Apa nu vine prin frigiderul Samsung [Cum se repară]

Dacă sunteți în căutarea unui mod de a rezolva problema apei care nu iese prin frigiderul Samsung, nu mai căutați. Ați ajuns la locul potrivit.

Nu iese apă din frigiderul Samsung – Rezolvare rapidă

Verificați oricare dintre următoarele piese dacă constatați că nu iese apă dintr-un frigider Samsung:

  1. Linia de alimentare cu apă

Dacă conducta de alimentare cu apă sau tubul din ușa congelatorului este înghețat, distribuitorul nu va putea distribui apă. Așadar, verificați tubul căutând un punct de conectare în partea superioară sau inferioară a ușii congelatorului.

Când îl găsiți, vedeți dacă îl puteți deconecta. Dacă da, suflați aer prin el. Aerul ar trebui să treacă liber dacă linia nu este înghețată. Deci, dacă aerul nu trece, știți că linia este înghețată.

Scoateți aparatul din priză și lăsați-l să stea scos din priză timp de câteva minute sau până la o oră. Făcând acest lucru, gheața din conductă se va dezgheța.

Apoi, verificați dacă temperatura congelatorului este mai mică de 0 grade Fahrenheit. Dacă este, creșteți setarea de temperatură la 0 grade Fahrenheit, cel puțin. Dar nu o lăsați să depășească 10 grade Fahrenheit.

Dacă este prea frig în interiorul congelatorului, conducta de apă care se află în ușa congelatorului va îngheța. În consecință, distribuitorul de apă nu va putea distribui apă, deoarece nu există un pasaj liber pentru apă.

  1. Conducta de apă oprită

Conducta de apă care trece prin partea din spate a frigiderului pentru a furniza apă la dozator ar putea fi oprită.

Pentru a verifica acest lucru, îndepărtați frigiderul de peretele din spatele său. Găsiți racordul conductei de apă și urmăriți-l până la locul unde se conectează la rețeaua de alimentare cu apă a casei.

În continuare, verificați supapa care îl oprește și vedeți dacă este deschisă. Dacă nu este, rotiți-o pentru a o deschide și încercați din nou distribuitorul.

  1. Aer în conductă

Cu toate acestea, dacă supapa este deschisă, există, de asemenea, posibilitatea ca în conducta de apă să existe aer. Deci, dacă linia din ușa congelatorului nu este înghețată și linia din spatele frigiderului este deschisă și totuși frigiderul Samsung nu distribuie apă, atunci eliminați aerul din linie.

Apăsați maneta distribuitorului și țineți-o apăsată timp de aproximativ 2 minute. Acest lucru va spăla sistemul și va elimina aerul din conductă, dacă există.

  1. Supapă de intrare a apei

Este posibil ca pur și simplu să nu existe apă pe care dozatorul să o distribuie. Iar acest lucru se poate datora faptului că supapa de admisie nu funcționează corect.

Pentru a determina acest lucru, verificați presiunea apei de la alimentarea locuinței. Ar trebui să fie de cel puțin 20psi, altfel supapa nu se va putea deschide pentru a furniza apă. Dacă presiunea nu este la nivelul recomandat, solicitați unui instalator să vină, să inspecteze problema și să o rezolve definitiv.

Cu toate acestea, dacă presiunea este suficientă, testați supapa cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica dacă este alimentată. Dacă există energie electrică și totuși supapa nu se deschide suficient pentru a permite trecerea apei, înlocuiți-o.

  1. Filtru de apă

Verificați filtrul de apă pentru a vedea dacă instalarea sa este corectă. Manualul de utilizare vă va oferi instrucțiuni despre cum să instalați corect filtrul de apă pentru modelul de frigider Samsung pe care îl aveți. Dacă nu îl instalați corect, dozatorul de apă nu va funcționa. Așadar, nu va ieși apă din frigider.

Asigurați-vă că filtrul a fost înlocuit în ultimele 6 luni și că filtrul de apă ales este compatibil cu un frigider Samsung.

Dacă instalarea este corectă, inspectați filtrul pentru a vedea dacă există vreo deteriorare a capului. Înlocuiți filtrul dacă există.

  1. Comutator de ușă

Cu un multimetru, testați comutatorul de ușă al unității pentru a vedea dacă există continuitate. Dacă nu există continuitate, înlocuiți comutatorul de ușă.

Iată două lucruri pe care le face întrerupătorul de ușă al congelatorului: aprinde lumina congelatorului atunci când deschideți ușa și oprește distribuitorul de apă și gheață.

Dacă întrerupătorul funcționează defectuos, aceste două lucruri nu vor funcționa corect. Ceea ce înseamnă că distribuitorul de apă nu va putea distribui apă. Acest lucru se datorează faptului că atunci când ușa congelatorului se închide, comutatorul ar trebui să se apese suficient pentru a porni din nou distribuitorul de apă și gheață.

Deci, dacă este apăsat, dar distribuitorul nu funcționează, înlocuiți-l. Dar dacă nu este apăsat corect, este posibil să trebuiască să improvizați o modalitate de a-l apăsa corect pentru ca distribuitorul să pornească și să elibereze apa din frigider.

Sfat: Puteți adăuga o protecție din silicon pentru ușa dulapului la blocul responsabil pentru apăsarea comutatorului dacă problema este că acesta nu apasă suficient.

  1. Întrerupătorul distribuitorului

Verificați întrerupătoarele distribuitorului pentru a vedea dacă vreunul dintre ele este defect. Cu ajutorul unui multimetru, testați-le pentru continuitate. Înlocuiți-l pe cel care nu are continuitate.

  1. Rezervor de apă

Verificați rezervorul de apă pentru a vedea dacă există apă în el. Dacă nu există apă în el sau dacă nu știți unde se află rezervorul de apă, contactați centrul de service Samsung pentru a raporta problema.

Cu toate acestea, majoritatea frigiderelor Samsung au un rezervor de apă în partea din spate a sertarului inferior. Așadar, dacă observați că există apă în el, verificați dacă nu cumva este înghețat. În acest caz, contactați centrul de service Samsung pentru a raporta problema și a solicita service.

  1. Placa de control a distribuitorului

Verificați placa de control a sistemului de dozare pentru a vedea dacă există deteriorări sau urme de arsuri pe aceasta. Aruncați o privire la punctele de lipire de pe placă; urmele de arsură vă indică faptul că placa este deteriorată.

Cu toate acestea, dacă aveți îndoieli cu privire la testarea corectă a plăcii, discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri pentru îndrumări suplimentare.

Placa de control controlează toate funcțiile sistemului. Dar nu vă grăbiți să renunțați la placă; asigurați-vă că testați mai întâi toate celelalte componente ale sistemului înainte de a vă decide pentru placă.

Notă rapidă

Este ușor să diagnostichezi greșit cauza pentru care un frigider Samsung nu distribuie apă. Prin urmare, dacă nu iese apă prin frigiderul Samsung, este important să găsiți cel mai bun ajutor pentru a remedia definitiv problema.

De asemenea, este important să știți când trebuie să scoateți frigiderul din priză în timpul depanării și reparațiilor. Acest lucru este necesar pentru a evita electrocutarea. Dacă nu puteți ajunge la priza de perete care alimentează frigiderul, închideți întrerupătorul de circuit.