Aparatul de Gheață Samsung Este Prea Rece [Cum se repară]

Aparatul dvs. de gheață Samsung este prea rece? Deși este normal ca mașina de gheață să fie rece, este posibil ca aceasta să fie prea rece. Acest articol vă arată cum să o remediați.

Samsung Ice Maker prea rece – Soluție rapidă

În cele ce urmează sunt câțiva pași de urmat pentru a repara un aparat de gheață Samsung care este prea rece:

1. Opriți aparatul de gheață

Opriți aparatul de gheață ridicând brațul de închidere sau folosind întrerupătorul de alimentare, dacă acesta are unul. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când aparatul de gheață produce gheață, acesta scade automat temperatura congelatorului. Acest lucru se întâmplă indiferent dacă aparatul de gheață se află în frigider sau în congelator, datorită sistemului de răcire conectat.

Când se întâmplă acest lucru, temperatura scăzută atât a unității, cât și a aparatului de gheață face ca aparatul de gheață să fie prea rece. Cu toate acestea, atunci când nu mai produce gheață, temperatura din unitate revine la punctul presetat.

Dar oprirea aparatului de gheață atunci când nu este utilizat va contribui la creșterea temperaturii acestuia. De asemenea, va ajuta la reglarea temperaturii în secțiunile congelator și frigider.

În plus, goliți găleata de gheață ori de câte ori aceasta este plină de gheață. Făcând acest lucru, veți reduce frigul din jurul aparatului de gheață. Iar atunci când găleata este plină, puteți opri aparatul de gheață pentru a nu scădea temperatura atunci când produce mai multă gheață de care nu aveți nevoie.

2. Reglați setarea temperaturii

Verificați dacă nu cumva ați redus din greșeală setarea temperaturii congelatorului. Setarea recomandată ar trebui să fie între 0 grade Fahrenheit și 10 grade Fahrenheit. Orice setare de temperatură mai mică de 0 grade va face ca congelatorul să fie prea rece și, prin asociere, aparatul de gheață.

De asemenea, urmăriți cu atenție setarea pentru a nu scădea mai jos decât ați setat-o și pentru a nu provoca o răcire excesivă a unității.

Indiferent dacă aparatul de gheață se află în congelator sau în frigider, temperatura din congelator îl va afecta. Acest lucru se datorează faptului că ambele secțiuni împart același sistem de răcire.

3. Reglarea temperaturii ambiante

Asigurați-vă că temperatura mediului din jurul frigiderului este mai mare de 50 de grade Celsius.

Dacă unitatea este păstrată într-un mediu cu o temperatură mai mică decât aceasta, se va produce o răcire excesivă. În consecință, acest lucru va afecta aparatul de gheață și îl va face prea rece.

Dacă nu puteți regla temperatura, mutați unitatea într-un mediu mai prietenos. Iar dacă nu puteți muta unitatea, creșteți temperatura din interior pentru a evita răcirea excesivă și eventuala înghețare.

4. Dezactivați blocarea alimentării

În cazul în care ați activat funcția Power Freeze, intenționat sau nu, dezactivați-o. Apăsați butonul Freezer (Congelare) și mențineți-l apăsat timp de aproximativ 3 secunde până când lumina de pe pictogramă se stinge.

Acest lucru se datorează faptului că funcția poate funcționa timp de până la 72 de ore sau 3 zile fără întrerupere. Astfel, chiar dacă congelatorul devine prea rece, acesta nu se va opri. Ca urmare, tot ce se află în congelator, inclusiv aparatul de gheață, va deveni prea rece sau chiar va îngheța.

Dacă aveți un frigider Family Hub, accesați aplicația Fridge Manager pentru a regla funcția Power Freeze și chiar temperatura aparatului.

Dacă nu există o conductă de apă conectată la aparatul de gheață, opriți aparatul de gheață. Procedând astfel, veți evita ca acesta să funcționeze inutil, riscând daune ireparabile și o răcire excesivă.

În plus față de cele de mai sus, există posibilitatea ca sistemul de dezghețare al unității să fi cedat. Pentru a verifica acest lucru, testați fiecare componentă a sistemului de dezghețare, în special temporizatorul și încălzitorul. Înlocuiți-le pe toate cele care sunt defecte, astfel încât aparatul de gheață să nu se răcească prea tare sau chiar să înghețe.

Notă importantă

Un aparat de gheață ar trebui să fie rece din cauza naturii activității pe care o desfășoară. Așadar, dacă credeți că un aparat de gheață Samsung este prea rece, verificați temperatura cu un termometru de frigider.

Dacă toți pașii de mai sus nu reușesc să rezolve problema, contactați Samsung pentru a raporta problema și a solicita service. De asemenea, puteți opta pentru un tehnician independent. Avem unii cu experiență la dispoziție pentru a vă ajuta.

Nu uitați: dacă aveți de gând să efectuați reparații amănunțite, deconectați frigiderul de la priza de perete. Dacă nu puteți ajunge la priză, deconectați întrerupătorul de circuit. Făcând acest lucru, evitați electrocutarea.