Aparat de gheață Samsung face prea multă gheață [Soluție rapidă]

Dacă sunteți în căutarea modului de a rezolva problema unui aparat de gheață Samsung care are prea multă gheață, acest articol discută soluția în detaliu.

Aparat de gheață Samsung face prea multă gheață – Soluții

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le verificați dacă aparatul de gheață din frigiderul Samsung are prea multă gheață:

 1. Compartimentul aparatului de gheață

Sigilați compartimentul sau încăperea în care se află aparatul de gheață cu Epoxi, începând din stânga jos și mergând spre partea din spate a compartimentului. Chiar dacă nu sunteți sigur că compartimentul are o scurgere, făcând acest lucru sigilați orice scurgere sau preveniți orice scurgere viitoare.

O scurgere în cameră sau în compartiment lasă să intre aer cald, ceea ce facilitează înghețarea apei din jurul aparatului de gheață. Dar epoxidul rezolvă problema, atâta timp cât este certificat ca fiind sigur de către FDA.

 1. Garnitura pentru găleata de gheață

În cazul în care garnitura din jurul părții frontale a găleții de gheață este slabă, slăbită și deteriorată, înlocuiți-o imediat. Dacă nu sunteți sigur cum să determinați dacă este deteriorată, încercați să o scoateți din găleata de gheață. Aceasta este de obicei rigidă și tare. Deci, dacă se desprinde ușor, înseamnă că este slabă.

O garnitură slabă facilitează pătrunderea aerului, provocând condens și îngheț în jurul aparatului de gheață.

 1. Motorul ventilatorului

Dezghețați manual unitatea dacă există gheață în jurul motorului ventilatorului aparatului de gheață. Pur și simplu goliți unitatea de toate alimentele, scoateți-o din priză, lăsați ușa deschisă și dați-i timp să se dezghețe. Asigurați-vă că plasați prosoape în jurul unității pentru a prinde apa care se scurge.

Cu toate acestea, verificați componentele sistemului de dezghețare pentru a determina care dintre ele a cedat. Nu ar trebui să se formeze gheață în jurul ventilatorului dacă sistemul funcționează bine. Așadar, dacă acest lucru se întâmplă, înseamnă că ceva nu este în regulă cu sistemul.

În plus, verificați continuitatea motorului ventilatorului, dacă acesta nu este înghețat. Motorul ar fi putut ceda, ceea ce a făcut ca ventilatorul să nu funcționeze și a dus la o acumulare de gheață în jurul aparatului de gheață, deși acest lucru este rar. Înlocuiți motorul sau ventilatorul dacă nu există continuitate.

 1. Clapetă pentru ruta de gheață

Uitați-vă la clapeta neagră care acoperă traseul de gheață, de unde trece gheața până la dozator. Clapeta ar trebui să se sprijine perfect pe carcasă. Dacă nu este așa, verificați dacă vreo bucată de gheață sau alte resturi o țin deschisă. Îndepărtați bucata și închideți clapeta în mod corespunzător.

În plus, turnați apă caldă pe traseu sau pe jgheab pentru a vă asigura că nu există nicio bucată de gheață lipită în jurul clapetei.

Aerul cald poate trece prin cea mai mică deschidere a clapetei și poate intra în aparatul de gheață, provocând înghețarea. Prin urmare, asigurați-vă că clapeta se sprijină întotdeauna la același nivel cu carcasa.

 1. Conducta de aer

Verificați dacă gheața a blocat conducta de aer care se află deasupra serpentinelor evaporatorului. În acest caz, topiți gheața cu o sursă de căldură sigură, cum ar fi un uscător de păr, având grijă să nu supraîncălziți niciun plastic. De asemenea, puteți dezgheța unitatea manual pentru a dezgheța gheața.

 1. Supapa de intrare a apei și conducta de apă

Asigurați-vă că supapa și conducta de apă sunt strânse astfel încât să nu se scurgă apă în jurul aparatului de gheață sau să provoace stropiri. În acest caz, apa din conductă sau supapă va îngheța în jurul aparatului de gheață.

 1. Aparat de gheață

Un aparat de gheață defect sau deteriorat poate provoca formarea de gheață în jurul acestuia. Dacă acesta are fisuri, aerul cald și încărcat de umiditate va intra cu ușurință și va duce la înghețarea apei din jurul său.

Deci, atunci când orice altă soluție eșuează, înlocuiți ansamblul aparatului de gheață, asigurându-vă că ați conectat corect conducta de apă și supapa.

Samsung Ice Maker face prea multă gheață

Dacă aparatul de gheață produce prea multă gheață, verificați următoarele piese și înlocuiți-le pe cele defecte sau deteriorate:

 1. Brațul de nivel al gheții

Verificați brațul de nivel al gheții pentru a vedea dacă este în poziția jos. Dacă este, înseamnă că mașina de gheață este pornită, așa că încercați să mutați brațul în poziția de sus. Dacă brațul nu se mișcă în sus ușor și fără probleme, ci opune o oarecare rezistență, înseamnă că brațul nu funcționează corect. Prin urmare, înlocuiți brațul.

 1. Găleată de gheață

Asigurați-vă că găleata de gheață este introdusă complet și corect dacă aparatul de gheață produce prea multă gheață. Acest lucru este valabil mai ales dacă frigiderul este un model cu montare deasupra.

Dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru instrucțiuni privind introducerea corectă a găleții de gheață.

 1. Paletă de palpare

Aruncați o privire sub aparatul de gheață și veți vedea paleta. Vedeți dacă este înghețată la locul ei. Dacă este, dezghețați-o scoțând-o din priză de la frigider și așteptând puțin timp pentru ca gheața să se topească. Puteți lăsa ușa aparatului deschisă pentru a accelera procesul.

Dar dacă paleta nu este înghețată, atunci ar putea fi o problemă de lubrifiere. Ungerea corectă cu ulei o va rezolva. Dacă nu sunteți sigur că faceți acest lucru corect, apelați la un profesionist care să vă ajute.

Cu toate acestea, dacă paleta pur și simplu nu funcționează și nu are nicio problemă din cele de mai sus, puteți înlocui paleta și să vedeți dacă se rezolvă problema.

Este suficient să demontați șurubul care o ține în poziție, să puneți o nouă paletă în locul celei vechi și să montați din nou șurubul pentru a o fixa.

 1. Supapă de admisie a apei

Dacă gheața de la aparatul de gheață nu mai este la fel de bine formată ca înainte, verificați supapa de apă. Testați solenoidul acesteia cu un multimetru pentru a verifica continuitatea și pentru a vedea dacă primește suficientă energie. Dacă este deteriorat, înlocuiți supapa de admisie a apei.

Dar dacă solenoidul este în stare bună de funcționare, verificați presiunea apei pentru a vă asigura că este de până la 20psi. Măriți presiunea dacă este prea mică; un instalator calificat o poate repara pentru dumneavoastră.

Supapa se deschide timp de câteva secunde pentru a lăsa apa să intre în aparatul de gheață. Dacă presiunea apei este prea mică, este posibil ca supapa să nu se deschidă sau să se închidă corect. Iar dacă nu se închide, aceasta va continua să furnizeze apă în aparatul de gheață, crescând astfel cantitatea de gheață pe care o produce aparatul de gheață.

Dacă toate cele de mai sus nu rezolvă problema aparatului de gheață care produce prea multă gheață, este timpul să resetați aparatul.

Găsiți butonul de testare sau de resetare al aparatului de gheață. În funcție de tipul de frigider pe care îl dețineți, butonul ar putea fi pe partea laterală sau inferioară a mașinii de gheață.

Apăsați butonul și mențineți-l apăsat până când se aude un semnal sonor sau până când motorul aparatului de gheață începe să se tureze. Din nou, acest lucru depinde de tipul de frigider.

Lăsați testul să se desfășoare pe durata sa, care este de obicei de aproximativ 6 minute. Atunci când se aude un al doilea semnal sonor sau când motorul nu se mai strânge, știți că testul s-a încheiat sau că aparatul de gheață funcționează bine.

Testarea sau resetarea aparatului de gheață rezolvă de obicei multe probleme, minore sau majore, cum ar fi faptul că aparatul de gheață produce prea multă gheață.

Congelator Samsung face prea multă gheață – Ce trebuie făcut

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le verificați dacă un congelator Samsung are prea multă gheață:

 1. Sigiliul ușii

Treceți mâna în sus și în jos pe marginea ușii pentru a vedea dacă simțiți aerul rece venind din interiorul congelatorului. Acest lucru vă va spune dacă trebuie să înlocuiți garnitura.

Alternativ, închideți ușa congelatorului pe o bancnotă de un dolar sau pe o bucată de hârtie. Apoi, vedeți dacă puteți scoate bancnota sau hârtia fără să deschideți ușa. Înlocuiți garnitura dacă puteți, deoarece este slabă.

Acesta este probabil cel mai frecvent motiv pentru care există prea multă gheață în congelator. O etanșare slabă lasă să intre aer cald, încărcat cu umiditate. Umiditatea îngheață și, în timp, duce la prea multă gheață în congelator.

 1. Balamale

Dacă ați demontat vreodată ușa congelatorului și ați înlocuit-o, verificați dacă ați aliniat corect balamalele. Dacă nu ați făcut-o, consultați manualul de utilizare al unității pentru a stabili cum să o reparați corect. Balamalele fixate necorespunzător lasă un spațiu pentru ca aerul să pătrundă în congelator și duc la acumularea de gheață.

 1. Serpentinele condensatorului

Curățați serpentinele condensatorului astfel încât să nu rămână praf sau resturi pe ele, cu excepția cazului în care serpentinele se află în interiorul pereților congelatorului. În acest fel, ele vor putea funcționa optim în disiparea căldurii din congelator.

Serpentinele foarte murdare nu pot elimina căldura în mod eficient. Din această cauză, congelatorul va depune un efort suplimentar pentru a-și menține temperatura rece. Rezultatul ar putea fi prea multă gheață în interiorul acestuia.

 1. Locație

Verificați temperatura ambiantă a încăperii în care este păstrat congelatorul. Dacă este prea cald sau prea rece, mutați congelatorul într-o altă încăpere unde temperatura este mai bună.

În plus, asigurați-vă că congelatorul nu se află în calea luminii solare directe sau a oricărei alte surse de căldură. Acesta este un alt motiv pentru care unitatea va depune automat eforturi pentru a rămâne rece. În consecință, va îngheța prea mult.

Cu toate acestea, dacă nu este posibil să mutați congelatorul, găsiți o modalitate de a-l proteja de căldură. În afară de faptul că contribuie la acumularea de gheață, căldura ar putea deteriora unitatea iremediabil.

 1. Poziția

Depărtați puțin congelatorul de peretele din spatele său. Acest lucru are rolul de a face loc pentru ca aerul să treacă prin spatele acestuia și să răcească compresorul.

Compresorul generează căldură care trebuie disipată. Dacă congelatorul este prea aproape de peretele din spatele său, căldura se va acumula în unitate, făcând-o greu de răcit.

Ca urmare, unitatea va lucra suplimentar pentru a reduce temperatura. Această muncă suplimentară face ca congelatorul să devină prea rece până la formarea de gheață.

 1. Sistemul de dezghețare

În cazul în care congelatorul este de tip fără îngheț sau are un sistem de dezghețare automată, testați componentele sistemului. Una sau mai multe dintre ele au cedat, ceea ce a dus la prea multă gheață în congelator.

Pentru a testa încălzitorul de dezghețare, care este cel mai probabil să fi cedat, verificați continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți încălzitorul. Îl veți găsi în jurul serpentinelor evaporatorului.

Pentru termostatul de dezghețare, îndepărtați clema care îl ține în poziție și deconectați firele. Plasați termostatul în apă, atașați-i un multimetru și așteptați citirea unei valori.

Când apa este fierbinte, multimetrul ar trebui să afișeze O.L., iar când apa este rece, ar trebui să afișeze 0,000.

Dacă nu vedeți că acest lucru se întâmplă, termostatul este defect și trebuie înlocuit.

Pentru temporizatorul de dezghețare, rotiți-l în sens invers acelor de ceasornic și așteptați un clic audibil în momentul în care aparatul pornește în ciclul de dezghețare. Așteptați 30 de minute pentru ca ciclul să se desfășoare complet și să se încheie automat. Dacă nu se termină, înseamnă că temporizatorul este defect și trebuie înlocuit.

Temporizatorul este cel care face ca sistemul să intre și să iasă din ciclul de dezghețare. Dacă este stricat, unitatea ar putea rămâne blocată în modul de răcire sau în cel de dezghețare, provocând probleme.

În plus, verificați senzorul de dezghețare și placa de control al dezghețării, deoarece oricare dintre ele sau ambele ar putea fi deteriorate, cauzând acumularea de gheață în congelator.

 1. Scurgere de dezgheț

Deschideți panoul interior din spate al congelatorului pentru a expune scurgerea de dezgheț. Verificați dacă există o foaie de gheață peste el sau dacă sunt resturi blocate în scurgere.

Dacă există gheață, turnați apă caldă încet, dar constant, în canalul de scurgere până când se topește toată gheața și apa curge liber și limpede.

Iar dacă există resturi, curățați-le cu ajutorul unei sârme rigide. După aceea, turnați un amestec de apă și înălbitor în gaură pentru a elimina orice resturi rămase.

De asemenea, puteți opta pentru dezghețarea manuală a congelatorului, deoarece astfel se va topi și gheața care acoperă scurgerea de dezghețare.

Dacă scurgerea de dezghețare este înfundată, fie cu gheață, fie cu resturi, apa din gheața topită nu se va scurge, ci va reveni în congelator, va reîngheța și va forma gheață.

 1. Congelator Conținut

Alimentele fierbinți aduc umiditate în congelator, ceea ce contribuie la formarea de gheață sau de îngheț. Prin urmare, evitați să puneți alimente fierbinți în congelator. Dacă trebuie să depozitați alimentele, lăsați-le să se răcească complet sau să se răcească puțin înainte de a le depozita.

În aceeași ordine de idei, alimentele bogate în apă introduc umiditate suplimentară care îngheață și formează gheață. Acest lucru este valabil mai ales dacă vremea este caldă și alimentele congelate de pe raionul de congelare de la magazin încep să se topească înainte de a ajunge acasă. De aceea, curățați recipientele în care se află alimentele înainte de a le pune în congelator.

În plus, evitați să sprijiniți orice obiect pe pereții din spate sau laterali ai congelatorului. Făcând acest lucru facilitează formarea de gheață sau îngheț din cauza condensului.

 1. Ușa dozatorului

O bucată de gheață ar putea împiedica închiderea completă a ușii sau a clapetei jgheabului distribuitorului de gheață. Acea mică deschidere va lăsa aerul cald să intre în congelator și va cauza formarea gheții. Verificați dacă există gheață blocată pe ușă. Dacă există, îndepărtați-o folosind o spatulă sau o lingură de plastic.

Dacă constatați că niciuna dintre măsurile de mai sus nu funcționează pentru a repara un congelator Samsung cu prea multă gheață, este momentul să contactați Samsung pentru a raporta problema și a solicita service.

Acest lucru este necesar mai ales dacă aparatul este nou și se află încă în garanție activă. Nu anulați garanția încercând să remediați singur problema.

Acest videoclip prezintă practica l pașii pe care trebuie să-i urmați dacă congelatorul dumneavoastră are prea multă gheață sau îngheț…

Recapitulare

Dacă un aparat de gheață Samsung are prea multă gheață sau produce prea multă gheață, este important să găsiți cauza problemei și să o remediați.

Cu toate acestea, rețineți că verificările periodice de întreținere a aparatului de gheață vor scoate la iveală potențialele probleme, astfel încât acestea să poată fi remediate înainte de a provoca daune.

Prin urmare, efectuați din când în când verificări de rutină la producătorul de gheață din frigiderul Samsung. Dacă nu sunteți sigur despre cum să faceți acest lucru, solicitați unui agent certificat de reparații frigidere să efectueze verificările în mod regulat.

De asemenea, este important să știți când trebuie să scoateți frigiderul sau congelatorul din priză în timpul verificărilor și reparațiilor de rutină.

Cu excepția cazului în care reparația sau verificarea necesită energie electrică pentru a fi efectuată, deconectați aparatul de la priza de perete. Dacă nu puteți ajunge la priză, deconectați întrerupătorul de circuit care controlează acea parte a casei. Făcând acest lucru se previne electrocutarea accidentală.

Chiar și în cazul în care alimentarea cu energie electrică este întreruptă, rețineți că unele părți ale aparatului electric pot reține o anumită cantitate de electricitate. Prin urmare, atingeți cu atenție diferitele părți. Dacă este mai sigur să așteptați puțin timp pentru ca energia să se disipeze, faceți acest lucru de dragul siguranței personale.