Apa din frigiderul LG are un gust rău [Probleme și soluții]

Ați observat recent că apa din frigiderul dumneavoastră LG are un gust diferit sau rău? Există soluții ușoare la această problemă, după cum explică acest articol.

Apa din frigiderul LG are un gust rău – Cum se repară

Următoarele sunt posibilele remedii la problema apei de la un frigider LG care are un gust neplăcut:

1. Eliminarea mirosului

Curățați frigiderul în mod regulat pentru a evita ca acesta să devină urât mirositor. Mirosul neplăcut se transferă în apă și îi schimbă gustul. Același lucru este valabil și pentru gheață.

Dacă aveți alimente care au un miros puternic, cum ar fi brânza, depozitați-le întotdeauna în recipiente închise ermetic pentru a le reține mirosul. Dacă le lăsați în aer liber, mirosul lor se va transfera la alte obiecte din ele, inclusiv la apă.

După ce ați urmat pașii de mai sus, puneți bicarbonatul de sodiu în frigider pentru a absorbi orice miros persistent. Nu lăsați bicarbonatul de sodiu deschis, pentru ca aerul să nu se ridice și să se răspândească în apă, provocând schimbarea gustului acesteia.

2. Spălați conducta de apă

Distribuiți doi litri de apă din frigider pentru a spăla conducta. Gustați apa după aceasta pentru a verifica dacă există vreo schimbare. Dacă gustul neplăcut rămâne, deconectați frigiderul de la curent, opriți alimentarea cu apă și scoateți conducta de apă.

Apoi, porniți alimentarea cu apă și puneți apa direct de la conductă, nu de la dozator. Dacă gustul apei se îmbunătățește, știți că frigiderul este cauza gustului. Cel mai probabil, filtrul de apă are nevoie de o înlocuire. Dar dacă gustul neplăcut rămâne, știți că problema este conducta de apă.

Acest pas se aplică dacă ați înlocuit recent conducta de apă. Materialul de fabricație al conductei poate schimba gustul apei. Astfel, este posibil să aveți un gust de cauciuc, de mentă, de plastic sau chimic.

3. Înlocuiți filtrul de apă

Indicatorul filtrului de apă ar trebui să clipească pe panou, indicând că este timpul să înlocuiți filtrul.

Cu toate acestea, dacă filtrul nu clipește, dar filtrul a fost utilizat timp de cel puțin patru luni, înlocuiți-l și vedeți dacă se îmbunătățește gustul apei.

Cât de des înlocuiți filtrul de apă va depinde de modul în care utilizați apa și gheața, de calitatea apei de la sursa principală și de zona în care locuiți.

Dacă folosiți des apă și gheață, este posibil să trebuiască să înlocuiți filtrul înainte de șase luni. Același lucru este valabil dacă locuiți într-o zonă cu mult praf sau în care se construiește mult, sau dacă sursa principală de apă nu este foarte curată.

De asemenea, un sistem de purificare a apei acasă este de ajutor dacă sursa principală nu este fiabilă. Este posibil ca filtrul de apă singur să nu-și facă treaba, iar apa să aibă un gust neplăcut din cauza filtrării necorespunzătoare.

În plus, utilizați întotdeauna filtre de marcă LG neexpirate pentru frigiderele LG. Acest lucru afectează, de asemenea, gustul și mirosul apei și al gheții.

4. Folosiți frecvent apa

Apa poate avea un gust neplăcut dacă nu ați mai folosit-o de mult timp. Distribuiți două sau trei pahare și vedeți dacă gustul se îmbunătățește.

Gustul apei care se află în conductele de apă și în rezervorul de apă se schimbă în timp din cauza lipsei de utilizare. Dacă puteți, goliți rezervorul de apă și lăsați-l să se umple cu apă proaspătă.

Dacă atât gheața, cât și apa au un gust neplăcut, pașii de mai sus ajută și ei la rezolvarea problemei. Dar, pentru a le completa, un dedurizator de apă schimbă gustul gheții. În timp ce apa poate avea un gust bun, gheața poate avea un gust ciudat.

Acest lucru se datorează faptului că proprietățile chimice ale dedurizatoarelor de apă se schimbă atunci când acestea îngheață. Dacă nu folosiți un dedurizator de apă în apa de acasă, aflați dacă acesta este folosit în sursa principală de apă.

Notă importantă

Apa din frigiderul LG va avea un gust ciudat dacă unitatea este nouă. Prin urmare, spălați sistemul prin distribuirea a câtorva litri de apă.

Gustul materialelor de fabricație se lipește în mod natural de apă și îi va schimba gustul și mirosul. În plus, nu este consumabilă, deoarece sistemul poate fi murdar.

Apa din frigiderul LG are un gust rău după schimbarea filtrului – Soluție rapidă

Îndepărtați filtrul și înlocuiți-l cu un dop de bypass. Apoi, distribuiți apă și verificați gustul acesteia.

Dacă gustul neplăcut rămâne, știți că provine de la sursa principală de apă și nu de la filtru sau de la frigider. Dar dacă gustul neplăcut dispare, problema este filtrul.

Dacă nu aveți un dop de bypass, deconectați frigiderul, opriți alimentarea cu apă și scoateți conducta de apă. Apoi, porniți alimentarea cu apă și distribuiți direct din conductă. Dacă apa încetează să mai aibă gust rău, înlocuiți filtrul.

Utilizați întotdeauna filtre de marcă LG neexpirate pentru frigiderele LG. Folosirea unui tip greșit afectează gustul și mirosul apei și al gheții. Le veți obține de la LG sau de la orice alt distribuitor OEM autorizat.

Și instalați întotdeauna filtrele corect. Instalarea necorespunzătoare poate deteriora filtrul, carcasa filtrului și nu poate filtra deloc apa.

Apa din frigiderul LG are gust de clor – Rezolvat

Este timpul să înlocuiți filtrul dacă apa din frigiderul dumneavoastră LG are gust de clor. Filtrul este fie vechi, fie este de tip wring pentru un frigider LG.

Ar putea fi greu de găsit o sursă principală de alimentare cu apă care să nu aibă gust de clor. Acest lucru se datorează faptului că apa pentru consum este de obicei tratată cu clor pentru a elimina bacteriile și alți microbi.

Tratamentul cu clor reduce șansele de răspândire a unor boli precum dizenteria și holera. Filtrul de apă elimină gustul tratamentului, astfel încât, dacă începeți să simțiți gustul acestuia, înseamnă că filtrul nu mai funcționează.

Filtrele de apă marca LG sunt cele mai bune pentru a fi utilizate în frigiderele LG. Și asigurați-vă că nu sunt expirate, altfel riscați să folosiți apă nefiltrată, care este dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră.

Dispenserul de apă al frigiderului LG are un gust rău – Ce trebuie făcut

Eliminați orice miros din frigider curățându-l temeinic și închizând alimentele cu mirosuri puternice în recipiente ermetice.

Folosiți mai des apa din frigider pentru ca aceasta să nu se înmagazineze în rezervorul de apă și în conductele de apă și să nu se strice.

Spălați conducta de apă dacă ați înlocuit-o recent. Făcând acest lucru, îndepărtați gustul materialului de fabricație al conductei.

În plus, schimbați filtrul de apă. Acesta poate fi vechi sau de tip greșit, iar dacă este oricare dintre acestea, nu poate elimina gustul neplăcut din sursa principală de apă.

Cu toate acestea, distribuitorul de apă în sine poate fi murdar, ceea ce poate schimba gustul apei. Curățați dozatorul pentru ca apa să fie mai sănătoasă și mai gustoasă.

Pentru a curăța dozatorul de apă, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Deconectați frigiderul de la curentul electric și îndepărtați-l de perete. În continuare, închideți robinetul de apă care furnizează apă de la sursa principală.

De asemenea, deconectați conducta de apă pentru a avea acces la interiorul distribuitorului.

Pasul 2

Faceți un amestec de apă și oțet și, folosind o pâlnie mică, turnați-l în dozator. Acest lucru poate dura ceva timp, deoarece tubul de canalizare este mic, la fel ca și pâlnia.

Dar faceți acest lucru cu grijă, pentru ca amestecul să nu ajungă în altă parte a sistemului de refrigerare.

Pasul 3

Lăsați amestecul să stea în interiorul dozatorului timp de aproximativ cinci minute sau mai mult. Apoi, apăsați maneta distribuitorului de apă și distribuiți amestecul ca și cum ați primi apă. Nu dați drumul manetei până când nu se distribuie tot amestecul.

Pasul 4

Înmuiați o periuță de dinți moale veche în amestec și frecați duza dozatorului. Cel mai probabil, pe duză vor exista depuneri, așa că este important să faceți o curățare temeinică a acesteia.

În continuare, curățați exteriorul dozatorului cu același amestec. După aceea, uscați-l complet cu un prosop curat și absorbant sau cu un prosop de hârtie. Asigurați-vă că îndepărtați orice urmă de amestec de pe corp.

În plus, scoateți tava de picurare și treceți-o prin apă caldă sau călduță pentru a o spăla. Datorită amplasării și funcției sale, este foarte probabil să fie murdară, așa că este important să o curățați temeinic.

Pasul 5

Clătiți bine interiorul dozatorului. Turnați apă în el în același mod în care ați făcut amestecul de oțet și distribuiți-o în mod normal. Repetați procesul de încă câteva ori pentru a elimina complet gustul de oțet.

Apa din frigiderul LG are gust metalic – Soluție rapidă

Utilizați tipul de filtru de apă potrivit pentru frigiderul dumneavoastră LG. Cele mai multe filtre de apă cu carbon original sau filtrele de apă cu carbon catalitic elimină gustul metalic pe care îl puteți găsi în apă. Dar asigurați-vă că filtrul pe care îl alegeți nu este expirat și că este instalat corect.

Manganul, plumbul, fierul și alte minerale lasă depuneri care dau apei un gust sărat sau metalic. Un filtru potrivit ar trebui să elimine acest gust.

Cu toate acestea, dacă apa din zona în care locuiți conține multe depuneri, este posibil să doriți să folosiți un sistem suplimentar de filtrare a apei pentru a o îmbunătăți. Este posibil ca filtrul de apă din frigider să nu fie suficient pentru a purifica apa pentru consum.

Apa din frigiderul LG are gust sărat – Cum se repară

Dacă apa din frigider are un gust sărat sau un postgust sărat, este posibil ca filtrul de apă să nu mai fie eficient sau să nu fie suficient pentru a elimina gustul.

Scoateți filtrul și, dacă aveți un dop de bypass, instalați-l în locul filtrului. Dacă nu aveți un dop de bypass, distribuiți direct din conducta de apă. Gustați din nou apa. Dacă gustul dispare, înlocuiți filtrul cu unul de tip LG.

Dar dacă gustul rămâne, acesta provine de la sursa principală de alimentare cu apă. Este important să raportați problema la Agenția pentru Protecția Mediului pentru ca aceasta să poată testa apa din zona dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă apa provine din sursa privată, găsiți un laborator de testare bun pentru a verifica dacă apa este contaminată.

Ionii de clorură în concentrații mari în apă o fac sărată. Acești ioni pot proveni din drenajul de irigații sau din deșeuri industriale.

Sulfații, cum ar fi sulfații de sodiu sau de magneziu, în concentrații mari, provoacă, de asemenea, un gust sărat în apă.

Deși acestea nu pot fi fatale pentru sănătatea umană, pot provoca diaree. Așadar, este important să se găsească o soluție de durată pentru această problemă.

Apa din frigiderul LG are gust de plastic – Rezolvat

Pentru a găsi originea apei cu gust de plastic din frigiderul dumneavoastră LG, începeți prin a înlocui filtrul de apă. Dacă gustul rămâne, nu filtrul este cauza acestuia. Dar dacă dispare, înlocuiți filtrul de apă.

Asigurați-vă că filtrul nu este blocat de aer. Răsuciți-l complet spre dreapta până când îl auziți cum se blochează în poziție. Este posibil să se producă o scurgere de aer din filtru atunci când faceți acest lucru.

În plus, folosiți tipul potrivit de filtru de apă pentru frigiderul LG. Este posibil să constatați că apa ocolește filtrul dacă acesta este de tipul greșit sau nu este așezat corespunzător.

Luați în considerare liniile de apă. Dacă frigiderul este nou, este posibil ca apa să aibă gustul liniilor de apă. Același lucru este valabil dacă tocmai ați înlocuit liniile.

Spălați sistemul prin distribuirea a doi sau trei litri de apă. Se limpezește apa care are deja gustul de plastic. De asemenea, puteți lua în considerare golirea rezervorului de apă sau a rezervorului pentru un rezultat mai bun.

Apa din frigiderul LG are gust de mucegai – Soluție rapidă

Dați drumul la câțiva litri de apă din dozatorul de apă sau goliți rezervorul de apă. Apoi, lăsați rezervorul să se umple cu o rezervă proaspătă de apă pentru un gust mai bun.

Gustul de mucegai provine de la apa stătută sau nefolosită. Dacă nu folosiți des apa din frigider, aceasta se înmagazinează pentru o perioadă lungă de timp și poate dezvolta mucegai. Mucegaiul creează un gust de mucegai.

De asemenea, este posibil să doriți să înlocuiți filtrul de apă, dacă acesta trebuie schimbat. Folosiți tipul potrivit pentru frigiderul dumneavoastră LG și așezați-l corect în carcasa filtrului de apă.

Deși un filtru de apă bun ar trebui să elimine gustul, este posibil să nu o facă în mod eficient. În plus, apa nu mai este sigură pentru băut dacă are gust de mucegai.

Notă rapidă

Ghidul de mai sus se aplică tuturor tipurilor de frigidere LG: modele cu ușă franceză, cu congelator superior și side-by-side.