Amortizor de frigider [Probleme și soluții dovedite]

Un clapet de frigider este parte integrantă a funcționării regulate a aparatului. Așadar, este esențial să descoperiți sursa oricărei probleme pe care acesta o poate avea.

Ce este un amortizor de frigider?

O clapetă de frigider este o ușă mică sau o clapetă care se deschide și se închide pentru a lăsa aerul rece să intre în frigider dinspre congelator. Acesta controlează cantitatea de aer rece care intră în frigider pentru a preveni înghețarea compartimentului. În mod obișnuit, veți găsi clapeta în spațiul dintre compartimentul de congelare și compartimentul pentru alimente proaspete. Un termostat îl controlează, declanșând închiderea sau deschiderea acestuia în funcție de nevoile de temperatură ale frigiderului.

Cum să testați un control al clapetei frigiderului

Este destul de ușor să testați controlul clapetei din frigider. Localizați orificiul de aerisire din spatele frigiderului și puneți mâna în fața acestuia. Controlul clapetei se află de obicei în interiorul gurii de aerisire și, odată ce aerul vine de la ventilatorul evaporatorului, se deschide și se închide pentru a controla cantitatea care intră în frigider.

Prin urmare, clapeta nu funcționează dacă nu simțiți aerul rece ieșind din ventilator. Este posibil ca acesta să fie blocat în poziție închisă și este posibil să îl puteți mișca. Dar trebuie să vă asigurați că ventilatorul evaporatorului funcționează și că serpentinele evaporatorului nu sunt înghețate.

Dacă da, vedeți dacă puteți scoate aerisirea și mișca clapeta de aerisire. Dacă clapeta nu se mișcă și sunteți sigur că nu este înghețată, este posibil să aveți nevoie de serviciile unui agent de reparații pentru a determina de ce este blocată. Cel mai probabil, problema provine de la motor.

Cum să reparați un amortizor de aer pentru frigider

În cele ce urmează sunt indicați pașii de reparare a unui control defectuos al clapetei unui frigider:

Deconectați frigiderul de la curentul electric sau opriți întrerupătorul de circuit. Acest prim pas este crucial pentru a preveni șocurile electrice. Așadar, faceți-o indiferent de problema frigiderului pe care încercați să o diagnosticați.

Localizați clapeta pe modelul dumneavoastră de frigider; aceasta poate fi în partea superioară a frigiderului sau pe peretele din spate al unității. La unele modele, va trebui să scoateți carcasa de control de pe acoperiș înainte de a deconecta clapeta. La altele, puteți scoate clapeta odată ce ați îndepărtat ventilul. Urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru a scoate clapeta.

Deconectați cablurile de conectare de la amortizorul defect și fixați-l pe cel nou în locul său. Conectați conectorii la noul amortizor înainte de a-l monta în poziție. Reconectați frigiderul la curentul electric sau porniți întrerupătorul de circuit. Apoi, așteptați să vedeți dacă clapeta începe să funcționeze. Dacă nu o face, reveniți asupra pașilor și verificați conectorii de sârmă. Dacă nu sunteți sigur, angajați un profesionist pentru a-l verifica.

Va trebui să înlocuiți un control al clapetei frigiderului dacă se blochează într-o singură poziție – deschis sau închis. Dacă este blocat deschis, frigiderul va avea o cantitate necontrolată de aer rece, ceea ce poate duce la înghețarea alimentelor proaspete. Iar dacă clapeta este blocată închisă, frigiderul nu va avea suficient aer rece, ceea ce va duce la temperaturi ridicate.

Frigider Damper Control Noise

Un amortizor de frigider poate face un zgomot de clic sau de bătaie dacă încearcă să se deschidă și să se închidă fără succes. Este posibil ca o parte din spuma de izolație să îi stea în cale sau ca gheața să îl împiedice să se miște liber. De asemenea, este posibil să aibă un motor care funcționează defectuos din cauza uzurii. Puneți o mână peste gura de aerisire sau clapeta pentru a vedea dacă simțiți aer rece. Dacă nu simțiți nimic, înseamnă că amortizorul nu funcționează. Este esențial să îl înlocuiți cât mai repede posibil.

Recapitulare

Supravegheați fiecare piesă mobilă din frigider, inclusiv clapeta frigiderului. Acesta se poate uza la fel ca și celelalte și poate cauza probleme de răcire în unitate. Dacă aveți o problemă cu amortizorul, îl puteți testa cu ușurință. De asemenea, înlocuirea clapetei este simplă. Cu toate acestea, aveți opțiunea de a apela la un tehnician de service pentru a repara clapeta defectă.

Lasă un comentariu