăți de gheață blocate în conducta de apă. Va trebui să opriți alimentarea cu apă și să verificați conducta. Folosiți un obiect ascuțit pentru a disloca gheața din conductă, dacă există.