Apa sub sertarul frigiderului Samsung

Dacă frigiderul tău Samsung are apă sub sertar, acest articol se referă la modul în care poți rezolva problema rapid și ușor.

Frigiderul Samsung care pierde apă sub sertar – Cum se repară

Curățați scurgerea de dezgheț dacă există scurgeri de apă sub sertarul frigiderului dumneavoastră Samsung. Pentru a curăța scurgerea, procurați un bol care conține apă fierbinte și o pâlnie, o seringă sau o pipetă de curcan. Turnați apa fierbinte în tub pentru a topi gheața sau pentru a elimina murdăria și continuați să turnați până când apa curge liber.

Dacă există murdărie și apa caldă nu o elimină pe toată, luați o sârmă rigidă și împingeți-o în gaură. În acest fel, murdăria va fi scoasă, dar veți avea nevoie de apă caldă pentru a o curăța bine după aceea.

O scurgere de dezgheț murdară sau înghețată va face ca apa să se refuleze în frigider și să se adune pe podea, sub sertare sau chiar în interiorul sertarelor. Aceasta este cea mai frecventă cauză pentru care apa se scurge în frigider și se adună pe podea sau sub sertare.

Notă: Puteți cumpăra o clemă și o puteți atașa la evaporator, chiar sub încălzitorul de dezgheț. Ceea ce face clema este să ajute la împiedicarea înfundării cu gheață a scurgerii de dezgheț. Pe măsură ce încălzitorul se încălzește, clema se încălzește și topește gheața din scurgere.

Unele modele au deja această clemă, așa că verificați dacă și al dumneavoastră o are. Dacă are, ar trebui să ajute la dezghețarea gheții. Dar dacă nu, înlocuiți clema cu una funcțională.

Alte posibile motive pentru care apa se scurge sub sertarul frigiderului Samsung sunt:

Filtru de apă defect

Îndepărtați filtrul și verificați dacă capul este deteriorat. Înlocuiți filtrul dacă este deteriorat. De asemenea, verificați dacă este instalat corect. Consultați manualul proprietarului dacă nu sunteți sigur de modul de instalare corectă a filtrului.

În plus, asigurați-vă că schimbați filtrul de apă o dată la 6 luni. Dacă acesta a întârziat pentru o schimbare, poate afecta performanța acestuia și poate duce chiar la o scurgere.

Dacă capul filtrului de apă este deteriorat sau dacă nu este instalat corespunzător, acesta poate provoca scurgeri de apă în frigider și se poate aduna sub sertare. De asemenea, dacă filtrul de apă nu se potrivește exact unui frigider Samsung, acesta nu va funcționa corespunzător.

Linie de apă ruptă

Inspectați conducta de apă din partea din spate a frigiderului dacă aveți modelul cu distribuție de apă și gheață. Dacă este deteriorată, va trebui să instalați o nouă conductă pentru un flux de apă ușor și adecvat în frigider. Solicitați unui tehnician de frigidere să verifice problema și să vă repare noua conductă dacă nu o puteți face singur.

O conductă de apă ruptă ar putea face ca apa să se întoarcă în unitate și să formeze o baltă pe podea, sub sertare.

Panou de scurgere murdar

Verificați recipientul de scurgere de sub frigider pentru a vedea dacă nu cumva murdăria și resturile îl blochează. Acesta este un alt motiv plauzibil pentru care apa se scurge sub sertarele frigiderului dvs. Samsung.

Goliți și curățați bine tigaia dacă este murdară, astfel încât apa care coboară prin scurgerea de dezgheț să poată curge liber și să se evapore.

Un vas de scurgere murdar sau dezordonat nu va putea reține apa de la scurgere. În schimb, aceasta va face ca apa să se întoarcă în gaura de scurgere și, cu timpul, să se adune pe podeaua frigiderului.

Asigurați-vă că verificați din când în când tigaia pentru a o curăța, pentru a evita formarea unei bălți de apă pe podeaua unității.

Informații suplimentare

Uneori, niciuna dintre soluțiile detaliate mai sus nu rezolvă problema scurgerilor de apă de sub sertarele frigiderului Samsung. Dacă ați verificat toate piesele și toate sunt în stare bună de funcționare și totuși apa se scurge pe podeaua aparatului, contactați centrul de asistență Samsung pentru a solicita service.

Alternativ, puteți apela la un agent independent de reparații de frigidere. Așadar, discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri experimentați, care vă pot oferi sfaturi de specialitate pentru a rezolva definitiv problema.

Notă importantă

Această remediere nu necesită ca frigiderul să fie alimentat cu energie electrică. Așadar, dacă doriți să verificați de ce frigiderul Samsung are apă sub sertar, scoateți aparatul din priză. Asta pentru a evita electrocutarea; apa și electricitatea nu se înțeleg bine împreună.

În plus față de cele de mai sus, purtați mănuși de lucru ca un strat suplimentar de protecție. Aceasta este o protecție specială împotriva părților ascuțite sau ascuțite ale frigiderului.