Alarma de temperatură a frigiderului continuă să se declanșeze [Cum se repară]

Este esențial să determinați de ce alarma de temperatură a frigiderului dvs. continuă să se declanșeze, deoarece unitatea trebuie să mențină un nivel de temperatură sigur pentru alimente. Din fericire, avem cauze și soluții comune în acest articol.

Alarma de temperatură a frigiderului continuă să se declanșeze – Soluții

Verificați următoarele dacă alarma de temperatură a frigiderului dumneavoastră continuă să se declanșeze:

1. Sigiliul ușii

Este posibil ca garnitura ușii să fie slabă, ceea ce face ca frigiderul să piardă aerul rece și să lase aerul cald să intre în unitate. În acest fel, devine incapabil să mențină o temperatură stabilă. În timp ce ușa este închisă, treceți mâna pe lungimea ușii pentru a vedea dacă simțiți cum iese aer rece. Cel mai probabil, nu îl veți simți. Așadar, folosiți metoda bancnotei de un dolar pentru a determina dacă garnitura de etanșare are sau nu scurgeri.

Deschideți ușa frigiderului, plasați o bancnotă de un dolar între ramă și ușă și închideți-o. Apoi, trageți ușor de bancnota de un dolar pentru a vedea dacă o puteți scoate. Înlocuiți garnitura ușii frigiderului dacă reușiți să o scoateți.

Un alt lucru care trebuie verificat este dacă garnitura este curată. O garnitură murdară a ușii, ceea ce se întâmplă în cazul vărsărilor și frecărilor de alimente, nu poate etanșa bine, împiedicând astfel frigiderul să se răcească în mod adecvat. Ca urmare, alarma de temperatură va continua să sune pentru a vă avertiza de creșterea temperaturii. Dacă constatați că garnitura este murdară, amestecați puțin săpun de vase în apă caldă și curățați garnitura cu o cârpă. Puteți opta pentru o periuță de dinți veche, mai ales dacă doriți să ajungeți la toate crăpăturile garniturii.

O garnitură de etanșare a ușii slăbită afectează, de asemenea, temperatura frigiderului, la fel ca o garnitură murdară sau care prezintă scurgeri. Așadar, dacă nu este slabă sau murdară, este posibil să fie slăbită. Folosiți o șurubelniță mică cu cap plat pentru a o împinge la locul ei în dispozitivul de fixare a garniturii. Acest lucru ar trebui să rezolve problema. Efectuați cu grijă această sarcină, astfel încât să nu perforați garnitura.

2. Sistemul de dezghețare

Dacă frigiderul are un sistem de dezghețare automată, este posibil ca acesta să funcționeze defectuos. Atunci când acesta funcționează defectuos, nu poate dezgheța frigiderul, provocând o acumulare de gheață. Ca urmare, serpentinele nu pot elibera aer rece pentru frigider, ceea ce duce la o creștere a temperaturii interne. Deconectați frigiderul de la curentul electric pentru a permite topirea gheții printr-o dezghețare manuală. Lăsați ușile deschise timp de câteva ore până când unitatea se dezgheață.

În continuare, depanați componentele sistemului de dezghețare, începând cu temporizatorul de dezghețare. Rotiți temporizatorul pentru a-l avansa într-un ciclu de dezghețare. Așteptați ca acesta să iasă automat din ciclu în termen de treizeci de minute. Dacă temporizatorul nu poate face acest lucru, este posibil să fie defect. Efectuați un test de continuitate pe acesta folosind un multimetru și înlocuiți temporizatorul dacă nu are continuitate.

Testați termostatul de dezghețare și încălzitorul de dezghețare dacă temporizatorul funcționează bine. Cu ajutorul unui multimetru, verificați dacă termostatul și încălzitorul au sau nu continuitate. Înlocuiți termostatul și încălzitorul dacă nu prezintă continuitate.

3. Cuprins

Este posibil să fi umplut prea mult frigiderul, împiedicând ușa să se închidă complet. Deși este foarte bine să păstrați frigiderul aprovizionat corespunzător, nu trebuie să îl umpleți până la refuz. În caz contrar, obiectele pot ieși în afară și împinge ușa să se deschidă. De asemenea, acestea pot muta rafturile din loc.

Reduceți conținutul frigiderului, dacă este necesar, și aranjați restul în așa fel încât aerul rece să circule liber. În acest fel, frigiderul se poate răci și menține alimentele în siguranță, iar alarma poate înceta să se mai declanșeze din cauza temperaturilor în creștere.

4. Circulația aerului

Este posibil ca frigiderul să fie prea aproape de pereții înconjurători, împiedicând circulația liberă a aerului în jurul serpentinelor condensatorului. Este esențial să mutați unitatea la aproximativ cinci centimetri de perete, creând spațiu pe ambele părți și în spate. Prin urmare, găsiți ajutor și mutați frigiderul pentru a crea un spațiu adecvat.

În acest timp, verificați dacă bobinele condensatorului sunt murdare. Acestea ar trebui curățate o dată sau de două ori pe an, și mai des dacă aveți animale de companie sau locuiți într-o zonă cu mult praf. În caz contrar, murdăria va acoperi bobinele și le va împiedica să disipeze căldura. Frigiderul nu se mai răcește atunci când căldura este captată, declanșând alarma de temperatură. Nu uitați să deconectați frigiderul de la curentul electric înainte de a curăța bobinele.

5. Locație

Determinați dacă frigiderul se află sau nu în apropierea vreunei surse de căldură sau în calea luminii solare directe. Căldura îi va afecta capacitatea de răcire și va face ca alarma de temperatură să continue să sune. Mutați frigiderul într-un alt colț al camerei sau al casei, dacă este posibil. Dacă nu îl puteți muta, o altă opțiune este să reduceți temperatura setată cu câteva grade pentru a contracara căldura directă.

De asemenea, puteți răcori încăperea cu un aparat de aer condiționat și puteți proteja ferestrele cu perdele dacă sursa de căldură este soarele. reduceți numărul de ori când deschideți ușa frigiderului pentru a reține cât mai mult aer rece într-o astfel de situație.

6. Balanță

Asigurați-vă că podeaua este nivelată. Echilibrul necorespunzător poate declanșa, printre altele, alarma din frigider. Dacă este necesar, este posibil să aveți nevoie de o pană pentru a echilibra frigiderul, dar puteți, de asemenea, să echilibrați picioarele frigiderului prin rotirea șuruburilor de reglare. Consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru a stabili cum să echilibrați corect unitatea.

Angajați un tehnician profesionist dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu rezolvă problema frigiderului care bipăie. Este posibil să aibă legătură cu placa electronică de control sau cu o altă componentă internă.

Notă: Aceleași soluții se aplică și în cazul unei alarme de temperatură a congelatorului care se tot declanșează. Lăsați un tehnician calificat să se uite la ea dacă nu găsiți sursa problemei.

Cum să opriți alarma de pe frigider

Pentru a dezactiva alarma frigiderului, localizați butonul de alarmă de pe panoul de control. Apăsați tasta doar o singură dată pentru a dezactiva alarma. La unele modele, va trebui să țineți apăsat butonul de alarmă timp de aproximativ trei secunde pentru a-l dezactiva. Dar dacă acestea nu funcționează, deconectați frigiderul de la priza de perete timp de aproximativ un minut, conectați-l din nou la perete și verificați alarma.

Este posibil ca frigiderul dvs. să aibă nevoie de reparații dacă alarma continuă să se declanșeze după resetarea ei. Acesta poate fi un indiciu că placa de control este defectă, dar nu neapărat deteriorată. Prin urmare, luați în considerare posibilitatea de a apela la serviciile unui tehnician de aparate pentru a oferi o soluție permanentă.

Este important de reținut faptul că o întreținere și o revizie regulată elimină majoritatea defecțiunilor și erorilor. Contactați producătorul pentru service sau angajați un tehnician independent pentru a verifica frigiderul la fiecare câteva luni.

Recapitulare

Verificați etanșarea ușii, conținutul frigiderului, circulația aerului în jurul frigiderului, bobinele condensatorului și echilibrați dacă alarma de temperatură a frigiderului continuă să sune. Dacă una sau mai multe dintre acestea sunt sursa creșterii temperaturii, sunt destul de ușor de reparat. Totuși, contactați un tehnician pentru probleme mai complexe ale frigiderului.

Lasă un comentariu